بهترین نوع رژیم غذایی گیاهی برای سلامت و محیط زیست، رژیمهایی هستند که حاوی غلات کامل، میوهها، سبزیجات، آجیل، حبوبات، روغنهای گیاهی و چای / قهوه هستند.
گفته نویسندگان این مطالعه، رژیمهای گیاهی سرشار از آب میوه، نوشیدنیهای شیرینشده با قند، غلات تصفیهشده، سیبزمینی و شیرینیها / دسرها با افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن مرتبط بوده و کمتر دوستدار محیط زیست هستند.
«آویوا موزیکاس»، نویسنده ارشد تحقیق از دانشگاه هاروارد بوستون، گفت: «تفاوتهای بین رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه شگفتآور بود، زیرا اغلب بهعنوان سلامت جهانی و برای محیطزیست خوب به تصویر کشیده میشوند.»
وی در ادامه میافزاید: «ما ادعا نمیکنیم که رژیمهای غذایی گیاهی کمسلامت تر نسبت به رژیمهای حیوانی برای محیطزیست بدتر هستند. اما یافتههای ما نشان میدهد که رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه میتوانند اثرات متفاوتی بر سلامت و محیط زیست داشته باشند.»
در حالی که تحقیقات قبلی نشان داده بود که انواع مختلف رژیمهای گیاهی دارای اثرات سلامتی مختلفی هستند، اما تحقیقات کمی برای تعیین اثرات مختلف زیستمحیطی شامل انتشار گازهای گلخانهای، استفاده از زمینهای زراعی با کیفیت بالا، نیتروژن حاصل از کود و آب آبیاری انجام شده است.
برای این مطالعه، محققان میزان غذای دریافتی بیش از ۶۵۰۰۰ نفر را بررسی کردند. این تیم رژیم غذایی شرکت کنندگان را هم از نظر ارتباط با پیامدهای سلامتی مانند بیماری قلبی و هم از نظر اثرات زیست محیطی تجزیه و تحلیل کردند.
به عنوان مثال، رژیمهای غذایی براساس غلات تصفیهشده ناسالم یا غلات کامل سالمتر، امتیازدهی شدند.
تیم تحقیق دریافتند شرکتکنندگانی که از رژیمهای گیاهی سالم استفاده میکردند، خطر بیماری قلبی کمتری داشتند. این رژیمها همچنین با کاهش انتشار گازهای گلخانهای و استفاده از زمینهای زراعی، آب آبیاری و کودهای نیتروژن دار در مقایسه با رژیمهای غذایی ناسالم گیاهی و رژیمهای حیوانی مرتبط بودند.
نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که این یافتهها همچنین مطالعات قبلی را تقویت کرد که نشان میداد رژیمهای غذایی با غذاهای حیوانی، به ویژه گوشت قرمز و فرآوریشده، اثرات نامطلوب زیستمحیطی بیشتری نسبت به رژیمهای گیاهی دارند.