رحیم یوسفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار با اعلام این خبر گفت: هر سال محصول انگور تولیدی کشاورزان مشگین شهر نیمه دوم شهریورماه آغاز میشد ولی امسال با توجه به شرایط آب و هوایی برداشت این محصول زودتر آغاز شده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: سطح زیر کشت انگور در استان ۲ هزار و ۲۹۳ هکتار است عمدتا در شهرستان مشگینشهر واقع شده است.همچنین ۶۹ هکتار از باغات انگور استان دیم است که اغلب در شهرهای خلخال و کوثر قرار دارد.
وی با بیان اینکه سرما و تگرگ در فروردین ماه باعث کاهش ۳۵ تا ۴۰ درصدی عملکرد تولید استان در مقایسه با گذشته شد، گفت: تناژ تولید انگور در باغات مشگین شهر ۱۱ تا ۱۲ تن بوده است که امسال این رقم به هفت تن کاهش یافته است.
یوسفی در خصوص ارقام کشت شده انگور در مشگینشهر هم گفت: ۹۵ درصد محصول تولیدی کشاورزان مشگینشهر انگور سفید کشمشی معروف به انگور مشگین شهر است. علاوه بر این در این منطقه ارقام خلیلی، شاهانی، یاقوتی، آق درق، گلین بارماغی رسمی و سلطانی هم کشت شده است.
وی استفاده از خاک مناسب و غنی، تغذیه اصولی باغات و موقعیت خاص جغرافیایی مشگین شهر و اختلاف دمای روز و شب را علت اصلی مرغوبیت انگور مشگین شهر عنوان کرد و گفت: انگور مشگینشهر برای تازهخوری، ترد و خوشمزه است و در سراسر کشور بویژه استانهای همسایه مصرف میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به تغییرات اقلیم و بروز خشکسالی در دهههای اخیر اضافه کرد: درخت انگور علاوه بر اینکه تا حدودی مقاوم به کم آبی است، با شرایط آب و هوایی مشگین شهر سازگار است به طوری که اگر طی دو سال اول کاشت به خوبی تغذیه شود، میتواند رشد کرده و به خوبی میوهدهی کند.
یوسفی اضافه کرد: در راستای ارتقای کیفیت و میزان برداشت محصول در سالهای اخیر کشیدن تاکستان به زیرگلخانه و پوششدار کردن باغات در دستور کار قرار گرفته است در عین حال برخی ارقام مقاوم هم استفاده میشود مانند کشیدن زیرسطح گلخانه ای تا با پوششدار کردن مزرعه در گلخانه تولید شود این هم زودرس میشود هم محصول مقداری نوبرانه خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۴۵ درصد باغات مشگین شهر به شیوه داربستی و فراز است، خاطرنشان کرد: عملکرد باغاتی که به شکل سنتی کاشت شده است، ۱۱ تا ۱۲ تن در هکتار است درحالی که با اجرای طرح فراز یا داربستی کردن درخت، عملکرد آن دو برابر افزایش می یابد.
سطح باغات استان اردبیل ۴۰ هزار هکتار است که سالانه ۳۶۵ هزار تن انواع محصولات سردرختی در استان تولید می شود و سطح باروری باغات استان ۳۲ هزار هکتار است.
در این بین محصول سیب ۳۰ درصد،بیشترین محصول را به خود اختصاص داده است گردو ۱۲ درصد، شلیل ۱۱ درصد هلو ۱۰ درصد گیلاس هفت درصد انگور۶ درصد و آلبالو ۴ درصد مهمترین محصولات سردرختی استان هستند.
میزان تولید انگور در سالهای گذشته ۲۲ هزار تن بود که امسال برآورد شده ۱۹ تا ۲۰ هزار تن محصول از باغات مشگین شهر برداشت شود.