ایرج ناصری مقدم در این خصوص افزود: این بذرها شامل بذر گندم، جو و پنبه هستند که به صورت اصلاح شده در بین کشاورزان متقاضی توزیع شد.
وی ادامه داد: در داخل استان خراسان رضوی نیز طی سال گذشته هشت هزار و ۸۶۴ نوع بذر اصلاح شده غلات تولید و فرآوری شده است.
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: انتخاب یک بذر مرغوب اعم از رقم خوب، پرمحصول و مناسب بودن برای اقلیم هر منطقه مهمترین رمز حصول عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی است و طی سالهای گذشته استفاده از بذرهای اصلاح شده به دلیل داشتن فوایدی از جمله مقاومت بالا در برابر بیماری و تنش افزایش یافته است.
ناصری مقدم افزود:دسترسی به موقع به بذر با کیفیت نقش به سزایی در بهبود کیفیت محصول و به دنبال آن افزایش درآمد برای کشاورزان دارد و بذرهای اصلاح شده که مقاومت بیشتری در برابر بیماریها و شوکهای محیطی (از جمله تغییرات آب و هوایی) دارند کمک شایانی به کشاورز در افزایش محصول، امنیت غذایی و بهبود معیشت میکنند.
وی ادامه داد:انتخاب بذر دارای کیفیت مناسب از جمله نکات مهم و کلیدی در کشاورزی است. تولید بیشتر محصول ارتباط مستقیمی با انتخاب گونه بذر و عملکرد آن در برابر انواع آفات دارد بنابراین برای افزایش تولید و به تناسب آن بالاتر رفتن درآمد کشاورز استفاده از بذرهای اصلاح شده بسیار توصیه میشود.
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: مهمترین اهداف اصلاح نباتات را میتوان بهبود کیفیت، افزایش تولید در واحد سطح، مقاومت در برابر آفات و بیماری ها، مقاومت در برابر تنشهای محیطی دانست و یکی از مهمترین دلایل افزایش استفاده از بذرهای اصلاح شده مقاومت آنها در برابر شرایط نامساعد محیطی و آفات است.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی