جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    تجاری‌سازی فناوری تولید بذر هیبریدی برای نخستین‌بار در کشور

    یک شرکت دانش‌بنیان برای نخستین بار، موفق به تجاری‌سازی فناوری تولید بذر هیبریدی با ویژگی‌هایی چون یکنواختی محصول، مقاومت زیاد و مقاومت در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها شد.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آذر ۱۲, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    البرز بنیه علمی و ظرفیت تولید بذر هیبریدی کشور را دارد

    امروزه کشاورزی صنعتی و مدرن در کنار پیشرفته‌تر شدن دیگر صنایع، از اهداف مهم و اساسی کشورهای در حال توسعه به شمار می‌آید که علاوه بر تولید بیشتر و بهینه‌تر شدن محصولات غذایی، میزان سودهی اقتصادی را هم مورد توجه قرار داده است.

    در همین زمینه یک مجموعه دانش بنیان با بنیانگذارانی از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشکدگان ابوریحان و با جذب سرمایه ۲۳ میلیارد ریالی و تولید خط تولید بذرهای نسل ۸ و ۹ طالبی و گوجه فرنگی، موفق به تولید بذر هیبرید طالبی و گوجه فرنگی شده‌ است و برای اولین بار در کشور آن را به مرحله تجاری‌سازی هم رسانده‌اند.

    مدیر عامل این مجموعه فناور درباره چگونگی تاسیس این شرکت گفت: مجموعه ما حاصل فعالیت ۱۵ تا ۲۰ ساله اساتید دانشگاهی است. از سال ۱۳۹۹ این طرح‌های پژوهشی با تاسیس شرکتی فناور در زمینه اصلاح و تولید بذرهای هیبریدی سبزی و صیفی‌جات به کار گرفته شد.

    داریوش تفریحی افزود: مطبق کمبودهایی که در زمینه اصلاح بذرهای کشاورزی وجود داشته برخی خط تولیدهای خالص گوجه فرنگی و طالبی را تولید کرده که حاصل این تولیدات، بذرهای هیبرید تجاری برای نخستین‌بار در کشور است. در حال حاضر این ارقام هیبریدی وارد بازار شده و با استقبال خوبی از سمت کشاورزان در نقاط مختلف کشور مواجه شده است.

    وی با تشریح روند تولید این بذرها و اهمیت آنها در چرخه تولیدات محصولات کشاورزی خاطر نشان کرد: بذرهای هیبریدی حاصل دو والد با ویژگی‌های خیلی خوب است که فرزندشان به عنوان بذر هیبریدی شناخته می‌شود و دارای قدرت بیشتری از والدینشان هستند که به اصطلاح به آنان بذرهای هیبرید گفته می‌شود.

    این فعال حوزه دانش بنیان افزود: بذرهای هیبریدی نسبت به بذرهای معمولی مقاومت بیشتری به آفات و بیماری‌ها دارند که باعث می‌شود کشاورز، سم، کود و میزان آب کمتری استفاده کند و در نتیجه کارایی بیشتری برای کشاورز به همراه داشته باشد.

    وی با اعلام اینکه اعمال تحریم‌ها از سمت برخی کشورها باعث شده همه شرکت‌ها نتوانند این نهاده مهم را به کشور صادر کنند، درباره اهمیت تولید بذرهای هیبریدی تصریح کرد: ممکن است با تحریم برخی کشورها در دوره‌های مختلف، کشاورزان در تولید محصولات راهبردی، عملکرد و کارایی کافی را نداشته باشند؛ بنابراین اصلی‌ترین نهاده کشاورزی بذرهای درجه یک و هیبریدی است که در صورت نداشتن بهره‌وری، کشاورز در همان مراحل ابتدایی با مشکل مواجه خواهد شد. به همین دلیل این موضوع باید در اولویت‌های اول کشور قرار گیرد.

    تفریحی درباره تاثیرات تولید بذرهای هیبریدی در کشور و کاهش هزینه‌های کشاورزان عنوان کرد: این فرآیند تولید بنا بر شرایط آب و هوایی کشور، علاوه بر همگرایی و عملکرد بهتر با قیمت کمتری به دست کشاورز می‌رسد. به عبارت دیگر هزینه‌های تولید بذرهای هیبریدی در داخل کشور بسیار کمتر از اختصاص ارزهای وارداتی به این محصول است که باعث می‌شود بذر داخلی با قیمت کمتری به دست کشاورز برسد.

    به گفته وی، سالانه نزدیک به ۲۵۰ میلیون دلار ارز تنها از طریق کانال‌های رسمی به واردات بذر اختصاص داده می‌شود که اگر تنها یک دهم از این مبلغ را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کنند قرار دهند و آنها را حمایت کنند، قطعا شاهد بهره‌وری بیشتری در تولید محصولات کشاورزی با کیفیت‌تر و سالم‌تری برای کشور خواهیم بود.

    مدیر عامل این مجموعه دانش بنیان همچنین در خصوص طرح‌های مشابه تولید بذرهای اصلاح یافته و جلوگیری از موازی کاری برخی از سازمان‌ها گفت: متاسفانه شبکه‌ای برای همکاری‌های بیشتر پژوهشگران در زمینه تولید بذرهای هیبریدی و زمینه‌های علمی دیگر در کشور شکل نگرفته است. برخی از نهادها و ارگان‌های ذیربط کشاورزی علی‌رغم دریافت بودجه‌های کلان، در حد همان کارهای پژوهشی پیش رفته‌اند و هنوز نتوانسته‌اند کشاورز را مجاب کنند که از بذرهای هیبریدی استفاده و آن را وارد حیطه تولید و بازار کنند.

    به نقل از صندوق نوآوی، تفریحی تصریح کرد: در صورتی یک شرکت یا نهاد می‌تواند خود را به عنوان تولیدکننده این محصولات معرفی کند که بذرهای هیبریدی را تولید کرده و به دست کشاورز برساند و علاوه بر مواجه شدن با استقبال کشاورزان در بازار، توانایی رقابت با بذرهای وارداتی را هم داشته باشد.

    وی درباره انواع بذور هیبریدی تولید شده نیز افزود: برای ارقام بذور گلخانه‌ای و مزرعه‌ای فضای بازِ محصولات وجود دارد. برای مثال در محصول گوجه‌فرنگی ارقام هیبرید مزرعه‌ای و گلخانه‌ای وجود دارد که در حوزه گلخانه‌ای رشد آن نامحدود است و می‌توان ۹ تا ۱۰ ماه از آن نگهداری کرد. ارقام مزرعه‌ای که در فضای باز تولید می‌شوند، برای ۴ یا ۵ ماه فصل کشت قابل استفاده‌اند.

    مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به بهره‌وری این شرکت از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد: حدود ۱۵ تا ۲۰ سال است که برای تولید این محصولات با اساتید دانشگاهی که در حاضر در شرکت با ما همکاری می‌کنند، تلاش‌های بسیاری صورت گرفته است. خوشبختانه نزدیک به یک سال است که توانستیم صفر تا صد فناوری تولید بذرهای هیبریدی را در شرکت ژینو دانه دانش آریا انجام دهیم.

    وی در خصوص برنامه‌های این شرکت دانش‌بنیان برای توسعه محصولات خود افزود: برنامه‌های بسیاری برای توسعه این پلتفرم و فناوری در مجموعه وجود دارد که قادر به ارائه الگو به کل کشور در زمینه تولید محصولات هیبریدی است که البته ملزم به حمایت‌های بسیاری در زمینه ایجاد زیر ساخت‌ها و دریافت کمک‌های مالی از سوی نهادها و ارگان‌های ذیربط است.

    تفریحی درباره حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد: به طور حتم وجود صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد مالی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسزایی دارد و موجب خودکفایی کشور در بسیاری از زمینه‌ها از جمله پزشکی، مهندسی، صنعتی و همچنین تولید بذرهای اصلاح‌یافته کشاورزی می‌شود که با صرفه‌جویی اقتصادی و توسعه محصولات کشاورزی همراه است.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی 

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیبذر هیبریدیصنایع تبدیلی و تکمیلیفناوری های نوینفناوری.کشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    حداکثر قیمت مرغ گرم ۹۰ هزار تومان/ شرایط تولید مناسب است

    پست بعدی

    قیمت عمده میوه و سبزیجات اعلام شد+ جدول

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    قیمت عمده میوه و سبزیجات اعلام شد+ جدول

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    سوال نماینده کبودرآهنگ از وزیر جهاد کشاورزی اعلام وصول شد

    هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری برای امنیت ملی است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    عرضه مرغ گرم تا ۱۰۸ هزارتومان منطقی است

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    تولید سالانه 4 هزارو 300 تن سیب زمینی در استان ایلام

    اصفهان، قطب تولید بذر سیب‌زمینی کشور

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.