شنبه, خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت تخم مرغ دوباره اوج گرفت

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    بازار شکر به آرامش رسید/قیمت هرکیلو شکر فله ۵۹ هزارتومان

    مشکلات حوزه آرد و نان با یکسان سازی به پایان می‌رسد

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    ثبت‌سفارش نهاده‌های دامی آغاز شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    ۹۵ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شد

    افزون بر ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در مازندران و گیلان برداشت شد

    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    تولید سالیانه ۱۰۰۰ تُن محصولات گلخانه‌ای در فامنین

    کرونا و افزایش تقاضای کشت مکانیزه برنج در مازندران

    کشت برنج در بالادست کشکان، کشاورزان را با مشکل روبرو کرده است

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید ۱۰ هزار تن گندم در استان مرکزی و سایه سنگین خشکسالی

    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    باقی مانده آنتی بیوتیک در مرغ های‌ایران بالاست

    هرازگاهی مرغ و ماجراهایش خبرساز می‌شود. گاهی به دلیل گرانی و گاهی هم به دلیل مشکلات تغذیه‌ای.‌ این بار خبری درباره بالا بودن میزان آنتی بیوتیک در گوشت مرغ درایران منتشر شده و به نظر می‌رسد قرار هم نیست تکذیب شود. مساله‌ای که می‌تواند به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی درایرانی‌ها دامن بزند.

    توسط فاطمه خداویردی
    اسفند ۱۴, ۱۴۰۰
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    معاون جهاد کشاورزی البرز: کاهش قیمت گوشت مرغ با افزایش توزیع نهاده ها محقق می شود

    آنتی بیوتیک بالاتر از استاندارد

    به نقل از ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات، اخبار مربوط به تغذیه مرغ‌ها از خبرهایی است که معمولا جنجالی می‌شود. چون‌ این پروتئین درایران مصرف بالاتری نسبت به گوشت گوسفند و گاو دارد. هرچند که حالا و با این گرانی از سفره بسیاری از مردم حذف شده است.

    وجود هورمون در گوشت مرغ و حتی دادن تریاک به مرغ‌ها را حتما شنیده‌اید و شاید هم باخبر شده‌اید که هردو ادعا تکذیب شده‌اند اما این بار مساله بالا بودن میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در گوشت طیور درایران است. مساله‌ای که توسط پژوهشگران تایید شده است.

    شیوه نگهداری طیور به صورت صنعتی تفاوت زیادی با شیوه سنتی آن دارد. در مرغداری‌ها برای بهبود تولید طیور و جلوگیری از بیماری ها، در جیره غذایی پرندگان از مکمل‌های خوراکی مانند مواد ضدمیکروبی استفاده می‌شود که یکی از آنها آنتی بیوتیک‌هایی است که برای پیشگیری از بیماریها، درمان، محرک رشد و افزایش وزن و بهره وری به طیور داده می‌شود.

    اما میزان آنتی بیوتیکی که باید به طیور داده شود استانداردی دارد که مرغداری‌ها باید آن را رعایت کنند. مساله‌ای که به نظر می‌رسد چندان مورد توجه قرار نگرفته و منجر به باقی ماندن داروها در محصولات طیور شده و حالا سلامت مصرف کنندگان یعنی ما را هم تهدید می‌کند.

    میزان استاندارد باقی مانده آنتی بیوتیک در بدن طیور براساس محدودیت‌هایی که سازمان‌های بین المللی مانند سازمان جهانی بهداشت، اداره دامپزشکی اتحادیه اروپا، سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) و سازمان غذا و دارو در نظر می‌گیرند «مرز بیشینه باقیمانده» یا MRL نام دارد که البته در کشورهای مختلف متفاوت است.

    در مطالعه‌ای که توسط پژوهشگران درایران انجام و نتایج آن به تازگی اعلام شده‌ این مساله در حدفاصل سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۱ مورد بررسی قرار گرفته و باقیمانده آنتی بیوتیکی طیور، در شهرهای تهران، اصفهان، اهواز، شیراز، مشهد، کرمان، سنندج، مازندران و ارومیه مطالعه شده است.

    براساس‌ این تحقیق باقیمانده آنتی بیوتیک در گوشت طیور درایران بالا است و هرچند این میزان برای مصرف کنندگان مشکلی‌ایجاد نمی کند باید استراتژی‌های نظارتی دقیق بر مصرف آنتی بیوتیک‌ها در مرغداری‌ها تعیین شود.

    مقاومت آنتی بیوتیکی

    براساس همین تحقیق انروفلوکساسین، کلرامفنیکل، اکسی تتراسایکلین، فلوروکینولون و تتراسایکلین آنتی بیوتیک‌هایی هستند که برای طیور درایران مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما این داروها روی کدام بخش از بدن پرندگان و بیشتر از همه مرغی که معمولا مصرف می‌کنیم اثر می‌گذارد؟ بیشترین میزان باقیمانده آنتی بیوتیکی در کبد (جگر) مرغ است و کمترین میزان باقیمانده آنتی بیوتیکی هم در عضله ران مرغ دیده می‌شود.

    مصرف آنتی بیوتیک در مرغداری‌ها مساله‌ای نیست که تازه مطرح شده باشد و مصرف آن هم تا حدودی مجاز است اما این داروها باید با تجویز دامپزشک و براساس استانداردها به مرغ‌ها داده شود اما بعضی از پرورش دهندگان طیور از این داروها به عنوان محرک رشد به صورت خودسر استفاده می‌کنند که به‌ این شکل دوره منع مصرف دارو رعایت نمی شود و باقیمانده آنتی بیوتیک در شیر، گوشت و تخم مرغ وجود دارد و به صورت غیرمستقیم از راه غذا وارد بدن انسان می‌شود.

    این آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند در انسان‌ایجاد آلرژی کند و در دراز مدت، سبب بروز باکتری‌های پاتوژن (بیماری زا) مقاوم شوند. در چنین شرایطی هنگام‌ بروز بیماری‌های باکتریایی، آنتی بیوتیک‌های رایج قادر به درمان فرد بیمار نیستند.

    از طرفی، آنتی بیوتیک‌ها برخی از باکتریهای مفید روده انسان را از بین برده و موجب اختلالات گوارشی در انسان می‌شود. همچنین می‌توانند در دراز مدت عوارضی مانند افزایش میزان ناباروری، نقایص مادرزادی، انواع سرطان ها، آسیب‌های کبدی و کلیوی و ….‌ایجاد کنند.

    به گفته کارشناسان مرغ‌هایی با وزن ۱٫۶ تا ۱٫۸ کیلوگرم به دلیل وزن پایین در دوره پرورش آنتی بیوتیک کمتری مصرف می‌کنند و نسبت به مرغ‌های سنگین وزن، باقیمانده آنتی بیوتیکی ندارد.

    البته مرغ‌هایی با نام مرغ سبز هم عرضه می‌شود که تولیدکنندگان شان مدعی هستند بدون آنتی بیوتیک پرورش پیدا کرده اند. مساله‌ای که سایر تولیدکنندگان آن را باور ندارند و ادعا می‌کنند که در کنار غذاهای گیاهی حتما به‌ این مرغ‌ها هم مقداری آنتی بیوتیک داده شده است وگرنه از بیماری در امان نبودند.

    هورمون را فراموش کنید

    مسئله دیگری که درباره گوشت مرغ درایران مطرح است و خیلی‌ها هم آن را باور دارند وجود هورمون در مرغ هاست. در واقع به دلیل گفته می‌شود هورمون رشد به مرغ‌ها تزریق می‌شود. مسئله‌ای که بارها تکذیب شده اما چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.

    برخلاف آنتی بیوتیک که کسی آن را تکذیب نمی کند وجود هورمون در مرغ همیشه تکذیب می‌شود. دکتر بهادر حاجی محمدی بازرس انجمن علمی بهداشت وایمنی مواد غذایی‌ایران می‌گوید که استفاده از هورمونهای رشد برای پرورش مرغ اصلا مقرون به صرفه نیست و درایران انجام نمی شود. او مدتی پیش گفت: «شایعه استفاده از هورمون رشد برای پرورش مرغ تا جایی پیش رفته که عده‌ای اختلالاتی چون نازایی، پرمویی در زنان، بلوغ زودرس در دختران را به باقیمانده هورمون در گوشت مرغ نسبت دادند. اگرچه در معدودی از کشورهای جهان ممکن است برخی از هورمونهای استروئیدی مجاز برای پرورش چهارپایانی نظیر خوک و گاو استفاده شود اما استفاده از این هورمونها برای پرورش مرغ اصلا مقرون به صرفه نیست. تاکنون هیچ شواهد علمی در مورد وجود هورمون رشد در مرغ‌های پرورشی در کشور به دست نیامده و مردم اصلا نباید نگران باقیمانده هورمون در گوشت مرغ باشند.»

     

    سرویس خبری: علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: آنتی بیوتیکصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذاعلمی - تغذیه و سلامتفناوری غذافناوری های نوینمرغ
    پست قبلی

    روش صحیح مصرف یک دانه پرخاصیت

    پست بعدی

    علت افزایش قیمت موز چیست؟

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    خرما، میوه‌ای گرمسیری و قدیمی در سفره‌های ایرانی، نه فقط به‌خاطر شیرینی طبیعی‌اش، بلکه به‌دلیل خواص متعدد تغذیه‌ای و درمانی‌اش،...

    بیشتر بخوانید
    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    علت افزایش قیمت موز چیست؟

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    الگوهای جدید کشت، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

    الگوهای جدید کشت، زمینه‌ساز افزایش تولید و کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    بالا بودن قیمت شکر و عدم زنجیره تولید، مشکل زنبورداران بروجرد

    بالا بودن قیمت شکر و عدم زنجیره تولید، مشکل زنبورداران بروجرد

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    درخواست آزادسازی نرخ سبوس به نفع بازار مصرف گوشت نیست

    درخواست آزادسازی نرخ سبوس به نفع بازار مصرف گوشت نیست

    اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    میزان ذخایر گوشت منجمد سردخانه ها به ۴۵ هزارتن رسید

    خرداد ۷, ۱۴۰۴
    صادرات حلال، قربانی ناهماهنگی سازمان‌ها

    صادرات حلال، قربانی ناهماهنگی سازمان‌ها

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.