شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    افزایش بی‌سابقه قیمت جهانی مواد غذایی؛ علت چیست؟

    شاخص قیمت مواد غذایی که به تازگی از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام شده، نشان از افزایش قیمت جهانی مواد غذایی برای ۱۲ ماه متوالی دارد و این میزان در ماه می (اردیبهشت – خرداد) نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد رشد داشته است.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    خرداد ۱۸, ۱۴۰۰
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    شرکت‌های لبنی اجازه افزایش قیمت ندارند/شوینده‌ها گران نمی‌شود

    این افزایش قیمت در حالی روی داده است که تولید جهانی غلات در مسیر رسیدن به رکورد بی سابقه و جدیدی قرار دارد.

    بیشترین افزایش ماهانه متوسط قیمت مواد غذایی در بیش از یک دهه گذشته در ماه گذشته میلادی روی داد و از ماه آوریل (فروردین) حدود ۴.۸ درصد افزایش نشان داد.

    به گفته یک اقتصاددان ارشد سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، تقاضای ناگهانی برای ذرت در چین، خشکسالی مداوم در برزیل و افزایش استفاده جهانی از روغن های گیاهی، شکر و غلات باعث افزایش سریع قیمت ها در سراسر جهان شده است.

    وی تاکید کرد که افزایش تقاضا تقریبا همگان رامتعجب کرده است و این تقاضا به واکنش قوی طرف عرضه کننده نیاز دارد.

    در همین حال، تورم جهانی به افزایش قیمت همه چیز از مواد غذایی گرفته تا فولاد، چوب و انرژی دامن زده است.

    تارنمای خبری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در گزارشی نوشت: متوسط شاخص قیمت غذایی فائو در ماه می (اردیبهشت – خرداد) ۱۲۷.۱ واحد بود که ۴.۸ درصد بیش از ماه آوریل (فروردین – اردیبهشت) و ۳۹.۷ درصد بیش از ماه می سال ۲۰۲۰ ارزیابی شد.

    افزایش جهانی قیمت روغن های گیاهی، شکر و غلات به افزایش این شاخص منتهی شده است.

    افزایش بی‌سابقه قیمت جهانی مواد غذایی؛ علت چیست؟

    شاخص قیمت غلات فائو از ماه آوریل (فروردین) ۶ درصد افزایش داشت که منجر به رشد قیمت جهانی ذرت شد. این در حالی است که قیمت ذرت از اواخر ماه می (خرداد) شروع به کاهش داشته که عمدتا به دلیل چشم انداز بهبود یافته تولید در آمریکا بوده است.

    خبرگزاری رویترز در گزارشی در این زمینه آورد: فائو اولین پیش بینی اش برای تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۱ را منتشر و تولید حدود ۲.۸۲۱ میلیارد تن را پیش بینی کرد که رکوردی جدید و ۱.۹ درصد بیش از رقم سال ۲۰۲۰ است.

    شاخص قیمت مواد غذایی فائو که به طور ماهانه تغییرات سبد غلات، دانه های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را اندازه گیری می کند، به طور متوسط ۱۲۷.۱ واحد در ماه گذشته در مقایسه با ۱۲۱.۳ واحد در ماه آوریل (فروردین – اردیبهشت) بود.

    بهای روغن گیاهی در ماه می ۷.۸ درصد جهش داشت. فائو اعلام کرد که  شاخص قیمت شکر ۶.۸ درصد افزایش ماهانه نشان داد که عمدتا به دلیل تاخیر در برداشت و نگرانی درمورد کاهش تولید محصول در برزیل بزرگترین صادرکننده شکر جهان بود.

    شاخص گوشت نیز از ماه آوریل ۲.۲ درصد رشد داشت و قیمت انواع گوشت به دلیل سرعت گرفتن واردات از سوی کشورهای شرق آسیا به ویژه چین افزایش یافت.

    در این میان، قیمت ماهانه لبنیات ۱.۸ درصد رشد داشت و ۲۸ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت. این درحالی است که قیمت کره برای اولین بار در تقریبا یک سال با افزایش منابع صادراتی از سوی نیوزیلند کاهش نشان داد.

    خبرگزاری بلومبرگ نیز در گزارشی در این خصوص نوشت: قیمت های جهانی مواد غذایی در تقریبا یک دهه به بالاترین میزان رسید و درحالی که اقتصادهای جهانی برای خروج از بحران کووید – ۱۹ تقلا می کنند، نگرانی درمورد پرداخت صورتحساب های مواد غذایی را مورد توجه قرار داد.

    خشکسالی در مناطقی در برزیل، تولید محصولات از ذرت تا قهوه را فلج کرده و رشد تولید روغن های گیاهی در جنوب شرق آسیا را کند کرده است. این مساله باعت افزایش هزینه ها برای تولیدکنندگان دام شده و خطر زیان بیشتر به ذخایر جهانی غلات را که به واسطه افزایش تقاضای چین کاهش یافته، در بر داشته است.

    افزایش بی‌سابقه قیمت جهانی مواد غذایی؛ علت چیست؟

    عبدالرضا عباسیان اقتصاددان ارشد فائو اعلام کرد: ما فضای بسیار اندکی برای شوک تولید و همچنین افزایش غیرمنتظره تقاضا در هر کشوری داریم.

    وی افزود: هر گونه از این موارد می تواند قیمت ها را به بیش از رقم کنونی افزایش دهد و مایه نگرانی ما شود.

    کشورهای مختلف از کنیا گرفته تا مکزیک از افزایش بهای مواد غذایی خبر می دهند و این مشکل می تواند به طور ویژه در برخی از فقیرترین کشورهای وابسته به واردارت گزارش شود که در ضمن دست و پنجه نرم کردن با همه گیری کرونا، از قدرت خرید و شبکه های ایمنی اجتماعی محدودی برخوردار هستند.

    بحران گرسنگی جهانی به بدترین وضعیت در طول سال ها رسیده است با توجه به اینکه همه گیری کووید – ۱۹ نابرابری های غذایی را تشدید می کند و باعث رویارویی شدید در زمینه های سیاسی و آب و هوایی می شود.

    عوامل دیگری برای افزایش سریع قیمت مواد غذایی در یک دهه گذشته وجود داشته است. به عنوان مثال، قیمت نفت به نزدیک ۱۵۰ دلار در هر بشکه رسید و موج محدودیت های تجاری از سوی شرکت های حمل کننده غلات به راه افتاد.

    از سویی، قیمت برنج به عنوان یکی از مواد اصلی غذایی در جهان، در جریان افزایش قیمت محصولات کشاورزی در حال حاضر، نسبتا بدون تغییر ماند.

    باید گفت که هوای تابستان در سراسر نیمکره شمالی در تعیین این مساله که آیا برداشت محصولات در آمریکا و اروپا می تواند کمبود محصول را در نقاط دیگر جبران کند، حائز اهمیت است.

    خبرگزاری شینهوا نیز با انتشار گزارش مشابهی درمورد افزایش قیمت مواد غذایی نوشت: شاخص ماهانه قیمت غذای فائو براساس قیمت های جهانی برای ۲۳  گروه محصولات غذایی شامل قیمت ۷۳ محصولات مختلف غذایی در مقایسه با مبنای یک ساله بوده است.

    انتظار می رود که شاخص بعدی قیمت مواد غذایی ۸ ژوئیه (۱۷ تیر) منتشر شود.

    سرویس خبری : اقتصاد و بازار

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: اقتصاد و بازارامنیت غذاییصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاگرانی
    پست قبلی

    برداشت ۲۵۰ تن توت در آذربایجان‌غربی آغاز شد

    پست بعدی

    جوجه ۸۰۰۰ تومانی بازارگرمی است/ صفر تا صد تولید مرغ رصد می شود

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس
    اخبار اقتصاد و بازار

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    مهدی یوسف خانی دبیر انجمن کشتارگاه ها و صنایع بسته بندی طیور گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۷۲ هزارتومان،...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ماجرای معدوم کردن 15 میلیون قطعه تخم مرغ چه بود؟

    جوجه ۸۰۰۰ تومانی بازارگرمی است/ صفر تا صد تولید مرغ رصد می شود

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    تامین اقلام پروتئینی مورد نیاز ایام محرم/ نظارت مستمر برای جلوگیری از گرانفروشی ادامه دارد

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج ایرانی و وارداتی در میادین میوه و تره بار اعلام شد

    ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.