در پیامی از سوی رئیس سازمان تات، به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابانزایی که توسط علی علیزاده رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور قرائت شد، بر توجه به مدیریت پایدار زمین به عنوان یکی از ارکان مهم برنامهریزی اقتصادی، اجتماعی و توسعه ملی تاکید شد.
آقای خیام نکویی خشکسالی، نحوه مدیریت منابع آب و تغییرات کاربری اراضی کشاورزی را از مهمترین عوامل تخریب سرزمین دانست.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این پیام گفت: جهتگیری بخش کشاورزی تدوین استراتژیهای کلان استوار بر توان اکولوژیک اکوسیستمهای حیاتی و توقف تخریب سرزمین است. وی در همین حال توسعه تحقیقات و فناوریهای جدید، ترویج هدفمند و ظرفیتسازی و توانمندسازی منابع انسانی و تشکلهای صنفی، از اولویتهای بخش کشاورزی در راستای سیاستگذاری و حکمرانی مطلوب نام برد.
وی تصریح کرد: رشد و توسعه اقتصادی تنها زمانی مطلوب است که با صیانت از محیط زیست، حفظ منابع حیاتی و رعایت اصول توسعه پایدار همراه باشد.
دکتر خیام نکویی در این راستا درباره اهمیت نقش زنان گفت: نقش و حقوق زنان از دیرباز در مدیریت پایدار زمین مطرح بوده و دسترسی آنان به زمین و تصمیمگیریها در واقع سرمایهگذاری برای نسل آینده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فعال شدن کارگروه مقابله با بیابانزایی بیان داشت: تعیین سیاستها و برنامههای مرتبط با پایداری سرزمین و هماهنگی بین دستگاهها از وظایف این کارگروه است.
دکتر خیام نکویی در باره آثار بیابانزایی در جهان اظهار داشت: تاکنون دو میلیارد هکتار اراضی حاصلخیز کشاورزی و اکوسیستمهای طبیعی جهان تخریب و ۱.۵ میلیارد نفر به طور مستقیم تحت تاثیر بیابانزایی هستند.
منبع:
خبرگزاری صدا و سیما