اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی در ۳ سال آتی، به شکل چشمگیری افزایش تولید و بهره وری در بخش کشاورزی و کاهش مصرف آب در این عرصه را به دنبال خواهد داشت.
طبق برنامه ریزیهای وزارت جهاد کشاورزی، با اجرای موفقیت آمیز الگوی کشت، تا سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ سطح تولید محصولات کشاورزی ایران ۲۱ درصد افزایش یافته و از ۱۲۵ میلیون تن فعلی به ۱۵۲ میلیون تن خواهد رسید.
همچنین، مصرف آب شیرین در بخش کشاورزی ۱۷ درصد کمتر شده و از ۷۲ میلیارد متر مکعب فعلی به ۶۰ میلیارد متر مکعب کاهش می یابد.
با اجرای الگوی کشت تا اواسط سال ۱۴۰۵ سطح خود اتکایی در تامین انرژی و کالری با ۳۰ درصد افزایش، از ۶۷ به ۸۷ درصد ارتقاء خواهد یافت.
همچنین پیش بینی شده که ضریب نفوذ دانش و فناوری در مزارع و سایر بخش های کشاورزی دو برابر شده و از ۶ درصد به ۱۲ درصد افزایش یابد.
نسبت ارزش افزوده صنعت غذا به کل بخش کشاورزی با ۹۰۰ درصد افزایش، از ۱۵ به ۱۵۰ درصد میرسد.
طبق برنامه ریزی ها با اجرای الگوی کشت تا سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ ضریب بهره وری آب کشاورزی ۴۷ درصد افزایش یابد.
پس از گذشت 13 سال از تصویب قانون، الگوی کشت فصل زراعی ۱۴۰۲_۱۴۰۱ روز سه شنبه گذشته ۱۸ مهرماه ۱۴۰۱ در مراسمی در وزارت جهاد کشاورزی رونمایی و به استانها و دستگاههای ذیربط ابلاغ شد.
سادهترین تعریف الگوی کشت؛ کاشت محصول مناسب در مکان و زمان مناسب است و با وجود اینکه از دهههای گذشته مورد توجه و تاکید مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی بوده و در همه برنامهها و اسناد بالادستی، دولتها مکلف به اجرای آن شده اند، اما به دلایل مختلفی تاکنون بطور جدی اجرا نشده بود.