یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    اصلاح قیمت نان در راه است/ قیمت‌های پیشنهادی نان را به وزارت کشور اعلام کرده‌ایم

    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش ۵۰ درصدی خرید تضمینی گندم در لرستان

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ ۶۱هزار تومان شد

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    تغییر اقلیم پسته‌کاران را با مشکل مواجه کرد/ پسته در کم آبی تنها حیات بی ثمر دارد

    عضو هیئت امنای انجمن پسته ایران با تاکید بر اینکه درختان پسته به آب نیاز دارند و در کم‌آبی تنها زنده می‌مانند و محصولات از کیفیت بالایی برخوردار نیستند، اظهار کرد: کاهش روزهای سرد زمستانی، گرمایش زمین و سرمازدگی محصولات در بهار از جمله مواردی هستند که آسیب‌های بسیاری را به باغات پسته وارد کرده‌اند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۴, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    چند سالی است که مشکلات اقلیمی و گرمایش کره زمین تولید پسته را در بسیاری از باغات با تهدید مواجه و برداشت و عملکرد در واحد سطح را دچار مشکل و کاهش کرده است. طی سال‌های اخیر بسیاری از باغات به‌صورت سه سال مستمر هیچ تولیدی نداشتند درحالیکه هزینه جاری را برای زنده نگهداشتن درختان داشتند و تمامی این موارد موجب شد که تولید پسته با چالش‌های بسیاری همراه باشد و ما هر ساله شاهد رهاشدگی بسیاری از باغات پسته باشیم.

    نوسانات دمایی زمستان ۱۴۰۲ و ابتدای بهار ۱۴۰۳ و قطعی برق چاه‌های کشاورزی در اوج گرمای مستمر ۴۳ درجه‌ای تابستان ۱۴۹۳، موجب شد شرایط از آستانه تحمل درختان پسته فرا رفته و باغداران آسیب‌های بسیاری را متحمل شوند. به همین دلیل امسال محصولاتی که روی درخت هستند، پوکی و نیم مغزی و دهنبست زیادی دارند و از لحاظ سایز نیز لطمه خورده‌اند. بر اساس برآوردهای اولیه انجمن پسته، ارقامی همچون فندقی و احمدآقایی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد و ارقام کله قوچی و اکبری بین ۳۰ تا ۴۰ درصد محصول از بین رفته است. در ادامه این مطلب به تاثیر تغییرات اقلیمی در تولید پسته پرداخته شده است.

    گرمایش زمین؛ چالش اصلی باغداری در ایران

    محمود رضا مهدوی اناری- فعال صنعت پسته و عضو کمیته باغبانی و عضو هیئت امنای انجمن پسته ایران- در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیرات تغییرات اقلیمی بر میزان کشت و کیفیت پسته در کشور اظهار کرد: پسته از جمله محصولاتی است که در مناطقی با زمستان سرد و تابستانی گرم تولید می‌شود. طی بازه زمانی ۱۰ الی ۱۵ سال گذشته متاسفانه، جهان و از جمله ایران با مشکلات زیادی از جمله گرمایش کره زمین و نوسانات شدید دمایی مخصوصا زمستان‌های گرم دست و پنجه نرم می‌کند.

    وی افزود: درختان میوه از جمله پسته گیاهانی هستند که برای گذران طبیعی در فصل خواب، به سرمای زمستانه مکفی نیاز دارند. میزان سرمای مکفی در فصل خواب برای هر نوع از ارقام پسته متفاوت است به طور مثال؛ پسته کله قوچی به ۶۰۰ ساعت دمای بین صفر تا هفت درجه نیاز دارد تا درخت خواب مکفی داشته باشد. ارقام احمدآقایی وفندقی نیز بین ۸۰۰ تا ۸۵۰ ساعت نیاز سرمایی دارند و رقم اکبری نیز حدود ۱۲۰۰ ساعت نیاز سرمایی بین صفر تا هفت درجه سانتیگراد دارد تا درخت خواب مکفی داشته باشد و بتواند سرحال و شاداب بیدار شود تا جوانه‌ها تبدیل به خوشه شوند.

    به گفته فعال صنعت پسته و عضو کمیته باغبانی و عضو هیئت امنای انجمن پسته ایران متاسفانه گرمایش کره‌زمین زمستان‌های سرد را از ما گرفته است. تولید رقم اکبری که ساعات بیشتری به سرما نیاز دارد و حساس‌تر است به دلیل کاهش روزهای سرد، در برخی مناطق کاهش یافته است.

    وی همچنین ادامه داد: از جمله مشکلات اقلیمی که از قدیم‌الایام تمام کشاورزان جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کردند، مشکل سرمازدگی بهاره بوده که یک معضل قدیمی و سنتی محسوب می‌شود و البته راهکارهایی از جمله روشن‌ کردن بخاری‌های سوخت گازوئیلی یا پارافین سوز برای مقابله با آن ارائه شده‌ که در برخی مناطق و در صورتی که سرما شدید نباشد پاسخگوی شرایط است.

    قطع فتوسنتز درختان پسته در گرمای بیش از حد تابستانه

    مهدوی اناری تاکید کرد: گرمایش زمین مشکلات بسیاری را به وجود آورده است. از جمله مهم‌ترین آن‌ها تابستان‌های بسیار گرم است که موجب می‌شود تا درخت در مواجهه با گرمای بیش از اندازه تابستانه فتوسنتز خود را متوقف کنند. سال جاری یکی از تابستان‌های بسیار گرم بود و به‌صورت مداوم ۲۰ الی ۳۰ روز دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد را در باغات خود تجربه کردیم. متاسفانه ترکیب قطع آبیاری به دلیل قطع برق توسط وزارت نیرو و گرمای شدید موجب شد برخی از باغات تا ۵۰ درصد از محصول خود را از دست بدهند.

    وی ضمن اشاره به اینکه کشاورزان همیشه با اقلیم و مشلات اقلیمی چالش داشتند، درباره سازگاری کشاورزان با تغییرات اقلیمی گفت: کشاورزی گلخانه‌ای با باغداری و زراعت در فضای باز متفاوت است و باغداری همیشه با این مسائل مواجه بوده است. رقم اکبری از جمله ارقامی بوده که به دلیل مقابله با شوری در باغداری توسعه یافت ولی آن زمانی که توسعه یافت موضوع گرمایش زمین مطرح نبود. در حال حاضر اما مسئله گرمایش زمین مطرح است و ما را گرفتار کرده به حدی که بسیاری از باغداران در حال تغییر رقم خود هستند و رقم‌هایی را جایگزین می‌کنند که به سرمای زمستانه کمتری نیاز داشته باشند.

    عضو هیئت امنای انجمن پسته ایران افزود: در مسئله نیاز سرمایی انطباق رقم کاشته شده با میزان سرمای تامینی منطقه راهکار بسیار خوبی است اما درخصوص گرمای تابستانه تنها آبیاری بیشتر و منظم‌تر است که می‌تواند رفع مشکل کند و این درحالیست که آب هر روز کمیاب‌تر می‌شود.

    وی با طرح برخی راهکارهایی که ارائه می‌شود، اظهار کرد: برخی راهکارها همچون ایجاد سایه‌بان بر روی باغات نیز ارائه شده که البته باید بحث هزینه فایده را در این میان مدنظر داشته باشیم که آیا اگر در حد وسیع صورت گیرد توجیه اقتصادی دارد؟ اما به نظر من چندان راهکاری اقتصادی نیست.

    کم آبی؛ دلیلی برای حیات بی ثمر درختان پسته

    مهدوی اناری در پایان درباره اینکه در خصوص کاشت پسته در استان‌ها آیا خود کشاورز تصمیم‌گیرنده است یا بر اساس اقلیم منطقه از سوی جهادکشاورزی پیشنهاد می‌شود؟ تصریح کرد: همیشه به این صورت بوده که شخص کشاورز تصمیم‌ گیرنده بوده که با توجه به میزان آب و خاکی که در دسترس دارد و شرایط اقلیمی موجود کشت پسته مناسب‌تر است یا سایر محصولات؟ بهتر است که کشاورزان راهنمایی‌های لازم را داشته باشند تا سراغ محصولاتی بروند که متناسب با شرایط اقلیمی و منطقه باشد. بسیاری از افراد معتقدند که درخت پسته نیازی به آب ندارد اما درخت پسته برای تولید اقتصادی به آب نیاز دارد! با کم‌آبی تنها زنده می‌ماند اما محصول با کیفیتی ارائه نمی‌دهد و تنها در حد تمدد حیات باقی می‌ماند و بازدهی اقتصادی ندارد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: پستهتغییرات اقلیمیکشاورزیکم آبی
    پست قبلی

    ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل به زیر کشت گندم و جو می‌رود

    پست بعدی

    نقش مثبت کافئین در حفظ سلامت قلب

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کاهش ۵۰ درصدی خرید تضمینی گندم در لرستان

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    0

    سعید دارابی در گفت‌وگو، اظهار کرد: پروژه خرید گندم یک پروژه ملی هست که توسط اداره کل غله با مشارکت...

    بیشتر بخوانید
    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    نقش مثبت کافئین در حفظ سلامت قلب

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    تعیین نرخ خرید تضمینی قبل از تیرماه به کمک کشاورزان می‌آید

    تعیین نرخ خرید تضمینی قبل از تیرماه به کمک کشاورزان می‌آید

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    هموطنان از مصرف قارچ‌های وحشی خودداری کنند

    هموطنان از مصرف قارچ‌های وحشی خودداری کنند

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    اختصاصی ایفتاتی آی / برگزاری هفدهمین همایش ملی صادرات ماشین‌آلات و محصولات صنایع غذایی+فیلم و تصاویر

    اختصاصی ایفتاتی آی / برگزاری هفدهمین همایش ملی صادرات ماشین‌آلات و محصولات صنایع غذایی+فیلم و تصاویر

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    فائو: شواهدی از شیوع کرونا از طریق تجارت مواد غذایی وجود ندارد

    فائو: قیمت جهانی مواد غذایی بالاتر رفت

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.