جمعه, مرداد ۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    خواص هلو برای سلامتی

    چرا باید هلو بخوریم؟

    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    قیمت خرما تابع عرضه و تقاضاست/ خبری از قیمت‌گذاری دستوری نیست

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    بازگشت آب رفته به جوی

    با تولید بدون حساب و کتاب، یک سال با کاهش یا کمبود محصول کشاورزی و سال بعد با افزایش همان محصول مواجه می‌ شویم و این مشکل هرسال بعد از برداشت گریبان یک محصول کشاورزی را می ‌گیرد و زحمات کشاورزان وارد بازار بی تدبیری می‌ شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۰, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    طرح ملی الگوی کشت فردا رونمایی می شود

    در بخش زراعت به عنوان یکی از زیر بخش‌های کشاورزی دو گروه از محصولات اساسی و غیراساسی تولید می‌شود. برای محصولات اساسی مانند گندم، برنج، ذرت و جو از سوی دولت قیمت تضمینی تعیین می‌شود، ولی در مورد محصولاتی غیر اساسی مانند صیفی جات از جمله سیب زمینی، پیاز یا گوجه فرنگی قیمت تضمینی برای آن‌ها تعیین نمی‌شود و در برخی سال‌ها با فشارهای سیاسی و اجتماعی ممکن است دولت خرید توافقی انجام دهد.

    از آنجا که قیمت محصولات غیر اساسی را عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌ کند، تصمیم گیری کشاورزان برای کشت این محصولات براساس قیمت سال گذشته است؛ بنابراین اگر قیمت محصولی مناسب باشد کشاورز همان محصول را در سال زراعی آینده نیز خواهد کاشت.

    بر این اساس با تولید بدون حساب و کتاب، یک سال با کاهش یا کمبود محصول کشاورزی و سال بعد با افزایش همان محصول مواجه می ‌شویم و این مشکل هر سال بعد از برداشت گریبان یک محصول کشاورزی را می‌ گیرد و زحمات کشاورزان وارد بازار بی تدبیری می‌ شود.

    به گفته کارشناسان، نبود برنامه ریزی در اجرای الگوی کشت، توسعه نیافتگی تجهیزات صنایع تبدیلی و تکمیلی، فراهم نبودن بسترصادرات، بی توجهی به سیاست‌ های حمایتی و تشویقی و آموزش کشاورزان موجب تولید بیش از اندازه و هدر رفت منابع آب و خاک برای تولید در بخش کشاورزی شده است.

    طرح الگوی کشت که ده‌ها سال معطل بود، امروز در وزارت جهاد کشاورزی رونمایی شد که نویدبخش افزایش تولید و ضریب امنیت غذایی در کشور است.

    متعادل سازی تولیدات کشاورزی از اهداف اجرای طرح الگوی کشت در استان ها

    صباغ مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه روز گذشته الگوی کشت در تهران رونمایی شد، گفت: در واقع الگوی کشت ایجاد محدودیت برای کشاورز جهت کشت محصولات نیست بلکه مهمترین هدف از اجرای این طرح متعادل سازی تولیدات محصولات کشاورزی در کشور است.

    وی اظهار کرد: در واقع اجرای این طرح موجب می شود تا در یک برهه زمانی با کمبود محصولات کشاورزی مواجه نشویم و در یک برهه زمانی نیز با چالش بیش بود محصولات برخورد نکنیم.

    صباغ افزود: در واقع بیشتر اوقات در حوزه محصولات صیفی و یا سبزیجات با مشکل کمبود و یا بیش بود مواجه می شویم و باید این نوع از تولیدات بر اساس نیاز کشور تولید شود چراکه محصولاتی هستند که تازه خوری می شوند و مدت ماندگاری آن ها بیش از یک روز تا دو سه ماه نیست.

    وی ادامه داد: در حال حاضر کشور به تولید محصولاتی همچون دانه های روغنی، علوفه و حبوبات نیاز دارد در نتیجه کشت زیاد آن هم اکنون مشکلی ایجاد نخواهد کرد و حتی سبب خروج از وابستگی نیز خواهد شد.

    این مقام مسئول تاکید کرد: از سوی دیگر با توجه به کمبود منابع آبی در کشور و در خراسان شمالی، باید به دنبال تولید محصولات کم طلب و پربازده باشیم که در الگوی کشت به این موارد توجه خواهد شد.

    وی توضیح داد: طی سال های اخیر در یک سال با وفور محصولاتی همچون گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی مواجه بودیم که برای جلوگیری از خراب شدن آن ها حتی مجبور به صادرات می شدیم و در سال بعدی با کمبود همان محصولات مواجه می شدیم و به اجبار باید امر وادرات را انجام می دادیم که تمامی این موارد در الگوی کشت دیده می شود و حتی به برنامه های صادراتی محصولات کشاورزی نیز توجه خواهد شد.

    مدیر امور زراعت تصریح کرد: زمانی اجرای طرح الگوی کشت موفق خواهد بود که همه استان ها این طرح را به مرحله اجرا درآورند.

    وی تاکید کرد: از سوی دیگر در طرح الگوی کشت به مسائل حمایت از کشاورز همچون خریدهای قراردادی و تضمینی، در اختیار قرار دادن بذر و … نیز توجه ویژه خواهد شد.

    الگوی کشت، تعیین کننده نوع محصول منطبق بر شرایط اقلیمی منطقه است

    حمید نامور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تعریف الگوی کشت به منظور اجرای مدیریت در تولید مصحولات کشاورزی است، گفت: در واقع یکی از چالش هایی که در حوزه کشاورزی خراسان شمالی تاکنون وجود داشته است این بوده که در یک سال سطح زیر کشت یک محصول کشاورزی آنقدر زیاد می شود که کشاورز مجبور می شود برای فروش آن، همان محصول را با کمترین قیمت عرضه کند که در این صورت موجب متضرر شدن وی می شود و در یک سال نیز سطح زیر کشت یک محصول آنقدر کم شود که مصرف کننده برای تامین آن به مشکل برخورد می کند و قیمت آن محصول آنچنان بالا می رود که مصرف کننده متضرر می شود.

    وی افزود: در واقع الگوی کشت تعیین کننده نوع محصول در  یک منطقه منطبق بر شرایط اقلیمی آن محل است.

    نامور ادامه داد: به عنوان مثال در یک منطقه کم آب، محصولاتی همچون برنج، هندوانه، خربزه، خیار، گوجه فرنگی که نیاز آبی خیلی زیادی دارند کشت می شود غافل از اینکه می توان تا حد نیاز آن ها را کشت کرد و مابقی اراضی اختصاص یافته به این محصولات به کشت محصولات استراتژیک همچون علوفه و دانه های روغنی اختصاص یافت.

    وی با اشاره به اینکه در گذشته الگوی کشت نیز اجرا می شد اما به صورت سنتی، بیان کرد: قرار بر این نیست که در طرح جدید الگوی کشت ابلاغی، سطوح زیر کشت محصولاتی اساسی همچون گندم، جو و … کاهش یابد بلکه برای اراضی کشاورزی که محصولاتی همچون سبزی و صیفی کشت می شود، برنامه کشت داده شود.

    این مقام مسئول با بیان اینکه در الگوی آب به مسئله مهم آب و خاک نیز توجه ویژه ای شده است، تصریح کرد: متاسفانه میزان وجود موالی آلی در خاک کشاورزی خراسان شمالی فقط به اندازه نیم درصد و یا کمتر از آن است اما زمانیکه اعلام می شود طرح شخم حفاظتی انجام شود به معنای آن است که به این موارد توجه شده است.

    حوزه کشاورزی برای تولید محصولات کشاورزی با ۴۰ درصد کمبود منابع آبی مواجه است

    سیدی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده به این سازمان، حوزه کشاورزی برای تولید محصولات کشاورزی با ۴۰ درصد کمبود منابع آبی مواجه است.

    وی افزود: خشکسالی و کاهش شدید باران بر روی منابع آبی مورد نیاز کشاورزی این استان تاثیر شدیدی گذاشته و موجب خشک و یا کم آب شدن آب قنات ها، چشمه ها و … شده است.

    سیدی بیان کرد: ۱۴۰ هزار هکتار اراضی آبی در این استان وجود دارد که ۳۰ هزار هکتار آن اراضی پایاب قنات ها است.

    مصرف ۸۷۰ میلیون متر مکعب آب در حوزه کشاورزی خراسان شمالی طی سال

    سید عقیل مرتضوی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه موضوع اجرای الگوی کشت در همه استان ها آنقدر اهمیت دارد که  ریاست جمهور بر اجرای آن تاکید داشته است، گفت: اجرای این طرح در کشور تبدیل به قانون شده است و روز گذشته مراسم رونمایی از آن صورت گرفت.

    وی افزود: ۹۰ درصد از میانگین آب موجود در کشور بخش کشاورزی مصرف می شود که اگر فقط در مصرف ۱۰ تا ۱۵ درصد از این میزان مدیریت شود تا اندازه زیادی می توان کمبود آب را مدیریت کرد.

    مرتضوی ادامه داد: در خراسان شمالی حدود ۸۷۰ میلیون متر مکعب آب در حوزه کشاورزی و ۹۰ میلیون متر مکعب آب در سال نیز مورد مصرف حوزه شرب و … قرار می گیرد.

    وی بیان کرد: اگر فقط ۱۰ درصد از آب استفاده شده در حوزه کشاورزی صرفه جویی شود می توان آب مورد نیاز شرب یک سال این استان را تامین کرد.

    ذخیره آب تا ۵۰ میلیون متر مکعب با اجرای طرح متعادل سازی پروانه چاه های کشاورزی در خراسان شمالی

    واسطه، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی همچنین گفت: با اجرای طرح متعادل سازی پروانه چاه های کشاورزی باید تا ۵۰ میلیون متر مکعب آب در آبخوان های استان ذخیره سازی شود.

    وی با اشاره به اینکه طرح متعادل سازی پروانه چاه های کشاورزی در راستای سند سازگاری با کم آبی در حال اجرا است، اظهار کرد: این طرح دو سال است که در حال اجرا است و باید تا پایان سال ۱۴۰۵، میزان ۵۰ میلیون متر مکعب آب در آبخوان ها ذخیره سازی شود.

    وی تصریح کرد: میزان کاهش آب چاه های کشاورزی در راستای اجرای طرح متعادل سازی پروانه چاه های کشاورزی در هر دشت استان متفاوت است.

    واسطه افزود: اجرای مصوبه متعادل سازی پروانه چاه های آب کشاورزی در دشت های استان به صورت پلکانی آغاز شده است تا میزان ضریب برداشت آب از چاه های کشاورزی تا میزان مشخص شده، کاهش پیدا کند.

    وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد از چاه های آب موجود در استان متعلق به بخش کشاورزی هستند، اظهار کرد: تا ابتدای تیرماه سال گذشته سه هزار و ۳۱۶ چاه آب مجاز در استان وجود داشت که یک هزار و ۲۰۰ چاه کشاورزی در استان چاه برقی بوده که کنتور هوشمند بر روی آن نصب است.

    این مقام مسئول میزان برداشت آب از چاه های مجاز را ۴۲۲ میلیون متر مکعب و برداشت آب از چاه های غیر مجاز را ۳۶ میلیون متر مکعب عنوان کرد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: الگوی کشتخراسان شمالیریاست جمهوری
    پست قبلی

    11محصول کشاورزی برای دریافت کد سلامت در سامانه سماک ثبت شد/ گلخانه داران تا آبان ماه ثبت نام کنند

    پست بعدی

    اعتبار امسال طرح‌های مقابله با ریزگردها تاکنون ابلاغ نشده است

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    0

    علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰...

    بیشتر بخوانید
    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کشت نهال گز روغنی در میناب هرمزگان

    اعتبار امسال طرح‌های مقابله با ریزگردها تاکنون ابلاغ نشده است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تولیدات گلخانه‌ای هرمزگان ۲ برابر افزایش یافت

    جهش ۱۲ برابری تولید با توسعه گلخانه‌ها

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    قیمت روغن ۲۵ درصد افزایش یافت

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    شلیل؛ میوه تابستانی برای سلامت چشم، پوست و قلب

    شلیل؛ میوه تابستانی برای سلامت چشم، پوست و قلب

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    وزیر جهاد کشاورزی: نرخ برنج ایرانی به تعادل می‌رسد

    مرداد ۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.