پنجشنبه, مرداد ۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ماجرای نوسانات اخیر بازار برنج چه بود؟

    برداشت هلو از باغ‌های مهاباد ۱۰ درصد افزایش یافت

    بهترین میوه برای سم زدایی بدن

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    وزیر جهاد کشاورزی: نرخ برنج ایرانی به تعادل می‌رسد

    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    بازگشت رونق کشت کلزا به مزارع مازندران/صرفه اقتصادی کشت کلزا

    مهرماه هر سال زنگ آغاز کشت پاییزه محصولات کشاورزی در مازندران به صدا در می‌آید و کشاورزان سختکوش مازندرانی با طلوع آفتاب به دنبال زیرکشت بردن زمین‌های کشاورزی خود هستند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    آذر ۱, ۱۳۹۹
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    هر ساله وقتی که به فصل خزان نزدیک می‌شویم  برگ‌ریز درختان را شاهد هستیم زمین جلوه خاصی به خود پیدا می‌کند به طوری‌که زیبایی‌هایش وصف‌ناپذیر است و مردمان سرزمین را سر شوق می‌آورد.

    اما در این میان افرادی هستند که بیشتر از همه با رسیدن فصل پاییز خوشحالی آنان دوچندان می‌شود که آنان را می‌توان جزو سختکوشان جامعه نام برد همان‌هایی که بدون تلاش و زحمت آنان امنیت غذایی جامعه دچار خدشه می‌شود.

    پاییز که می‌شود کشاورزان بذر محصولات خود را در دل خاک می‌کارند و امسال هم به برکت بارش‌های خوبی که داشتیم عزم کشاورزان  برای کشت محصولات پاییزه جزم شد تا در مزارع خود به کشت محصولات کشت پاییزه بپردازند.

    مهرماه هر سال زنگ آغاز کشت پاییزه محصولات کشاورزی در مازندران به صدا در می‌آید و کشاورزان سختکوش مازندرانی با طلوع آفتاب به دنبال زیرکشت بردن زمین‌های کشاورزی خود هستند.

    تقریبا نیمی از زمین‌های کشاورزی استان زیرکشت محصولات کشاورزی پاییزه می‌رود و هیچ موقع از سال نمی‌توان در مازندران زمین خالی از کشت پیدا کرد که این امر نشان از همت والای کشاورزان این مرز و بوم دارد.

    با وجود شرایط کرونا، شرایط سخت اقتصادی هم نتوانست عزم کشاورزان مازندرانی را در کشت و کار کشاورزی از بین ببرد و آنان را مصمم‌تر از گذشته برای فعالیت‌های کشاورزی کرد تا بتوانند امنیت غذایی را در هر شرایطی حفظ کنند.

    افزایش قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سخت‌ترین شرایط تحریمی، انگیزه‌ای برای کشاورزان شد که پاییز را با تلاش و کوشش مضاعف آغاز کنند.

    با توجه به نگرانی از محدودیت منابع و نهاده‌هایی تولید مانند بذر و کود که وجود داشت اما خرید تضمینی کلزا با قیمت حداقل ۷ هزار و ۸۰۰ تومان فرصت مناسبی را برای بهبود اوضاع اقتصادی کشاورزان استان رقم زد تا کشاورزان دلگرمی برای رونق و کشت این محصول بسیار اساسی داشته باشند.

    نیازمندی شدید کشور به واردات روغن می‌طلبد کشاورزان به سمت کشت کلزا در زمین‌های کشاورزی ترغیب شوند چرا که هم از لحاظ اقتصادی دارای صرفه است و هم از لحاظ تناوب با گندم، سبب بهبود ساختمان خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها و افزایش عملکرد گندم خواهد شد.

    گندم نیز در کنار کلزا با افزایش قیمت خرید تضمینی همراه بود و بسیاری از کشاورزان اقدام به کشت این محصول استراتژیک در مزارع خود کردند و بر اساس آمار بخش کشاورزی روند افزایشی سطح زیرکشت این محصول به حدی در برخی از شهرستان‌ها زیاد بود که با کمبود بذر گندم مواجه بودند و با افزایش تقاضا از سوی کشاورزان بذر برای آنان تامین و توزیع شد.

    غروری که با تولید عاید کشاورز می‌شود

    آقای حسینی از کشاورزان با تجربه استان مازندران که از دوران نوجوانی در مزارع کشاورزی پدر خود مشغول فعالیت بود و اکنون که حدود ۶۰ سال از عمرش می‌گذرد و سال‌های زیادی را در مزارع کشاورزی خود اقدام به تولید می‌کند اینگونه صحبت‌های خود را آغاز می‌کند؛ کار کردن در مزارع کشاورزی درست است که سختی‌های زیادی دارد اما لذت‌های خص خودش را دارد.

    او می‌گوید: همین که می‌توانیم کشور خود را از تولید انواع محصولات کشاورزی خودکفا کنیم تا دست‌مان جلوی بیگانگان دراز نباشد به ما غرور خاصی می‌دهد.

    هیچ‌وقت مزارع خود را خالی از کشت نمی‌گذارم و در هر فصل از سال محصولی را در مزارع خود می‌کارم و سال های زیادی است که اقدام به کشت کلزا در مزارع پنج هکتاری خود می‌کنم چرا که کلزا از لحاظ سوددهی با گندم و جو قابل رقابت نیست.

    این کشاورز کهنه‌کار توضیح می‌دهد: هیچ‌وقت مزارع خود را خالی از کشت نمی‌گذارم و در هر فصل از سال محصولی را در مزارع خود می‌کارم و سال های زیادی است که اقدام به کشت کلزا در مزارع پنج هکتاری خود می‌کنم چرا که کلزا از لحاظ سوددهی با گندم و جو قابل رقابت نیست.

    او یکی از دلایلی که کشاورزان کمتر اقدام به کشت کلزا می‌کنند را عدم به موقع پرداخت بهای محصول و در دسترس نبودن نهاده‌های کشاورزی بیان کرد که این موارد سبب می‌شود کشاورزان ترغیب کمتری به کشت کلزا داشته باشند.

    این کشاورز می‌گوید اگر مراکز خرید در زمان تحویل محصول افت رطوبت کمتری را لحاظ کنند نه تنها سطح زیرکشت این محصول در استان کم نمی‌شود بلکه کشاورزان رغبت بیشتری برای کشت این محصول می‌کنند چراکه تجربه چندین ساله ا‌م نشان داد کشت این محصول نیاز کمتری به آب دارد و در برابر آفات مقاومت زیادی دارد.

    وی کشت کلزا را برای مقاومت خاک در مزارع بسیار مفید دانست و گفت: حتی کنجاله سویا را می‌توان برای خوراک دام تبدیل کرد.

    مدیر شرکت کشت دانه‌های روغنی مازندران هم می‌گوید: کارخانه‌های روغن‌کشی از هم‌اکنون آمادگی خود را برای خرید دانه‌های این محصول ارزشمند با ۵ درصد بیشتر از قیمت خرید تضمینی اعلام کردند تا انگیزه کشاورزان برای کشت این محصول افزایش پیدا کند.

    فرهنگ‌آسا با بیان اینکه دانه روغنی کلزا با کمترین دغدغه و مصرف آب کم نسبت به برنج تولید می شود، اظهار کرد: با توجه به نیاز ضروری کشور به تولید دانه‌های روغنی، تامین بذر گواهی شده و خرید تضمینی درآمد حاصل از کشت این محصول برای کشاورزان توجیه اقتصادی خواهد داشت.

    کارشناس زراعت جهاد کشاورزی مازندران گفت: کلزا یک گیاه روغنی است که ۴۸ تا ۵۰ درصد دانه آن را روغن تشکیل می‌دهد و یکی از محصولات روغنی با ارزش است و به دلیل اینکه در فصل پاییز قابلیت کشت دارد و برای زراعت آن از بارش باران استفاده می‌شود نیاز آبی آن از طریق بارندگی تامین می‌شود.

    به گفته کارشناسان بخش کشاورزی عدم بارندگی اول فصل، روند توسعه کشت کلزا در استان را کمی با کندی همراه کرد اما بارندگی‌های چند روز گذشته سبب شد کشاورزان زمین‌های خود را برای تولید این محصول اقتصادی آماده کنند.

    کلزا محصولی است که از روغن بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند در صورت توسعه کشت بخشی از نیاز کشور به واردات روغن را برطرف کند و چرخ کارخانه‌های روغن‌کشی را به گردش درآورد.

    کشت کلزا در ۲۷ هزار هکتار زمین

    سیدجعفر ساداتی با بیان اینکه سال گذشته استان مازندران متعهد به کشت ۴۰ هزار هکتار کلزا شد، ادامه داد: سال زراعی جاری به مازندران ۲۷ هزار هکتار سطح کشت ابلاغ شد که از غرب تا شرق استان به شهرستان‌ها ابلاغ شد.

    وی به زمان کشت محصول کلزا در مازندران اشاره کرد و افزود: بر اساس توصیه مرکز تحقیقات، در مراکز کوهستانی از دهه سوم شهریورماه و در مناطق دشت تا ۳۰ آبان ماه زمان کشت کلزاست.

    ساداتی حداقل قیمت خرید تضمینی دانه روغنی کلزا را امسال ۷ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: این مبلغ می‌تواند مشوقی برای توسعه کشت از سوی کشاورزان باشد و افزایش قیمت می‌تواند کشاورزان را ترغیب به کشت کلزا کند.

    کارشناس زراعت جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کلزا دارای ارقام “زمستانه و بهاره” است، گفت: ارقام زمستانه خارجی در مناطق بالادست و کوهستانی و ارقام بهاره در مناطق میان‌بند و دشت قابلیت کشت دارند.

    ساداتی اظهار کرد: با توجه به بارش بارانی که شاهد بودیم کشاورزان مراجعات زیادی برای انعقاد قرارداد کشت کلزا داشتند که امیدواریم به سطح ابلاغی وزارتخانه دست پیدا کنیم.

    کارشناس زراعت جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: هایولا ۵۰، هایولا ۴۸۱۵، آرجی اس، ظفر، مهتاب، تراپر و دراگو جزو ارقامی هستند که برای کشت در اختیار کشاورزان قرار داده می‌شود.

    ساداتی اظهار کرد: یکی از دلایلی که در زمان تحویل محصول شاهد رطوبت بالا هستیم، وجود علف‌های هرز در بذر کلزاست و همین امر سبب می‌شود رطوبت بذر بالا رود و به همین منظور امسال به کشاورزان توصیه کردیم از علف‌کش‌های مناسب برای کشت استفاده کنند.

    وی با بیان اینکه امسال علف‌کش بوتیزان استار در اختیار کشاورزان قرار خواهیم داد که دوز مصرف علف‌کش برای کشت کلزا ۲.۵ لیتر در هکتار است، ادامه داد: زمان مصرف این علف‌کش برای زراعت کلزا بعد از کاشت و قبل از سبز شدن است.

     کشاورزی در مازندران به صورت یک زنجیره است و افزایش یا کاهش یک محصول به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر دیگر محصولات استان تاثیر می‌گذارد و کلزا که به عنوان یک محصول استراتژیک با صرفه اقتصادی بالا است می‌تواند جایگزین محصولاتی باشد که هر ساله با رکود بازار مواجه می‌شود.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری فارس
    پست قبلی

    تعطیلات تاثیری در بازار گوشت ندارد؛ نرخ هر کیلو شقه گوسفندی ۱۲۰ هزار تومان

    پست بعدی

    پیش بینی افزایش 15 درصدی برداشت زعفران در لرستان

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    0

    علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰...

    بیشتر بخوانید
    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    طلای سرخ ؛ به نام ایران به کام افغانستان/ تقلب در فروش زعفران به مشتریان داخلی و خارجی/ صادرات فله‌ای زعفران ایران به بازار اروپا

    پیش بینی افزایش 15 درصدی برداشت زعفران در لرستان

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    یک مقام مسئول خبر داد؛ خرید حمایتی سیب زمینی به ۵ هزار و ۶۰۰ تن رسید

    قیمت سیب‌زمینی نصف شد

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.