یکشنبه, اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان

    دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان

    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    آغاز پرداخت مطالبات گندم کاران در فارس

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    تولید برنج با معیشت مردم تناسب ندارد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    افزایش ۱۸ درصدی عرضه گوشت قرمز

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    ماجرای فروش اجباری کالا همراه با روغن چیست؟

    ماجرای فروش اجباری کالا همراه با روغن چیست؟

    سرانه مصرف لبنیات به کمتر از ۵۰ کیلو رسید

    سرانه مصرف لبنیات به کمتر از ۵۰ کیلو رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    تشدید بحران گرسنگی در آسیا در سایه کرونا

    در حال حاضر شیوع ویروس مهلک کرونا که هر روز سویه‌های جدید آن در حال گسترش است، سبب شده تلاش‌های‌های بین المللی برای به صفر رساندن گرسنگی و سوءتغذیه در جهان به ویژه قاره آسیا با چالش روبرو شود و امنیت غذایی در این منطقه آسیب بیند.

    توسط آتنا نوریانی
    تیر ۱۷, ۱۴۰۰
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    17 غذای مفید برای کبد چرب

    Salmon-Fillet-And-Vegetables-UHD-4K-Wallpaper-Pixelz.jpg

    شیوع ویروس کرونا در جهان، بر تجارت سنتی غذا و محصولات کشاورزی در کشورهای مختلف از جمله آسیا تاثیر گذاشته است و به افزایش واردات و همچنین کاهش صادرات این محصولات منجر شده است.

    از دیگر سو، گسترش شیوع بیماری کرونا و اعلام قرنطینه سراسری در کشورهای آسیایی و زندگی کشاورزانی که محصولات زراعی فاسد شدنی را کشت می‌کنند، این قرنطینه به معنی یک ضربه شدید اقتصادی به شمار می‌آید.

    در حالی که سازمان ملل متحد پیش‌تر پیش بینی کرده بود تا سال ۲۰۳۰ گرسنگی در جهان به صورت کامل از بین خواهد رفت، جدیدترین گزارش جهانی نشان می‌دهد از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان در سال ۲۰۲۰ شمار گرسنگان در جهان ۲۰ میلیون نفر افزایش یافته است.

    بر پایه گزارش مشترک، سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد، اتحادیه اروپا و برنامه غذای جهان، عواملی مانند تغییرات آب و هوایی و شیوع ویروس کرونا از دلایل اصلی افزایش این گرسنگی بوده است.

    گزارشها حاکی است در حال حاضر ۱۵۵ میلیون نفر در ۵۵ کشور جهان از جمله منطقه آسیا-اقیانوسیه از ناامنی شدید غذایی رنج می‌برند.

    در تاریخ ۲۹ خرداد سال جاری برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل هشدار داد، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، شمار افرادی که در آستانه قحطی هستند، از ۳۴ میلیون نفر به ۴۱ میلیون نفر افزایش یافته است.

    به گزارش تارنمای رسمی سازمان ملل، سخنگوی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد: خطر گرسنگی و قحطی در اثر جنگ و درگیری، رکود اقتصادی ناشی از بحران شیوع کرونا و پیامدهای تغییرات آب و هوایی، میلیون ها نفر در جهان را تهدید می کند.

    به نوشته تارنمای خبری سازمان ملل، براساس برآوردهای برنامه جهانی غذا، بیش از ۲۷۰ میلیون نفر در جهان در سال میلادی جاری احتمال دارد در معرض ناامنی غذایی حاد قرار گیرند.

    برنامه جهانی غذا بر این باور است که اوضاع در سال میلادی جاری (۲۰۲۱) وخیم تر می شود؛ چراکه قیمت مواد غذایی در سراسر جهان همچنان در حال افزایش است.

    از دیگر سو، در شرایطی که کرونا بر چرخه زنجیره غذایی در آسیا تاثیر گذاشته، شماری از کشورهای آسیا از جمله سنگاپور به دنبال راهکاری برای جلوگیری از بروز بحران غذایی در این کشور شده اند.

    به گزارش پایگاه خبری «نیکی آسیا» در حال حاضر سنگاپور به اولین کشور در جهان تبدیل شده است که فروش گوشت کشت شده در آزمایشگاه را تصویب می‌کند.

    به عبارت دیگر، این گوشت آزمایشگاهی با جایگزین‌های گیاهی متفاوت است. در این مورد، گوشت آزمایشگاهی واقعی است، چرا که با برداشتن سلول‌های بنیادی از ماهیچه یا بافت چربی یک حیوان و قرار دادن آن در محیط آزمایشگاهی که از رشد آنها پشتیبانی می‌کند، ایجاد می‌شود.

    به باور برخی کارشناسان، تولید گوشت آزمایشگاهی و سبزیجات داخل خانه  می تواند تا حدی چالش غذایی ناشی از شیوع کرونا را حل و فصل کند.

     

    تولید محصولات گلخانه‌ای راهکاری برای کمبود موادغذایی

    در شرایطی که به سبب شیوع بیماری کرونا اکثر مرزهای کشورهای با هدف جلوگیری از شیوع این بیماری بسته شده است، استفاده از کشت گلخانه‌ای فرصت مناسبی را پیش روی کشورهایی آسیایی برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیازشان فراهم می آورد.

    از دیگر سو، به دنبال تغییرات آب و هوایی، کشورهای مختلف در جهان به ویژه منطقه آسیا از چند دهه گذشته با یک مشکل اساسی به نام محدودیت آب روبه رو بوده و هر روز نیز بر بحران و کمبود آن افزوده می‌شود.

    مادامیکه بخش اعظمی از ذخیره آبی کشورها صرف بخش کشاورزی شود، سطح مخازن و سفره‌های آب زیرزمینی در کشورهای مختلف رو به افول می گذارد و این مساله سبب بحران بی آبی خواهد شد.

    در حالی که هر روز گزارش‌هایی در خصوص افزایش شمار مبتلایان به بیماری مرگبار کرونا در جهان به گوش می‌رسد و مقام‌های بهداشتی جهان، شستشوی کامل دست‌ها را یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلا به این بیماری مرگبار برشمرده‌اند، ‌نگرانی‌ها در خصوص بحران کم‌آبی نیز روز به روز افزایش می یاد.

    همچنین طولانی شدن روند شیوع بیماری کووید-۱۹، افزایش شمار مبتلایان در جهان و چگونگی تامین آب سالم برای جوامعی که با خطر کم آبی روبرو هستند، ‌سبب نگرانی مضاعف کارشناسان به ویژه در منطقه آسیا شده است.

    کارشناسان می‌گویند اگر بیماری کرونا هر چه سریعتر مهار نشود، جهان در آینده نزدیک با کمبود شدید آب روبرو خواهد شد.

    به گزارش «ان بی سی»، سازمان بهداشت جهانی بر این باور است بیش از نیمی از جمعیت جهان به ویژه در منطقه آسیا-اقیانوسیه تا سال ۲۰۲۵ با معضل کم آبی روبرو خواهد شد.

    در این گزارش همچنین بر لزوم استفاده بهینه از منابع آبی و همچنین صیانت از محیط زیست تاکید کرده است.

    بدون شک چاره بحران آب، بکارگیری روش های صحیح از آن و صرفه جویی است. در این راستا گلخانه‌ها به عنوان روشی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی مطرح می‌شوند که میزان مصرف را تا یک دوازدهم فضای باز کاهش می‌دهند. این امر به تنهایی گویای اهمیت کشت گلخانه‌ای در جهان به شمار می آید.

    از دیگر سو، کشت گلخانه‌ای راهی برای افزایش میزان تولید بدون تغییر سطح زیر کشت به شمار می آید.

    در کشت‌های گلخانه‌ای امکان استفاده از آبیاری تحت فشار (قطره ای) وجود دارد که موجب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب می‌شود؛ هم‌چنین کوددهی از طریق آب آبیاری و یا سموم حشره کش همراه آب آبیاری جهت کنترل آلودگی‌های خاک از دیگر مصادیق این نوع سیستم آبیاری است.

    یکی از مزایای گلخانه‌ها، تولید محصولات در خارج از فصل است.همچنین زودرسی و پیش رسی برخی محصولات را از مزایای کشت گلخانه‌ای  به شمار می آید که عاملی مهم در کسب درآمد بیشتر برای کشورهای آسیایی می تواند باشد.

     

    کشت فراسرزمینی راهکاری مفید برای تحقق امنیت غذایی

    در شرایطی که به سبب شیوع ویروس کرونا و کم آبی اکثر فعالیتهای کشاورزی در کشورهای آسیایی به حال تعلیق درآمده است استفاده از «کشت فراسرزمینی» یا «کشاورزی در کشورهای دیگر» راهکاری مفید برای تحقق امنیت غذایی و افزایش تولید محصولات کشاورزی در این منطقه به شمار می‌آید.

    گفتنی است ایران نیز چندی است اجرای این طرح را در دستور کار دارد و حتی برخی شرکت‌های ایرانی نیز برای کشت فراسرزمینی در برزیل اعلام آمادگی کرده‌اند.

    کشورهایی مانند هند، چین، آمریکا و مالزی در صدر کشورهای فعال در کشت فراسرزمینی قرار دارند و کشورهای اندونزی، فیلیپین و کامبوج در آسیا و کشورهای سودان، موزامبیک و کنگو در میان کشورهای آفریقایی مورد بیشترین کشت فراسرزمینی واقع شده‌اند.

    در ۶۲ کشور جهان، کشاورزی فراسرزمینی انجام می‌شود. قاره آفریقا میزبان ۴۹ درصد از کشت فراسرزمینی جهان بوده و بازیگران عمده این کشت نیز اقتصادهای در حال ظهور در شرق آسیا و جنوب آمریکا، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای شمال آمریکا و اروپا هستند.

    به عبارت دیگر می توان گفت کشت فراسرزمینی با واردات محصول از کشورهای دیگر متفاوت است، بلکه به این معناست که برخی از کشورها پتانسیل بالقوه برای تولید محصولات کشاورزی دارند اما دانش و ابزارهای لازم برای تولید ندارند، بنابر این کشورهای آسیایی می توانند با شناسایی ظرفیت این کشورها برای تولید محصول مورد نیاز خود استفاده کنند.

    در پایان می توان گفت در شرایطی فعلی در آسیا که رو به روز بیماری کرونا در حال افزایش است، کشت فراسرزمینی می تواند راهکاری مناسب برای تامین محصولات کشاورزی به شمار آید، اما گرایش فراوان به این رویکرد نباید سبب شود تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان در آسیا از برنامه‌ریزی بلندمدت برای تولید محصولات کشاورزی غافل شوند.

    سرویس های خبری :علمی_تغذیه وسلامت

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: امنیت غذاییتغذیه سالمصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامت
    پست قبلی

    انتقال آب از رودخانه چرداول به شالیزارها برای آبزیان مشکل زا شده است

    پست بعدی

    گرانی لبنیات، سرانه مصرف را نشانه می‌ گیرد

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    دوغ؛ نوشیدنی ایده‌آل برای تابستان

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    محمد شاهدی باغ خندان، متخصص حوزه کشاورزی و مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم، به اهمیت تغذیه سالم در فصل گرما...

    بیشتر بخوانید
    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    منابع گیاهی ویتامین B12 برای گیاه‌خواران

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ایران به دنبال افزایش صادرات مواد لبنی و آبزی به روسیه است

    گرانی لبنیات، سرانه مصرف را نشانه می‌ گیرد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    علت محدودیت عرضه شکر در بازار چیست؟

    اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    دلیل گرانی گوشت و لبنیات چیست؟ | گوشت قرمز قربانی شد

    اردیبهشت ۱, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    ثبت‌سفارش حبوبات آغاز شد

    اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۴
    آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات فنی کشاورزی به افغانستان

    آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات فنی کشاورزی به افغانستان

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    چای شکر پهلو!

    علت التهابات بازار شکر چیست؟

    اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.