جمعه, مرداد ۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    خواص هلو برای سلامتی

    چرا باید هلو بخوریم؟

    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    قیمت خرما تابع عرضه و تقاضاست/ خبری از قیمت‌گذاری دستوری نیست

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    توسط محقق ایرانی؛ گونه هیبرید درخت صنوبر تولید شد

    یک پژوهشگر علوم چوب و کاغذ از تولید گونه هیبرید درخت صنوبر با هدف کشت در مناطق دارای آب و هوای گرم و اراضی شور و مبارزه با بیابان زایی خبر داد.

    توسط فاطمه خداویردی
    اسفند ۱۶, ۱۴۰۰
    در اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    توسط محقق ایرانی؛ گونه هیبرید درخت صنوبر تولید شد

    دکتر علی کاظمی تبریزی پژوهشگر علوم چوب و کاغذ اظهار داشت: «صنوبر هیبرید مفید» توسط دکتر جعفری مفیدآبادی از اعضای هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان تولید شده است که این گیاه علاوه بر مقاومت در برابر شرایط شوری آب و خاک و گرمای هوا، دارای تنه سیلندریک است که به عنوان صفت مطلوب در تولید اقتصادی چوب شناخته می‌شود.

    وی گفت: تنها ۷ درصد اقلیم خشک و نیمه خشک ایران را جنگل‌ها تشکیل می‌دهند و صنوبر هیبرید می‌تواند گونه‌ای ایده‌آل برای درختکاری در اراضی شور و لب شور و مناطق گرمسیری باشد.

    کاظمی تبریزی کاشت نهال با شرایط محیط و صرف هزینه‌های بالا برای کاشت گونه‌های نامناسب را از جمله چالش‌های موجود در درختکاری در کشور عنوان کرد که حاصل آن شکست پروژه‌های مربوط به کاشت درخت و توسعه جنگل با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان است و گفت: با این وجود، بسیاری وجود تنش گرمایی و آبی را از جمله دلایل عدم موفقیت عنوان می‌کنند و در نهایت نیز این تصور غلط ایجاد می‌شود که کاشت درخت و توسعه جنگل‌ها با توجه به شرایط اقلیمی ایران امکان‌پذیر نیست.

    این پژوهشگر بر ضرورت انتخاب گونه‌های مناسب در طرح‌های درختکاری اشاره کرد و گفت: گونه هیبرید درخت صنوبر که توسط محقق ایرانی تولید شده، گزینه‌ای مناسب برای کشت در مناطق با آب و هوای گرم و دارای اراضی شور است.

    وی با اشاره به بیش از ۲ سال بررسی تجارب درختکاری و مطالعه گونه‌های مناسب کشت در مناطق بیابانی شمال استان گلستان، ادامه داد: طی این مدت اغلب کارشناسان این حوزه بر کشت گونه‌های معمول مثل سنجد تلخ، کاج بورسیا و اکالیپتوس اصرار داشتند، در حالی که تجربه نشان می‌دهد این قبیل درختان با توجه به سرمای شدید زمستان، شرایط خاک، شوری آب زیرزمینی با دسی ۲۷۰۰۰، گرمای شدید در تابستان و وجود آفات، دوام چندانی ندارند و طرح‌های مبتنی بر این گونه‌ها، از بدو اجرا محکوم به شکست هستند.

    کاظمی تصریح کرد: در بررسی‌هایی که داشتم به هیبریدی از دو خانواده مختلف صنوبر برخوردم که در منطقه آق قلا کشت شده بود و عملکرد بسیار قابل توجهی داشت. درخت هیبرید موسوم به «صنوبر مفید» که در منطقه‌ای بیابانی کشت شده بود در عرض پنج سال به ۲۷ متر رسیده بود و قطر تنه آن حدود ۴۰ سانتی متر بود در حالی که طول نمونه شاهد که از خانواده صنوبر با نام «نیگرا» بود تنها حدود دو متر با قطر ۱۰ سانتی متر می‌رسید. با دیدن عملکرد فوق‌العاده صنوبر هیبرید، شهرداری آق قلا مجاب به کاشت چندین نهال صنوبر مفید شد.

    به گفته این پژوهشگر، صنوبر مفید از تلاقی صنوبر «پده» با گونه دیگری از همین خانواده بنام صنوبر «کبوده» که دارای تنه راست (سیلندریک) است و برای زراعت چوب در اراضی غیر جنگلی مورد استفاده قرار می‌گیرد حاصل شده است. استفاده از روش بیوتکنولوژی تغذیه جنین برای رفع وجود ناسازگاری موجود بین دو گونه از ویژگی‌های فناوری به کار گرفته شده در این طرح است.

    کاظمی درباره مزایای استفاده از هیبرید صنوبر مفید در توسعه زراعت چوب گفت: برتری عملکرد هیبرید مذکور نسبت به عملکرد متوسط والدین (پده و کبوده) و دستیابی به صفت اقتصادی تنه راست و به ویژه امکان افزایش سطح کشت این گونه علاوه بر نواحی جنگلی، در مناطق شور، لب شور و دارای آب و هوای گرم (دوره رویشی طولانی) جهت توسعه زراعت چوب در کشور، بزرگترین توجیه اقتصادی را با خود دارد. حتی در مقابل مبارزه با تغییرات اقلیمی، گرمایش زمین و تأثیر گازهای گلخانه‌ای، می‌توان تا حدود زیادی با کاشت این نوع گونه‌ها تأثیرات مخربی که ایجاد می‌شود را خنثی کرد.

    وی با بیان اینکه یک شرکت دانش بنیان فناوری بذر و نهال در گرگان در حال حاضر تولید سالانه بیش از ۱۰ هزار نهال هیبرید را در دستور کار قرار داده و آمادگی افزایش درخواست تا سطح ۵۰ هزار نهال را نیز دارد، گفت: هم اکنون صنوبر هیبرید در اراضی شور و لب شور شمال استان گلستان در مناطق مراوه تپه (کرند)، آق قلا و حاشیه جنوبی ساحل دریای خزر در بندر گز کشت شده و نتایج آن حاکی از موفقیت در تولید چوب صنعتی است.

     

    سرویس خبری: فناوری غذا و بخش صنعت

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: تولید درخت هیبریدصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری غذا و بخش صنعتفناوری های نوین
    پست قبلی

    دبیرخانه دائمی امنیت غذایی در پارک فناوری پردیس تشکیل شد

    پست بعدی

    بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ تکلیف مجلس به وزارت کشاورزی برای افزایش تولید محصولات اساسی

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی
    اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    همچنان‌که جهان با تغییر اقلیم و کاهش منابع، دست‌وپنجه نرم می‌کند، بشقاب‌های غذای ما به آرامی در حال تکامل هستند....

    بیشتر بخوانید
    سبزی معجزه‌گری که در نقش مُسکن عمل می کنند

    تولید طعم‌دهنده نعنا با فرمولاسیون نانویی

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    با اجرای فرصت مطالعاتی در پرو ارائه شد تولید ۴ محصول نانویی صنعت غذایی در مقیاس صنعتی

    فعالیت ۱۴۰ آزمایشگاه در حوزه سلامت مواد غذایی

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    نماینده شیراز: وزیر جهاد کشاورزی تامین نهاده‌های دامی را تعیین تکلیف کند

    بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ تکلیف مجلس به وزارت کشاورزی برای افزایش تولید محصولات اساسی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت هرشانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۷۰ هزارتومان

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تنظیم تعرفه ها راهکار مناسب برای کنترل بازار غذایی کشور

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    افزایش ۳ برابری اعتبارات سامانه‌های نوین آبیاری در بودجه ۱۴۰۴

    تیر ۳۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.