محمدعلی یدالهی به سیاستهایی که برای صنعت طیور برنامهریزی شد اشاره کرد و افزود: استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای طیور استان باعث شد مرغداران از ظرفیتهای اسمی واحدهای خود نهایت استفاده را داشته باشند تا تولید را افزایش دهند.
وی ادامه داد: اعطای تسهیلات بانکی در قالب اصلاح ساختار و سرمایه در گردش است که جزو سیاستهای صنعت طیور است و برای این موارد برنامهریزی لازم صورت خواهد گرفت.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: واگذاری امور تصدیگری به تشکلهای صنعت طیور یکی از مواردی است که در این استان اجرایی شده است و با اجرایی شدن سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور (سماصط) که مرتبط با صنعت طیور است، تنظیم بازار و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا و رصد تولید در حلقهها و ساماندهی واحدهای غیرمجاز براحتی انجام می شود.
یدالهی با بیان اینکه این سامانه به شفافیت تولید جوجه یکروزه کمک میکند و اتصال بین بهرهبرداران صنعت طیور است، ادامه داد: طرح کاهش سن و وزن کشتار در این سامانه کمک کننده است تا طرح ملی کاهش سن کشتار اجرایی شود چراکه پارامترهایی که در این سامانه مشاهده میشود مربوط به درصد تلفات، وزن مرغ تولیدی، شروع دوره جوجهریزی و طول دوره پرورش است که کمک میکند مدیریت کاهش سن و وزن کشتار در راستای استانداردسازی محصول انجام شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت طیور یک صنعت بهمتنیده است، گفت: در صنعت طیور به دنبال تولید صادرات محور هستیم و به همین منظور ۲۲۰ واحد مرغ مادر به ظرفیت ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در استان وجود دارد که ۷۰ درصد این ظرفیت در گردونه تولید قرار دارد و میتواند سالانه ۵۷۳ میلیون قطعه جوجه یکروزه تولید کند.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: سال گذشته ۱۳۷ میلیون قطعه جوجه در استان تولید شد که توان تولید ۴۴۰ میلیون قطعه مازاد جوجه یکروزه داریم که باید نسبت به صادرات آن اقدام شود.
این مسئول اضافه کرد: با توجه به ظرفیت ۳۹.۵ میلیون قطعهای که به عنوان ظرفیت اسمی در صنعت طیور است اگر از این ظرفیت به صورت کامل استفاده شود توان تولید ۴۰۰ هزار تن گوشت مرغ آماده طبخ داریم که ۳۰۰ هزار تن آن مازاد تولید است و میتوان شرایط را برای صادرات به خارج از کشور آماده کرد.