چهارشنبه, مرداد ۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ماجرای نوسانات اخیر بازار برنج چه بود؟

    برداشت هلو از باغ‌های مهاباد ۱۰ درصد افزایش یافت

    بهترین میوه برای سم زدایی بدن

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    «برنج» خط قرمز کره جنوبی در مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا شد

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    وزیر جهاد کشاورزی: نرخ برنج ایرانی به تعادل می‌رسد

    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    افزایش ۳۰ درصدی برداشت برنج و حذف سموم با اجرای طرح تحقیقاتی در مزارع بهشهر

    کارشناس آموزشی مزارع آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: طرح تحقیقاتی در منطقه هزارجریب بهشهر اجرا شد که طی آن شاهد افزایش ۳۰ درصدی عملکرد، کاهش میزان بذر مصرفی تا ۵۰ درصد و حذف سموم شیمیایی از کشت برنج شده است.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    اسفند ۱۶, ۱۳۹۹
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    بحث مصرف بی‌رویه سموم و کودهای شیمیایی همواره جز نگرانی‌ها و دغدغه‌های مسؤولان و دانشگاهیان بوده که در این زمینه طرح‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته است و در آخرین دستاورد حاصل از همکاری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در منطقه هزارجریب بهشهر در زمینه تولید برنج بوده است این طرح بنا به گفته سیدیوسف موسوی مجری طرح، کارشناس آموزشی مزارع آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با افزایش حدود ۳۰ درصدی عملکرد، کاهش میزان بذر مصرفی تا ۵۰ درصد و حذف سموم شیمیایی از کشت برنج بود که باتوجه به وضعیت استان از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

     وی در این‌باره ، اظهار کرد: مصرف نامتعادل کود در بسیاری از نظام‌های تولید محصول، عدم آشنایی بسیاری از شالیکاران به اصول اولیه مصرف کود شامل نوع ترکیب، مقدار، زمان و نحوه استفاده، مصرف بیش از حد نیاز بعضی کودها مانند کودهای نیتروژن‌دار، مصرف کم یا عدم مصرف برخی کودها مانند کودهای پتاسیمی، زمینه را برای حساسیت به عوامل نامساعد از جمله بیماری بلاست فراهم می‌کند.

    مجری طرح، کارشناس آموزشی مزارع آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: به عبارت دیگر در صورت تغذیه متعادل (استفاده به موقع و به اندازه با ترکیب مناسب کودها) زمینه برای مقاومت گیاه به شرایط نامساعد مانند بیماری بلاست فراهم می‌شود که نتیجه آن حذف قارچ‌کش و کاهش هزینه‌های تولید و خسارت زیست‌محیطی خواهد بود.

    وی افزود: با توجه نتایج طرح تحقیقی انجام شده در شهرستان آمل با عنوان «بررسی اثرات نسبت‌های مختلف نیتروژن و پتاسیم بر مقاومت به بیماری و عملکرد رقم شیرودی» که در آن نسبت دو به یک سولفات پتاسیم به اوره مقاومت رقم شیرودی به بیماری سوختگی غلاف را در پی داشت، و اینکه نسبت سه به یک این ترکیب موجب افزایش عملکرد شده است.

    کارشناس آموزشی مزارع آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیان کرد: طی بازدید به عمل آمده از منطقه هزارجریب و بررسی آسیب‌شناختی مزارع برنج، آسیب‌های موجود احصاء و اولویت‌بندی شد که در این میان دو آسیب نخست تراکم بسیار زیاد بذر در خزانه (حدود ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار) یعنی چهار برابر روند رایج و دوم استفاده از قارچ‌کش برای مهار بیماری بلاست در اولویت نخست برای اجرا قرار داده شده است.

    موسوی اضافه کرد: در این طرح از روش‌های مختلف تغذیه رایج کشاورزان و روش متعادل (استفاده همزمان از کود اوره و پتاس با نسبت‌های مختلف) و تعداد متفاوت بوته در هر کپه برای بررسی مقاومت گیاه و عملکرد برنج استفاده شده است.

    وی ادامه داد: این طرح از فروردین ۹۹ با بذرپاشی در خزانه (نصف تراکم معمول منطقه) شروع و طی اردیبهشت نشاکاری به صورت دو خال، شش خال و ۱۰ خال، انجام شد و در دوره رشد برنج، تیمارهای مختلف تغذیه اعمال شد.

    کارشناس آموزشی مزارع آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری یادآور شد: دو مرحله نمونه‌گیری بیماری برای برگ و خوشه انجام شد و در مرحله پایانی نیز نمونه‌گیری عملکرد صورت گرفت.

    موسوی تصریح کرد: داده‌های حاصل از نمونه‌برداری با استفاده از روش‌های آماری با هم مقایسه شدند و نتیجه حاکی از نبودن اختلاف بین تیمارهای تغذیه از نظر عملکرد بود. با این وجود در مقایسه با متوسط عملکرد برنج منطقه (یک هزار و ۷۰۰ کیلوگرم شلتوک در هر هکتار) عملکرد شلتوک در این طرح حدود ۲۸ درصد افزایش داشت (۲هزار و ۳۶۳ کیلوگرم در هکتار) علاوه بر اینکه هیچ قارچ‌کش و آفت‌کشی در این طرح مصرف نشد.

    وی اظهار کرد: با توجه به اینکه نشای دو خال شدت بیماری بلاست کمتری نسبت به شش خال داشت بنابراین منطقی است که ما دو خال را انتخاب می‌کنیم؛ زیرا بذر کمتری  مصرف شده و هزینه کمتری در برداشته و سرعت نشای کارگر نیز افزایش می‌یابد که همه اینها مزیت است.

    این مدرس دانشگاه  ادامه داد: این طرح در قالب پیش آزمون انجام شده و مبنایی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی در سال‌های بعد خواهد بود.

    موسوی تاکید کرد: امسال دو طرح « بررسی اثرات تیمارهای مختلف تراکم بذر در خزانه و تعداد بوته در هر کپه بر روی عملکرد و اجزای عملکرد برنج» و «بررسی اثرات ارقام مختلف برنج و تعداد بوته در هر کپه بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج» برای امسال به قرارگاه پیشنهاد شده است.

    وی با اعلام اینکه دغدغه محققان دانشگاه‌ علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و موسسه تحقیقات برنج و همچنین نهادهای متولی از جمله سازمان جهاد کشاورزی در استان کاهش مصرف نهاده‌های شیمیایی اعم از کودها و سموم است، اظهار کرد: البته باید در این راستا قدم به قدم  و به‌صورت علمی گام برداشته شود. به عبارت دیگر به یکباره نمی‌توان مصرف نهاده‌های شیمیایی مورد استفاده در مزارع را قطع کرد؛ چرا که احتمال کاهش عملکرد و خسارت کشاورز وجود خواهد داشت.

    کارشناس آموزشی مزارع آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در پایان گفت: امیدواریم افراد مسؤول در این زمینه با توجه به قابلیت‌های فراوان علمی گام‌های بلندتری در حل این معضل برداشته، زمینه را برای تولید محصول سالم و حتی ارگانیک در استان فراهم کنند.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری فارس
    برچسب ها: امنیت غذاییبخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    توزیع روغن رانتی است/ روغن دولتی با ۱۰۰درصد افزایش قیمت به تولیدکننده می‌رسد/ اسامی رانتخواران را در اختیار مراجع قضایی قرار می‌دهیم

    پست بعدی

    اختصاص ۳۲۰۰ میلیارد تومان برای بیمه محصولات کشاورزی/ کشاورزان سالی ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت می‌بینند

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    0

    علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰...

    بیشتر بخوانید
    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: اجرای موفق الگوی کشت نیازمند همگرایی دستگاه‌هاست

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    خشکسالی بخشی از محصولات کلزا را از بین برد

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    ۵۶ درصد اراضی کشاورزی با آب های زیرزمینی آبیاری می شود

    پیشنهادی برای مدیریت بحران آب / عوامل اصلی تهدید امنیت غذایی چیست؟

    مرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    یک مقام مسئول: صندوق بیمه کشاورزی تعهدات پرداخت غرامت خود را افزایش می دهد

    اختصاص ۳۲۰۰ میلیارد تومان برای بیمه محصولات کشاورزی/ کشاورزان سالی ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت می‌بینند

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    ۸۰ درصد مطالبات کلزاکاران ایلامی پرداخت شد

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم به ۴ میلیون و ۸۲۰ هزارتن رسید

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    قیمت جدید نان‌های سنتی این هفته ابلاغ می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    وزیع روزانه تخم مرغ در استان‌های شمالی به ۲۰۰ تن رسید/ قیمت منطقی هرعدد تخم مرغ ۵ هزار و ۵۰۰ تومان

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.