رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه: با اجرای طرح الگوی کشت، هزینههای تولید و مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش مییابد گفت: به زودی وزارت جهادکشاورزی، تعرفه صادرات محصولات جالیزی را اعلام میکند.
آقای محمد جواد عسکری گفت: محصولات جالیزی، با هدف سود بیشتر، کاشته میشود، ولی معمولا به ضرر کشاورزان، و هدر رفت منابع آبی، و نهادههای تولید، منجر میشود.
رئیس مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور نیز گفت: هر ساله بعد از برداشت محصولات جالیزی شاهد آشفتگی در بازار این محصولات هستیم و کشاورزان بدون در نظر گرفتن الگوی کشت و مصرف آب اقدام به کشت محصولات جالیزی میکنند و در بیشتر سالها متحمل ضرر شده و حتی هزینه برداشت محصول را هم ندارند.
آقای خسرو کلهر افزود:کشتهای جالیزی معمولا همراه با ریسک است و کشاورزان با این محصولات در بیشتر سالها دچار ضرر میشوند، اما غلات اینگونه نیست و کشاورزان با کشت محصولات اساسی نگران فروش و بازار نیستند.
آقای محمد علی بقایی کارشناس کشاورزی هم گفت: با آمایش سرزمین میتوان الگوی کشت را بر اساس اقلیم و آب مناطق مختلف کشور انجام داد.
وی با بیان اینکه افزایش عوارض صادرات راهکار برون رفت از تکرار کاشت محصولات جالیزی است، گفت: با صادرات محصولات جالیزی سرمایه کشور یعنی آب ارزان فروخته میشود، بنابراین برای صادرات محصولات آب بر، باید پول آب را گرفت.