به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، محمد رشید رستمی از بررسی ۵۱ فقره پرونده تغییرکاربری اراضی کشاورزی در جلسه کمیسیون تبصره یک ماده یک استان مازندران خبر داد.
وی افزود: در جلسه کمیسیون تبصره یک ماده یک تغییر کاربری اراضی استان مازندران، ۵۱ فقره پرونده مورد بررسی قرار گرفت و تصمیماتی در جهت رد یا صدور مجوز تغییر کاربری اتخاذ شد.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: با توجه به قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و لزوم امنیت غذایی، هرگونه تغییرکاربری در زمین های کشاورزی بدون دریافت مجوز از جهاد کشاورزی جرم محسوب شده و مشمول جرایم قانونی و قلع قمع مستحدثات غیر مجاز می شود.
۱۰۰ هزار تن کود کشاورزی در مازندران توزیع شد
رضا افراسیابی از تامین و توزیع ۱۱۱ هزار تن انواع کودهای در بخش کشاورزی استان مازندران در ۱۰ ماهه امسال خبر داد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۱۱ هزار تن کود کشاورزی پرمصرف شامل کودهای ازته، فسفاته و پتاسه برای استان تامین شد، افزود: تاکنون ۱۰۲ هزار تن از این مقدار کود به کشاورزان متقاضی استان توزیع و مابقی نیز از طریق کارگزاران تحت پوشش در دست توزیع است.
وی با اشاره به الکترونیکی شدن تمامی مراحل تامین و توزیع کودهای کشاورزی مورد نیاز بخش کشاورزی، گفت: فرآیند توزیع کودهای کشاورزی دولتی در استان از طریق سامانه هوشمند توزیع نهاده های کشاورزی و توسط شبکه کارگزاران توزیع تعاونی و خصوصی تحت پوشش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در ۲۲ شهرستان مازندران انجام می شود.
احداث کانال انتقال آب ۵۰۰۰ متری در محمودآباد
محمد هادیزاده با اشاره به اهمیت لایروبی و بتنیکردن کانالهای آبیاری برای افزایش راندمان توزیع آب، گفت: از اول امسال تاکنون طرح احداث و بهسازی کانال آبیاری(لاینینگ) و سردهنه آب زراعی با اعتبار ۳۴ میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال در اراضی کشاورزی روستاهای برنجده، لامیزده، معلم کلا، بائوده علیا، ارمک کلا، اورطشت و سنگ کتی شهرستان محمودآباد اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد ادامه داد: این کانالها به طول ۵ هزار متر از محل اعتبارات استانی، سفر ریاست جمهوری و بحران به بهرهبرداری رسید.
به گفته هادیزاده احداث کانالهای بتنی انتقال آب بهعنوان یکی از طرحهای زیربنایی بخش کشاورزی محسوب شده و اجرای صحیح این طرح، سبب حفاظت خاک و حفظ حریم زمینهای کشاورزی میشود.
وی با اشاره با نظارت مستمر کارشناسان امور فنی و زیربنایی این مدیریت بر اجرای طرح، اظهار کرد: برای اجرای این طرح از تمام توان و ظرفیت موجود برای رشد و اعتلای کشاورزی، رسیدن به اهداف سازمانی، کشاورزی پایدار، توسعه بخش کشاورزی و امنیت غذایی استفاده می شود.
۸۴ هکتار مزارع جو قائم شهر سبز شد
علی درویش نیا با اشاره به کشت جو در ۸۴ هکتار اراضی زراعی شهرستان قائم شهر، اظهار کرد: ۴۷ هکتار مزارع جو این شهرستان آبی و ۳۷ هکتار دیم است.
وی سطح سبز مزارع جو این شهرستان را ۸۴ هکتار اعلام کرد و افزود: ۱۱ تن کود شیمیایی به کشاورزان جوکار این شهرستان توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر با بیان اینکه ۸۹ نفر جوکار اقدام به کشت این محصول در زمین های زراعی خود کردند، تصریح کرد: یک تن کود سرک اوره به مزارع جو این شهرستان اختصاص یافت.
وی بیان کرد: جو غیر از استفاده در برخی غذاها و نان و صنایع غذایی به عنوان مهمترین غذای پر انرژی برای خوراک و جیره دام، طیور و شیلات است.