شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    ایران در سال گذشته بیش از ۴ تن خاویار به ۳۸ کشور صادر کرد

    مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات گفت: خاویار ایرانی محبوب و بازار وسیعی دارد. سال گذشته حدود ۴.۷ تن خاویار به ارزش ۳میلیون و ۲۰۰ هزار دلار به ۳۸ کشور صادر شد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳۱, ۱۴۰۳
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۳ نشست مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات در محل این سازمان برگزار شد. ناصر کرمی راد، مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: در بیشتر کشورها ۱۸ جولای به عنوان روز جهانی خاویار نام گذاری شده است.

    وی افزود: این روز به دلیل دو رویداد تاریخی دارای اهمیت است؛ نخست این که ۶ تیر ۱۳۳۲ در زمان نخست وزیری مصدق با پایان قرارداد ۲۵ ساله ۱۳۰۶ دو شرکت شیلات ایران و روسیه، تمدید نشد و از سوی مصدق شرکت شیلات ملی اعلام شد. در این تاریخ لایحه سازمان شیلات ایران با ۳۲ ماده به تصویب رسید.

    کرمی راد ادامه داد: دومین رویداد مهم در ۱۱ تیر ۱۳۳۹ روی داد و دولت وقت صید ماهیان غضروفی را قانونمند کرد و در انحصار دولت کرد. به این ترتیب صید این نوع ماهیان بدون مجوز مصداق قاچاق محسوب می‌شد.

    مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به ممنوعیت صید این ماهیان در سال ۲۰۱۰ میلادی تصریح کرد: خطر انقراض ماهیان غضروفی سبب شده تا صید آنها در حاشیه دریای خزر ممنوع باشد. در حال حاضر صید برای انجام بازسازی ذخایر و کارهای تحقیقاتی است.

    وی درباره سابقه بازسازی تکثیر ماهی در کشور عنوان کرد: نخستین تکثیر ماهیان خاویاری در ایران در سال ۱۳۰۳ انجام شد و در سال ۱۳۵۲ با ایجاد یک مرکز رسمی برای این امر تکثیر این نوع ماهیان به تولید انبوه میلیونی رسید. پس از انقلاب هم ۳ مرکز جدید به مراکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری در کشور راه اندازی شد که ۲ مرکز در گیلان و در استان مازندران و گلستان هر یک، یک مرکز در حال فعالیت بوده و سالانه میلیون‌ها بچه ماهی تکثیر و در دریا رهاسازی می‌شوند.

    تهدیدهای تولید خاویار

    کرمی راد با بیان این که از دهه ۶۰ تا کنون به دلیل خطر انقراض صید این گونه ماهیان از ۲۰ میلیون قطعه در سال به ۲ تا ۳ میلیون قطعه کاهش یافته است، اظهار کرد: مولدسازی در ایران در دریا انجام می‌شود و در سایر کشورهای حاشیه دریای خزر در رودخانه. گونه بومی ساحل ایران و سواحل جنوبی دریای خزر ماهی قره‌برون (تاس‌ماهی) است.

    این مسؤول دولتی با اشاره به مشکلات بازسازی ماهیان خاویاری عنوان کرد: سن بلوغ آنها بالا بوده و گونه فیل ماهی ۱۶ تا ۱۷ سال زمان نیاز است در طبیعت تا به بلوغ برسد. در این فاصله عوامل آسیب‌زا مانند آلایندگی‌های زیست محیطی، کاهش نزولات آسمانی، صید غیرمجاز، تغییر اقلیم و… تولید ماهیان خاویاری را با خطر مواجه کرده است.

    وی تصریح کرد: این گونه ماهیان برای زادآوری نیاز به مهاجرت از دریا به رودخانه دارند و یک ماهی ۲۰۰ کیلو گرمی معمولاً ۳۰ کیلو گرم خاویار در شکم دارد که هر کیلو گرم ۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

    مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران اشاره کرد: بازسازی ماهیان غضروفی برای جبران کاهش گونه آنها ضروری است و برای مولدسازی فقط ۱۲۰ ماهی در سال در ۳ استان جنوبی صید می‌شود. در ادامه برای کاهش فشار و تأمین بازار روی آبزی پروری ماهیان خاویاری تمرکز شده است. در حال حاضر در مراکز مولدسازی ماهی وجود دارد که دارای ۳۰ سال سن است.

    وی گفت: بر اساس استاندارد جهانی در صورت کمبود موجودی و برای جبران کاهش این گونه ماهیان در دریا اجازه داده شده انواع پرورشی که حاصل زایش یک گونه وحشی و یک گونه پرورشی است، رهاسازی شوند.

    فعالیت ۳۰۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویار در کشور

    مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان این که تا سل ۹۱ و ۹۲ حدود ۲۵ مزرعه خاویاری که خیلی هم بزرگ نبودند در کشور وجود داشت. در ادامه طرح توسعه‌ای این مزارع تدوین شد. در این طرح پیش بینی شد ۱۰۰ تن خاویار و ۱۰ هزار تن گوشت در بازه زمانی ۱۰ ساله در کشور تولید شود.

    وی یادآور شد: تا پایان سال ۱۴۰۲ در ۲۲ استان ۳۰۰ مزرعه فعال در حال تولید ماهیان خاویاری هستند. از این عدد حدود ۲۰۵ مزرعه دارای شناسنامه بوده و باقی مزرعه‌ها، خرد و خانوادگی با مساحت کوچک بوده که سالانه زیر ۵ تن گوشت تولید می‌کنند.

    حرکت جلوتر از برنامه ۱۰ ساله

    این مسؤول دولتی با بیان این که سازمان شیلات از برنامه پیش بینی شده در طرح ۱۰ ساله جلوتر است عنوان کرد: تولید خاویار به ۱۵۰ تن رسیده و با وجود اینکه تا بازه زمانی ۱۴۰۴ هنوز دو سال زمان باقی مانده تولید ۱۰ هزار تن گوشت خاویاری محقق شده است.

    وی گفت: ظرفیت تولید گوشت به ۱۱ هزار تن افزایش یافته و سال گذشته بیش از ۲۱ تن خاویار در ایران تولید شد که خاویار استحصال شده از آن بیش از ۴ تن بود.

    کرمی راد با اشاره به کاهش صادرات در سال گذشته اظهار کرد: برخی کشورها با کارشکنی خواستار یک سری استانداردها شدند که تا اخذ این موارد بازار ژانویه را از دست دادیم.

    وی درباره این استانداردها، گفت: یکی از مؤلفه‌ها افزودنی‌های شیمیایی هستند و دیگری مصرف آنتی‌بیوتیک است.

    بازار صادراتی خاویار ایرانی

    مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان این که عمده بازار گوشت خاویار ایرانی روسیه است، ادامه داد: اما بازار خاویار ایرانی وسیع است و سال گذشته حدود ۴.۷ تن خاویار به ارزش ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار (خود اظهاری) به ۳۸ کشور صادرات انجام شد. البته برآورد می‌شود همین مقدار نیز به شکل مسافری از کشور خارج شده است.

    وی درباره قیمت خاویار گفت: قیمت عمده هر کیلو گرم خاویار ایرانی بین ۳۲ تا ۳۵ میلیون تومان بوده که این قیمت گذاری به سایز محصول نیز بر می‌گردد. همچنین قیمت عمده فروشی هر کیلو گرم گوشت خاویاری بین ۳۳۰ تا ۳۵۰ هزار تومان نرخ گذاری شده است.

    وی درباره بازار این محصول ایرانی اظهار کرد: کیفیت و طعم خاویار ایرانی به گونه‌ای است که عموماً محصولات پیش فروش می‌شود.

    وضعیت تولید خاویار در برنامه هفتم توسعه

    کرمی راد با اشاره به برنامه هفتم توسعه بیان کرد: تا پایان برنامه هفتم باید تولید گوشت خاویاری به ۲۰ هزار تن و خاویار به ۱۴۰ تن برسد. در حال حاضر ۲۰ استان در حوزه استحصال گوشت خاویاری فعال بوده و ۱۲ استان نیز در بخش استحصال خاویار مشغول به فعالیت هستند.

    وی با بیان این که مازندران و گیلان رتبه اول و دوم کشور را در تولید این دو محصول در اختیار دارند، گفت: ۵۰ درصد مزارع در این دو استان مستقر است که سال گذشته استان مازندران ۲ هزار و ۵۸۲ تن گوشت و ۹ هزار و ۲۵۵ خاویار و استان گیلان ۱۰۳۳ تن گوشت و ۸ هزار و ۸۷۷ کیلو گرم خاویار تولید کردند. کهکیلویه و بویراحمد و فارس نیز رتبه سوم را در اختیار دارند.

    مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار کرد: گونه ماهیان خاویاری به فسیل دریای خزر معروف هستند چون از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

    آمار فائو چه می‌گوید؟

    این مسؤول دولتی با اشاره به گزارش فائو درباره میزان تولید ایران یادآور شد: میزان تولید ایران در سال ۲۰۱۰، ۲۵۱ تن گوشت استحصال شده بود که پس از چین، روسیه و ارمنستان قرار داشت. این عدد در سال ۲۰۲۱ به ۳ هزار و ۱۵۰ تن رسید و میزان تولید در سال ۱۴۰۲ (۲۰۲۳) این عدد ۴.۷ تن بود.

    کرمی راد افزود: سال گذشته ۲۱ تن خاویار در کشور تولید شد و پیش بینی می‌شود امسال به ۲۵ تن برسد. همچنین با توجه به از دست رفتن بازار ژانویه سال گذشته گوشت ماهیان خاویاری و انباشت آن در کشور و نیز میزان تولید امسال موجودی این محصول بین ۵ تا ۶ هزار تن خواهد بود.

    سرویس خبری:دام طیور و آبزیان

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: آبزیخاویارصادراتماهی
    پست قبلی

    صادرات تخم مرغ به ۵۰ هزار تن رسید

    پست بعدی

    عرضه گوشت طیور در خردادماه ۹ درصد کاهش یافت

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان
    اخبار دام طیور و آبزیان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    توسط امیرحسین فتحی
    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    0

    آیین رهاسازی بچه‌ماهی‌های بومی و خاویاری دریای خزر با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، جمعی از مسئولین استانی و کارشناسان...

    بیشتر بخوانید
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    عرضه گوشت طیور در کشتارگاه ها افزایش یافت

    عرضه گوشت طیور در خردادماه ۹ درصد کاهش یافت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    کالاهای اساسی بیش از نیاز بازار در استان تهران توزیع شد

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    سایه دلالان بر کشت و زرع، تهدیدی برای معیشت کشاورزان

    سایه دلالان بر کشت و زرع، تهدیدی برای معیشت کشاورزان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    لزوم توسعه کشت گلخانه‌ای برای تضمین امنیت غذایی

    لزوم توسعه کشت گلخانه‌ای برای تضمین امنیت غذایی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم مرغ تیرماه به ۱۱۵ هزارتن می رسد/ تخم مرغ ارزان شد

    تیر ۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.