جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    باورهای درست و نادرست درباره تراریخته‌ها

    تولید، واردات و مصرف محصولات تراریخته یکی از بحث‌برانگیزترین مسائل اخیر حوزه سلامت ایران و جهان است. این محصولات حاصل دستکاری ژنتیکی هستند؛محصولات تراریخته، سالیان درازی است که وارد بازارهای جهانی شده‌اند اما مانند یک جعبه دربسته می‌مانند که هنوز بسیاری از پیامدها و عوارض مصرف آنها بر سلامتی انسان به‌ویژه در درازمدت مشخص نشده است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    اسفند ۲۱, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مجلس واردات محصولات تراریخته را ممنوع کند/ قاچاق بذرهای تراریخته به کشور

    یکی از باورهایی که در دنیای امروز به درست یا غلط جاافتاده این است که برای ایجاد امنیت غذایی باید دست به هر کاری زد و تولید محصولات تراریخته یکی از این راه‌هاست. برهمین اساس از چند دهه پیش ایرانیان در حجم وسیعی محصولات تراریخته مصرف می‌کنند و به‌گفته یکی از وزرای سابق کشاورزی، از دهه ۷۰ محصولات تراریخته جای خود را در سفره ایرانیان باز کرده‌اند.

    با این‌که در تعدادی از کشورهای دنیا تولید محصولات تراریخته در حجم بسیار بالا صورت می‌گیرد اما گزارش‌ها نشان می‌دهد در ایران این محصولات عمدتا وارداتی هستند. تولید، واردات و مصرف محصولات تراریخته یکی از بحث‌برانگیزترین مسائل اخیر حوزه سلامت ایران و جهان است. این محصولات حاصل دستکاری ژنتیکی هستند؛محصولات تراریخته، سالیان درازی است که وارد بازارهای جهانی شده‌اند اما مانند یک جعبه دربسته می‌مانند که هنوز بسیاری از پیامدها و عوارض مصرف آنها بر سلامتی انسان به‌ویژه در درازمدت مشخص نشده است. با این حال همگان به این نتیجه رسیده‌اند که ناگزیر از این مسأله باید تراریخته‌ها را در کنار خود بپذیریم. براساس قانون، محصولات تراریخته در بازار مصرف ایران باید برچسب‌گذاری شوند تا مصرف‌کنندگان حق انتخاب میان محصولات تراریخته و غیرتراریخته راداشته باشندوهمچنین هنگام خرید به‌واسطه برچسب‌گذاری از تراریخته بودن یا نبودن آن مطلع باشند، اما بازدیدهای میدانی نشان می‌دهد میزان و درصد برچسب‌گذاری محصولات تراریخته در بازار بسیار ناچیز است.

    داشته‌های زمین رو به تحلیل

    آیا می‌توان بدون تراریخته‌ها به فردا فکر کرد؟ این سؤالی است که نمی‌توان به‌راحتی به آن جواب مثبت داد. طی دو دهه آینده جمعیت جهان به بیش از ۱۰ میلیارد نفر می‌رسد. به طور کلی دو نظریه در زمینه ظرفیت جهان وجود دارد، نظریه اول می‌گوید با درنظر گرفتن توان اکولوژیک مناطق مختلف برای این‌که انسان‌ها بتوانند با کیفیت معمولی ادامه حیات بدهند، جهان حداکثر ظرفیت ۱۵ میلیارد جمعیت را برای ۲۰۰ سال دارد اما نظریه دوم بر این پایه است که زمین ظرفیت پذیرش ۴۵ میلیارد نفر انسان را دارد مشروط به این‌که انسان‌ها ایستاده بخورند، بخوابند، زندگی کنند و همان‌طور ایستاده بمیرند.

    در حال حاضر حدود ۹۰۰ میلیون نفر انسان گرسنه روی کره خاکی زندگی می‌کنند که روزانه کمتر از ۵۰۰ کالری انرژی برای کارهای‌شان دریافت می‌کنند و این در حالی است که یک ‌فرد معمولی برای انجام امور روزانه به ۲۳۰۰ تا ۲۵۰۰کالری انرژی نیاز دارد. با توجه به این‌که ۹۷ درصد از آب‌های جهان شور و فقط ۳‌درصد آن شیرین است و از این مقدار آب شیرین هم نزدیک به ۹۰ درصد در قطبین به صورت برف و یخ قرار دارد، دور از انتظار نیست که بشنویم نزدیک به دو میلیارد نفر از جمعیت جهان از دسترسی ساده و سهل به آب آشامیدنی قابل شرب محروم هستند.

    در پی رگبارهای بهاری، تابستانی و پاییزی در مناطق خشک و نیمه‌خشک، فرسایش خاک شدت می‌گیرد و همین امر موجب کاهش شدید میزان تولید محصولات می‌شود.در منابع آب محدودیت وجود دارد و خاک نیز توان خود را به مرور از دست می‌دهد که در پی این موضوع صفات خوب در گیاهان و جانوران به علت فرسایش ژنتیکی کم می‌شود. با این شرایط، انسان مجبور است به روش‌ها و شیوه‌هایی متوسل شود که آب و کود کمتری مصرف کرده و برای مبارزه با آفات، بیماری‌ها، علف‌های هرز، نماتدها و قارچ‌های مضر سموم را از زندگی‌اش دور کند.

    مزایایی برای بازار پسندی

    در تعریف سازمان جهانی بهداشت آمده «تراریخته به گیاهان، جانوران یا موجودات میکروسکوپی گفته می‌شود که ترکیب ژنتیکی آنها(DNA) به طریقی تغییر یافته که در طبیعت از طریق لقاح (جفت‌گیری) یا نوترکیبی طبیعی اتفاق نمی‌افتد.»تقریبا تمام کشورهای دنیا واردات محصولات تراریخته را انجام می‌دهند. به‌عنوان مثال آلمان سالانه نزدیک به شش میلیون تن سویا و کنجاله سویا که قسمت عمده آن تراریخته است برای خوراک دام وارد می‌کند. همچنین کشورهای اتحادیه اروپا سالانه حدود ۳۶ میلیون تن سویا تراریخته وارد می‌کنند.

    ایران هم مانند بسیاری کشورها از مشتریان محصولات تراریخته است. محصولات غذایی تراریخته وارداتی مانند ذرت و سویا مدت‌هاست که در سبد غذایی خانوارهای ایرانی وجود دارد. در سال‌های اخیر نشانه‌گذاری محصولات تراریخته به‌عنوان حق مصرف‌کنندگان در قوانین وارد و در بسیاری محصولات تجاری اعمال می‌شود.

    به گفته دکتر یوسف مرسلانی، متخصص ژنتیک، جانداران تراریخته و فروریخت کاربردهای زیادی در پزشکی و زیست‌فناوری دارند همچنین در بسیاری از پروتئین‌های دارویی مانند انسولین، فاکتور هشت انعقاد خون و هورمون‌های رشد و سایر موارد نیز کاربرد دارد و جانورانی هم زیر تابش پرتو فرابنفش نور تولید می‌کنند، باکتری‌هایی موسوم به «کنترل‌کننده‌های زنده» که جلوی تکثیر HIV را می‌گیرد.

    وی با بیان این‌که خوک‌های مولد پروتئین اسفناج و بزهای تولیدکننده تار عنکبوت عمدتا از جانوران تراریخته هستند، ادامه می‌دهد: «دستکاری ژنتیکی محصولات تراریخته اهداف زیادی را دنبال می‌کند، از جمله افزایش عملکرد در واحد سطح، تأمین مواد غذایی مورد نیاز جامعه با قیمت‌های قابل دسترس، تولید گیاهان قابل استفاده برای انسان و مقاوم به سموم که برای دفع علف هرز به کار می‌رود، تولید محصولاتی که آب، سم و کود کمتری برای تولید نیاز دارد مانند غلات، ذرت و سویا در راستای تأمین غذای مردم، تولید گیاهان مقاوم با شرایط خشکسالی، سرما، تنش‌های محیطی و عوامل طبیعی و همچنین تولید گیاهان مقاوم به اراضی شور و مقاوم به Ec بالا در اراضی زراعی، منابع طبیعی و بیابان‌های نیمه‌خشک.»

    مرسلانی توضیح می‌دهد: «تولید مواد غذایی با کیفیت بالا مثل افزایش اسیدهای آمینه، پروتئین و ویتامین‌های ضروری، کاهش مواد سمی و حساسیت‌زا در گیاهان و حیوانات، افزایش ماندگاری و جلوگیری از فساد موادغذایی در بلندمدت، ساخت واکسن‌های متعدد در جهت جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌ها و بیماری‌های نو پدید، اهدافی است که مهندسی ژنتیک در تولید محصولات تراریخته دنبال می‌کند.»

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع:سلامت نیوز

    برچسب ها: تراریختهسلامتیموادغذایی
    پست قبلی

    ارزآوری صادرات زعفران به ۳۵۰ میلیون دلار می‌رسد

    پست بعدی

    نظارت کامل بر واردات و تولید آفت‌کش‌ها/ ۴۵ هزار تن آفت‌کش برای سال زراعی جدید تامین شد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    نوشیدن آب کافی برای سلامتی بدن در هر فصلی ضروری است، اما بسیاری از افراد تمایلی به نوشیدن آب ساده...

    بیشتر بخوانید
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    نخستین آفت‌کش گیاهی بر پایه گیاهان بومی ایران و کنترل آفت پسته ثبت شد

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تخصیص ۱۵۰ میلیون دلار برای تهیه آفت‌کش‌های کشاورزی

    نظارت کامل بر واردات و تولید آفت‌کش‌ها/ ۴۵ هزار تن آفت‌کش برای سال زراعی جدید تامین شد

    پر بازدیدها

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    بازار روغن تحت تأثیر تقاضای فصلی؛ کارخانه‌ها با تمام ظرفیت در حال تولیدند

    اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۴
    پیش‌بینی برداشت ۸۱ هزارتن محصول گوجه فرنگی از مزارع دهرم فارس

    پیش‌بینی برداشت ۸۱ هزارتن محصول گوجه فرنگی از مزارع دهرم فارس

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    هشدار به سودجویان در خریدوفروش اراضی جنگلی و ملی

    هشدار به سودجویان در خریدوفروش اراضی جنگلی و ملی

    فروردین ۲۴, ۱۴۰۴
    افت حداقل ۳۰ درصدی تولید محصولات اساسی با استمرار ناترازی‌های آب و برق کشاورزی

    افت حداقل ۳۰ درصدی تولید محصولات اساسی با استمرار ناترازی‌های آب و برق کشاورزی

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    توان تولید محصولات کشاورزی برای ۲۰۰ میلیون نفر را داریم/ تحریم‌ها هزینه‌های جانبی صادرات را ۳ برابر کرد/ تبدیل ۳۵ تا ۴۰ درصد تولیدات کشاورزی به ضایعات

    نبود آمار دقیق در بخش کشاورزی چالش اصلی پیش روی تولید

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.