یکشنبه, اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    متوسط قیمت محصولات کشاورزی اعلام شد/ افزایش ۱۰۶ درصدی قیمت عدس

    صادرات بیش از ۱۱ هزار تن محصولات کشاورزی از خرمشهر

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    چین مشتری گندم استرالیا و کانادا شد

    نماینده گرمسار و آرادان در مجلس خبر داد؛ درخواست ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آبیاری نوین در کردوان

    استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری راهی برای افزایش بهره وری و جلوگیری از کاهش تولید

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشت دیم کلید خودکفایی محصولات اساسی

    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

    «معجزه آبخیزداری»|اشتغال ۸۰۰ میلیون نفری کشاورزی شهری در دنیا

    آبخیزداری سرزمین ما را به احیا نزدیک‌تر می‌کند

    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    تحقق خودکفایی در تولید گوشت نیازمند کاهش هزینه‌ها و ثبات بازار

    بازار ملتهب سیب‌زمینی در کردستان/ از وعده ۲۵ هزار تومانی تا قیمت ۵۰ هزار تومانی سیب‌زمینی در بازار

    بازار ملتهب سیب‌زمینی در کردستان/ از وعده ۲۵ هزار تومانی تا قیمت ۵۰ هزار تومانی سیب‌زمینی در بازار

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    درخواست سرپرست جهادکشاورزی خوزستان از رییس‌جمهور برای پرداخت مطالبات گندمکاران

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    انتظار پایان صیادی در مازندران

    صیادان مازندران صبح امروز در پانزدهمین روز فروردین در حالی تورهایشان را برای صید ماهیان استخوانی در دریای خزر پهن کرده‌اند که طبق برنامه زمان‌بندی اعلام شده غروب امروز زنگ پایان فصل صید نواخته می‌شود مگر این که سازمان شیلات درخواستشان را اجابت و مهلت را تمدید کند.

    توسط فاطمه خداویردی
    فروردین ۱۵, ۱۴۰۱
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نتایج یک مطالعه نشان داد؛ کاهش صید غیر مجاز با آگاهی‌بخشی به صیادان

    طبق آخرین گزارش شیلات مازندران میزان صید ماهیان استخوانی توسط صیادان عضو شرکت پره در فصل صیدی که حالا به پایان رسیده کاهش حدود ۳۵ درصدی نسبت به سال گذشته داشته و به همین خاطر هم صیادان درخواست تمدید داشتند و تعیین کننده مهلت هم سازمان شیلات ایران است.

    بر اساس گزارش شیلات مازندران از ۱۵ مهر ماه سال گذشته که فصل صید در مازندران آغاز شد تا کمتر از یک هفته پیش از پایان فصل صید حدود یکهزار و ۶۰۰ تن ماهی استخوانی توسط صیادان پره از دریای خزر صید شد که به معنای در تنگنا قرار گرفتن معیشت صیادان است.

    اگر چه کاهش میزان صید با وجود افزایش آمار توراندازی در دریا به معنای کاهش درآمد صیادان است و از این لحاظ آنان تنها راه را در درخواست تمدید فصل صید جست و جو می کنند ، ولی واقعیت این است که تمدید چند روزه و حداکثر ۱۰ تا ۱۵ روزه دردی از آنان دوا نمی کند چون در این دوره زمانی کوتاه نه تنها صید زیادی به دست نمی آید بلکه خطر به دام افتادن ماهیان مولد هم وجود دارد، موضوعی که هم کارشناسان شیلات و دوستداران زیست دریایی خزر و هم بخشی از صیادان را نگران می کند.

    یکی از ماهی فروشان بازار ماهی محمودآباد با ابراز نارضایتی از وضعیت صید در سال جاری ، گفت: در منطقه محمودآباد میزان صید در فصلی که گذشت به یک دهم سال گذشته کاهش یافته است.

     انتظار پایان صیادی در مازندران

    صید کم به خاطر کاهش آبدهی رودخانه‌ها

    قاسمی با اظهار این که شاید وضعیت صید در مناطق دیگر استان بهتر بوده باشد ، افزود : میزان صید به نوع آب و هوا و جریان باد هم بشدت بستگی دارد ولی از آنجایی که ماهیگیران با هم در ارتباط هستند و طبق آمارهایی که دارم در سایر نقاط استان هم وضعیت آنقدرها هم خوب نبود و در بیشتر مناطق وضعیتی مشابه محمودآباد داشتند.

    وی یکی از علت های کاهش صید را کمبود آب در رودخانه های متصل به دریای مازندران عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال در رودخانه محمودآباد آبی جریان ندارد و همان مقدار اندک آب هم آب فاضلابی است که در این رودخانه سرازیر می شود و با این تفاسیر نمی توان انتظار صید فراوان داشت.

    این صیاد محمودآبادی با بیان اینکه کاهش صید تاثیر زیادی بر قیمت ماهی گذاشته است ، بیان کرد: در حال حاضر  با وجود کاهش قیمت طی یک هفته گذشته ماهی سفید یک کیلویی حدود۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان ، کفال ۱۰۰ هزار تومان و کپور به مبلغ ۷۰ تا ۹۵ هزار تومان به فروش می رسد ولی هفته پیش ماهی سفید به کیلویی ۲۰۰ هزار تومان رسیده بود.

    وی با بیان اینکه افزایش قیمت به نفع خریدار نخواهد بود و سبب می شود تا بسیاری از مردم از خوردن ماهی صرف نظر کنند ، افزود : این افزایش قیمت کاهش قدرت خرید مردم را در پی خواهد داشت و درآمد ما را هم کاهش خواهد داد که اگر این وضعیت ادامه داشته باشد باید ماهی فروشان و ماهیگیران به فکر شغل دوم باشند.

    بی اثری تمدید صید در بهبود وضعیت صیادان و بازار 

    رییس شرکت پره خرم که صیادانش در آب های ساحلی محمودآباد فعالیت دارند گفت:  میزان صید بچه های پره ما نسبت به سال گذشته کاهش ۶۰ درصدی داشت و صید ضعیف سبب افزایش قیمت ماهی شده است.

    حبیب الله موسی پور افزود: با وجود این که قیمت ماهی در فصل جاری افزایش داشته ، ولی باز هم دخل و خرج صیادی با هم نمی خواند زیرا در یک سال گذشته ادوات ماهیگیری حدود ۱۰ برابر افزایش قیمت داشت در حالی که میانگین افزایش قیمت ماهی و ارزش صید ما حدود ۳۰ درصد بوده است.

    وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا تمدید زمان صید می تواند تاثیری در وضعیت صیادان داشته باشد ، گفت : آلودگی دریا به علت ورود فاضلاب های خانگی  و غیرخانگی از حد مجاز گذشته است و همین امر سبب می شود که ماهی نزدیک ساحل نشود و البته آب و هوا هم تاثیر گذار بوده است و با این شرایط آب و هوایی تمدید صید هم دردی از صیادان دوا نخواهد کرد مگر اینکه هوا سرد شود و جنب و جوشی در دریا ایجاد گردد و ماهی را به سمت ساحل هدایت کند.

    رییس شرکت تعاون پره خرم بیان کرد: اگر صید و صیادی به همین روال پیش برود ممکن است  شرکت های پره ورشکست شوند زیرا نه تنها مشکلات گذشته صیادان برطرف نشده بلکه حق بیمه این شغل هم گویا ۵۰ درصد افزایش یافته است و  دیگر صیاد از پس این هزینه ها بر نخواهد آمد.

     انتظار پایان صیادی در مازندران

    تمدید زمان صید یعنی نسل کشی

    بی اثر بودن تمدید چند روزه را حتی صیادان هم واقفند و معتقدند که باید چاره اساسی اندیشیده شود مانند یکی از ماهی فروشان بازار ماهی فریدونکنار که در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه صید ماهی در فریدونکنار به کمتر از نصف سال گذشته رسیده است ،  گفت: در سال صیادی که گذشت تنها یک هفته صید انبوه داشتیم و بقیه سال بیشتر مواقع تورهایمان خالی بود و همین امر سبب افزایش قیمت ماهی شده است.

    حمیدی افزود: سال گذشته قیمت ماهی سفید حدود ۱۰۰ هزار تومان بود ، ولی امسال به علت کاهش صید به بیش از ۱۶۰ هزار تومان رسید و به همین دلیل ماهی از سفره مردم حذف شده و اکثرا ترجیح می دهند به جای ماهی از مرغ و گوشت قرمز استفاده کنند و در نتیجه در آمد ما هم کاهش یافته است.

    وی بیان کرد: در حال حاضر نیز تمدید زمان صید چاره کار نیست زیرا با افزایش زمان صید تنها چند روز حال صیادان و ماهی فروشان را خوش خواهد کرد هرچند که بر قیمت ماهی تاثیری نخواهد داشت ولی  تمدید زمان صید در زمان تخمگذاری ماهی نسل کشی ماهی را در پی خواهد داشت.

    این ماهی فروش گفت : در این چند مدت شاید صیادان هر روزه یک جعبه ماهی صید کنند که تاثیر چندانی به حال آنها و فروشندگان نخواهد داشت ولی همین اندک  ماهیانی را که مشغول تخم ریزی هستند ، به خشکی می آورد.

    به گفته وی تمدید زمان صید ماهی سبب از بین رفتن این شغل و نابودی ماهی ها خواهد شد و در سال های بعد تنها از صیادی نام آن به جا می ماند.

    اثرات منفی تمدید زمان صید در دراز مدت

    صابر وطن دوست دکترای تخصصی منابع طبیعی شاخه شیلات نیز اظهار داشت : عوامل متعددی در کاهش صید ماهیان استخوانی دریا کاسپین موثر است  که می توان به آلودگی رودخانه ها در سال های اخیر، خشکسالی رودخانه، موانع متعدد در مسیر رودخانه ها  و همچنین صید غیرمجاز برخی از صیادان اشاره کرد.

    وی افزود : این عوامل در سال های متمادی بر جمعیت ماهیان تاثیر گذاشته است ، هر چند که سازمان شیلات یک سری از گونه های ماهیان اقتصادی از جمله سفید را تکثیر می کند  و توانسته است جمعیت این گونه را حفظ کند اما با این کار ترکیب گونه ماهی ها دستخوش تغییر شده است و توازن اکولوژیک به هم ریخته است.

    وطن دوست گفت : به عنوان مثال امکان تکثیر ماهی های همچون کفال  وجود ندارد و همچنین زمان شروع صیادی با زمان تخم گذاری ماهی های کفال تداخل دارد و همبن امر سبب کاهش این گونه شده است.

    وی ادامه داد: افزایش زمان صید در کوتاه مدت می تواند مثبت باشد ولی در دراز مدت به ضرر صید و صیادی خواهد بود  و اثر منفی برجا می گذارد زیرا فصل تخم ریزی ماهیانی همچون کفال است که حتی قابلیت تکثیر ندارند و بشدت هم جمعیتشان رو به انقراض است.

    این متخصص شیلات در خصوص آینده شغل صیادی به خبرنگار ایرنا گفت: اگر امکان بازسازی ماهی ها وجود نداشته باشد ، ممکن است شغل صیادی تعطیل شود. البته به طور قطع نمی توان گفت که در کوتاه مدت این شغل از بین می رود ولی در دراز مدت احتمال از بین رفتن  صید و صیادی وجود دارد.

     انتظار پایان صیادی در مازندران

    پایان صیادی دور از ذهن نیست

    مدیرکل شیلات مازندران هم در خصوص مثبت یا منفی بودن زمان صید اظهار نظر نکرد ولی در خصوص آینده شغل صیادی به خبرنگار ایرنا گفت: در صورت تداوم شایط امکان تعطیلی ماهیگیری در مازندران وجود دارد و حرف های صیادان  و پره داران در این خصوص منطقی است.

    حسن اسحاقی افزود : از آغاز فصل صید یعنی ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۰ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ به میزان یک هزارو ۶۲۵ تن ماهی استخوانی در مازندران صید شده  که کاهش ۳۴ درصدی داشته است .

    وی وضعیت صید در مازندران را وحشتناک توصیف کرد و گفت : میزان سرانه صید هر تعاونی نیز بالغ بر۳۲ تن بوده که آن هم نسبت به سال قبل باکاهش ۳۱ درصدی مواجه بوده است.

    به گفته مدیر کل شیلات مازندران، آلودگی رودخانه بر اثر ورود فاضلاب خانگی و صنعتی، سموم کشاورزی و  افزایش صید های غیر مجاز به علت کمبود نیروی یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات  از علت های اصلی کاهش صید در مازندران است.

     

    سرویس خبری: دام طیور و آبزیان

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: دام طیور و آبزیانشیلاتصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری غذافناوری های نیون
    پست قبلی

    پای صحبت پژوهشگر برتر فرهنگستان علوم پزشکی؛ جایگاه شیمی‌تجزیه در زندگی ایرانیان/چرا تولیدات کشاورزی‌مان همچنان برگشت می‌خورد؟

    پست بعدی

    کاهش تدریجی قیمت گوشت قرمز در بازار

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    بهبود شاخص‌های تولید گوسفندان بومی با تلاش محققان
    اخبار دام طیور و آبزیان

    بهبود شاخص‌های تولید گوسفندان بومی با تلاش محققان

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    0

    حسن خمیس آبادی افزود: این همکاری‌ها و تحقیقات هدفمند، افزایش راندمان تولید و بهره‌وری دام‌های بومی ایران را رقم زده...

    بیشتر بخوانید
    کاهش بیش از ۳۰ درصدی کانون‌های تب برفکی/ شرایط آرام در صنعت طیور با کنترل آنفلوآنزای پرندگان

    کاهش بیش از ۳۰ درصدی کانون‌های تب برفکی/ شرایط آرام در صنعت طیور با کنترل آنفلوآنزای پرندگان

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    جایگزینی نهاده‌های دامی با هدف دستیابی به خوداتکایی

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    واردات گوشت در اوج تولید دام زنده

    جمعیت دام سبک ۶۲ میلیون راس است

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    کاهش تدریجی قیمت گوشت قرمز در بازار

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چرا شکلات تا این حد گران شد؟

    چرا شکلات تا این حد گران شد؟

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان امور عشایر ایران منصوب شد

    رئیس سازمان امور عشایر ایران منصوب شد

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    دستیابی به اهداف بخش کشاورزی نیازمند ۴۰ همت سرمایه گذاری است

    فروردین ۲۴, ۱۴۰۴
    «معجزه آبخیزداری»|ذخیره سازی آب در زیر زمین/ نظر مفسرین قرآن کریم در این باره چیست؟

    کاهش سهم آب کشاورزی؛ تهدیدی برای امنیت غذایی و نادیده‌گرفتن قوانین

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    فائو: شواهدی از شیوع کرونا از طریق تجارت مواد غذایی وجود ندارد

    فائو: قیمت جهانی مواد غذایی بالاتر رفت

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.