مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی گفت: کشت پاییزه چغندر قند، علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، مسیر رسیدن به خودکفایی تولید شکر را کوتاهتر میکند.
حصادی افزود: از میانگین ۱۰۰ هزار هکتار کشت بهاره چغندر قند، حدود ۶ الی ۷ میلیون تن چغندر قند تولید میشود.
وی با اشاره به این که برای تحقق خودکفایی در تولید این محصول، کشت چغندر قند پاییزه اهمیت ویژهای دارد گفت: هدفگذاری ما برای سال آینده خودکفایی در تولید شکر با افزایش ظرفیت صنعتی است، طوری که باید ۵ میلیون تن چغندر قند درسالهای آتی تولید داشته باشیم.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی در ادامه تصریح کرد: برای بی نیازی از واردات شکر، سیاست گذاری متولیان کشاورزی، گسترش کشت پاییزه چغندر قند است، به نحوی که در دهه ۷۰ از ۳۰ تن تولید، اکنون با اجرای طرح به ۵۸ تا ۵۹ تن تولید چغندر قند رسیده ایم.
حصادی افزود: در چند سال آینده این میانگین عملکرد تولید با میزان آب مصرفی کمتر ، باید به ۸۰ تن برسد.
به گفته کارشناسان: به ازای هر تن شکر تولیدی از نیشکر ۳ هزار متر مکعب آب و به ازای تولید همان مقدار شکر از چغندر قند پاییزه، هزار و ۱۵۰ متر مکعب آب مصرف میشود، که همین صرفه جویی ۶۰ درصدی برابری است با نصب آب مصرفی یک روز شهر تهران.
نوری رئیس اداره تحقیقات کشت و صنعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سالهای اخیر بخش زیادی از مزارع تحت کشت چغندر قند قرار گرفته که در مزرعه آزمایشی چغندر قند نشان میدهد: میزان مصرف آبی که چغندر مصرف میکند نسبت به نیشکر بسیار کمتر است و حدود ۶ الی ۷ هزار متر مکعب در هکتار است.
نوری افزود: در مزرعه آزمایشی، با استفاده از روش آبیاری قطرهای، میزان بهره وری افزایش و صرفه جویی در مصرف آب اجرایی شده است.
کارشناسان معتقدند: نیاز کشور به شکر ۲ میلیون و دویست هزار تن است که ۷۰ درصد آن در داخل و ۳۰ درصدی دیگر آن از طریق واردات تامین میشود.
گفتنی است: چغندر قند و نیشکر ماده اولیه شکر هستند که نیشکر فقط در استان خوزستان و چغندر در بیشتر نقاط کشور کشت میشود. حاصل کشت این دو محصول تولید سالانه یک و نیم میلیون تن شکر در کشور است.
منبع:
خبرگزاری صدا و سیما