جمعه, خرداد ۱۶, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    باورهای نادرست درباره انواع روغن ها

    روغن‌ها و کره‌های نباتی و حیوانی از پرمصرف‌ترین محصولاتی هستند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند و جالب اینجاست که اغلب خانواده‌ها همیشه درخصوص این قلم محصولات، پرسش‌های زیادی مطرح می‌کنند. این‌که چرا ظروف بسته‌بندی روغن‌ها مات و برخی شفاف است؟ آیا می‌توان مارگارین را جایگزین کره حیوانی کرد؟ آیا روغن دنبه را می‌توان برای سرخ‌ کردن استفاده کرد؟ بهترین نوع روغن سرخ‌کردنی کدام است؟

    توسط فاطمه خداویردی
    خرداد ۹, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    افسار مصرف باید مهار شود/ در روغن بیش از ۸۰ درصد وارد کننده ایم

    به نقل از روزنامه جام جم، برای رسیدن به پاسخ این پرسش‌ها نظر دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی‌دانشگاه را جویا شده‌ایم. این روزها در فضای مجازی می‌بینیم خیلی‌ها خارج از تخصص علمی ‌و صرفا براساس یافته‌های ذهنی، باورهای نادرست و یک سویه توصیه‌های اشتباهی را در مورد استفاد از انواع روغن‌های نباتی و حیوانی، عنوان و منتشرمی‌کنند. یکی از این توصیه‌ها استفاده از روغن دنبه برای سرخ‌ کردن است. در ابتدا باید بدانید سرخ‌ کردن فرآیندی حرارتی در دمای بالاست که می‌تواند برای سلامت مصرف‌کننده مضر باشد. گفته‌های ما در مورد روغن‌های مخصوص سرخ ‌کردن به معنای بی‌ضرر بودن استفاده از این محصول نیست. بلکه هدف، انتخاب بهترین روغن برای سرخ کردن و توصیه به مصرف صحیح و کوتاه‌مدت آن است.

     

    بسته‌بندی‌های مات بهتر است یا شفاف؟

    پرسشی که اغلب مطرح می‌شود این است که چرا ظروف بسته‌بندی برخی روغن‌ها شفاف و برخی مات و کدر است؟ اگر توجه کرده باشید، بیشتر روغن‌های سرخ‌کردنی در ظروف کدر و زردرنگ پلاستیکی بسته‌بندی شده‌اند.
    علت این است که چون این روغن‌ها از اختلاط چند نوع روغن فرموله شده‌اند و از آنجا که این روغن‌ها ویژگی‌های فیزیکی مختص به خود دارند، وقتی با هم مخلوط می‌شوند؛ احتمال این‌که محصول نهایی حالت ابری و کدر پیدا کند زیاد است.
    به همین دلیل برای مشتری‌پسندی محصول، ترجیحا از ظروف غیرشفاف و مات استفاده می‌شود اما در مورد روغن‌های نباتی تصفیه‌شده که براساس نوع فرآیند رنگ‌بری طیفی از رنگ‌های زرد دارند، از ظروف شفاف استفاده‌می‌شود.
    این روغن‌ها به‌دلیل رنگدانه‌های آنتی‌اکسیدانی تاحدودی در مقابل نور و اکسید شدن مقاوم هستند اما روغن‌های تصفیه‌نشده بکر و فرابکر زیتون به‌ دلیل دارا بودن ترکیباتی، به نور و اشعه فرابنفش حساس بوده و باید در ظروف شیشه‌ای کدر و تیره بسته‌بندی شوند یا مواد تشکیل‌دهنده ظروف بسته‌بندی انواع شفاف آن حاوی ترکیبات ضدفرابنفش باشد. بهتر است روغن‌ها در ظروف خودشان و به دور از نور نگهداری شود.

     

    ملاحظات مارگارین یا کره نباتی

    مارگارین یا کره نباتی محصولی کاملا فرآوری‌شده است. ابتدا روغن را از دانه‌های روغنی استخراج و سپس تصفیه و جامد کرده و افزودنی‌هایی به آن می‌زنند. این محصول به دلیل منشأ گیاهی حاوی کلسترول نیست، ولی به‌دلیل اسید چرب ترانس بالای آن که در فرآیند جامد کردن (هیدروژنه‌کردن) تولید می‌شود و همین‌طور بالارفتن اسیدهای چرب اشباع آن در همین فرآیند، می‌تواند مضرات زیادی برای سلامت ما داشته باشد. امروزه بسیاری از مصرف‌کنندگان مواد لبنی به‌جای کره حیوانی، کره گیاهی یا مارگارین می‌خرند. به‌طوری که در یک پژوهش گسترده که موسسه آمار استرالیا انجام داد معلوم شد ۲۷ درصد از داوطلبان پیش از نظرسنجی کره مارگارین مصرف کرده‌اند و ۱۵ درصد هم گفتند که روز قبل کره مصرف کرده‌اند.
    از دیدگاه علم تغذیه عموما توصیه به مصرف کره حیوانی و مارگارین نمی‌شود اما از نظر ارزش غذایی، کره حیوانی مواد مغذی زیادی داشته و مضرات آن از مارگارین کمتر است. البته مصرف گهگاه مارگارین برای کسانی که کلسترول بالایی دارند و نمی‌توانند کره حیوانی استفاده کنند، می‌تواند بلامانع باشد.

    روغن دنبه را جایگزین نکنید

    از زمان‌های قدیم تا به امروز از روغن دنبه برای سرخ‌ کردن مواد غذایی استفاده می‌شده است. در برخی صفحات منتسب به طب سنتی در مورد خواص این روغن و اصرار به جایگزینی آن با روغن‌های سرخ‌کردنی، مواردی منتشر می‌شود اما متخصصان تغذیه استفاده از این نوع روغن‌های حیوانی را به‌شدت نهی می‌کنند. این روغن، اسیدچرب اشباع بسیار زیادی دارد و به دلیل کلسترول بالای آن، به ترتیب می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و افزایش کلسترول شود. دسته دوم روغن‌های نباتی هستند که در کنار اشباعیت کمی که دارند و به‌دلیل ماهیت گیاهی‌شان، کلسترول ندارند اما وقتی همین روغن نباتی به شکل جامد یعنی هیدروژنه درمی‌آید، در کنار بالارفتن اشباعیت‌، به‌دلیل میزان بالای اسید چرب ترانس تولیدشده در آنها، به یکی از خطرناک‌ترین روغن‌ها تبدیل می‌شود. دسته سوم، روغن‌های مخصوص سرخ‌ کردن هستند که از ترکیب چند نوع روغن نباتی مختلف و آنتی‌اکسیدان‌های خاص برای افزایش مقاومت روغن به حرارت و اکسیداسیون فرموله می‌شود و برای مصارف سرخ ‌کردن مناسب‌تر هستند.

    سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: روغنصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامتفناوری غذافناوری های نوین
    پست قبلی

    حذف گرانفروشی در طرح جدید یارانه نان

    پست بعدی

    معاون سازمان راهداری خبر داد؛ حمل ۴ میلیون تن کالای اساسی در جاده‌ها از ابتدای سال تا کنون

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    خرما، میوه‌ای گرمسیری و قدیمی در سفره‌های ایرانی، نه فقط به‌خاطر شیرینی طبیعی‌اش، بلکه به‌دلیل خواص متعدد تغذیه‌ای و درمانی‌اش،...

    بیشتر بخوانید
    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ‌محموله ذرت‌ غیراستاندارد در بندر امام (ره) در حال خروج از کشور است

    معاون سازمان راهداری خبر داد؛ حمل ۴ میلیون تن کالای اساسی در جاده‌ها از ابتدای سال تا کنون

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    درخواست سرپرست جهادکشاورزی خوزستان از رییس‌جمهور برای پرداخت مطالبات گندمکاران

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و صیفی‌جات تعیین شد+ جدول

    خرداد ۱۲, ۱۴۰۴
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.