جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    ارقام لوبیا محلی گیلان با نام‌های “گیل و ساحل” ثبت و معرفی شد

    ۲ رقم لوبیا محلی استان گیلان "پاچ باقلا" به نام‌های گیل و ساحل برای نخستین بار در کشور توسط محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان معرفی و ثبت شد.

    توسط فاطمه خداویردی
    خرداد ۲۴, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    پردیس تحقیقاتی لوبیای خمین در آستانه معرفی ۵ رقم جدید

    به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، “پاچ باقلا” یک اصطلاح محلی در گیلان است که برای نوعی از لوبیا (Phaseolus vulgaris L) بکار می‌رود، بسیاری از مردم این نوع لوبیا را که صرفا در این استان کشت می‌شود، به عنوان “لوبیا محلی گیلان” می‌شناسند.

    این محصول یکی از مهمترین حبوبات گیلان است که به دلیل گستره وسیع کشت، پائین بودن هزینه تولید، بازده اقتصادی بالا، تناوب مناسب با کشت برنج و ارزش غذایی مناسب از اهمیت زیادی در این استان برخوردار است، هم اکنون اراضی وسیعی از گیلان به صورت بهاره و تابستانه زیر کشت توده‌های پاچ باقلا (لوبیا محلی گیلان) است و حتی به عنوان یک محصول اقتصادی برای کشت دوم پس از برداشت برنج در اراضی فاقد مشکل ماندابی توصیه می‌شود.

    این توده‌ها از پایداری عملکرد چندانی برخوردار نبوده و غیر یکنواختی نیز در تولید محصول وجود دارد، سطح زیر کشت سالانه پاچ باقلا در استان گیلان در برخی از سال‌ها تا حدود ۱۸ هزار هکتار نیز گزارش شده‌است، پیش بینی می‌شود که در صورت معرفی ارقام جدید، ضمن پایداری در تولید و کشت آن، موجبات بهبود درآمد کشاورزان منطقه نیز فراهم شود.

    گیل و ساحل به عنوان اولین ارقام معرفی شده پاچ باقلا در کشور هستند که با ویژگی های عملکرد بالا و بازارپسندی، کیفیت بالای پخت و طعم و مزه، متحمل به ویروس «BCMV» و مناسب برای کشت در مناطق معتدل و معتدل مرطوب، در هشتادمین جلسه کمیته معرفی رقم در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال به ثبت رسید و توسط معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی ابلاغ شده‌است.

    دکتر دهقان‌زاده معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با اشاره به معرفی و ثبت ۲ رقم لوبیا محلی گیلان (پاچ باقلا) با اسامی “گیل و ساحل” برای اولین بار در کشور گفت: این رقم ها ویژگی‌های برتری نسبت به توده‌های بومی دارند.

    وی اظهار داشت: این پروژه به‌نژادی در راستای اهداف و وظایف وزارت جهاد کشاورزی و نیاز مبرم جامعه کشاورزی کشور به ارقام سازگار با پتانسیل عملکرد بالا، کیفیت مطلوب، مقاوم، متحمل به تنش‌های زنده و غیرزنده، تهیه بذور و نهال‌های اصلاح شده و عدم وابستگی به واردات بعضی از محصولات زراعی، توسط  دکتر “مهران غلامی” عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان و دکتر علی‌اکبر قنبری عضو هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، به عنوان مجریان این پروژه به‌نژادی به همراه تعدادی از همکاران مرکز گیلان و موسسه انجام شده‌است.

    وی افزود: این اقدام در یک دوره هشت ساله و با غربال کردن تک بوته‌های انتخابی لوبیا محلی گیلان (پاچ باقلا) از درون توده‌های پراکنده در سراسر استان گیلان، مبادرت به خالص‌سازی توده‌های محلی و سپس مقایسات مقدماتی و ناحیه‌ای عملکرد کرده‌اند، در نهایت، محققان موفق به دستیابی به ۲ لاین برتر با افزایش عملکرد سالانه (مجموع محصول کشت های بهاره و تابستانه)، معادل ۱۵ تا ۲۲ درصد بیشتر نسبت توده‌های محلی گیلان شده‌اند.

    رقم “گیل” دارای میانگین ارتفاع بوته ۴۲ سانتی‌متر، میانگین مدت زمان تا برداشت در کشت بهاره ۷۲ روز و در کشت تابستانه ۷۵ روز و متوسط عملکرد غلاف تر سه هزار و ۹۰۸ کیلوگرم در هکتار است، در این لاین رسیدگی غلاف‌ها همزمان است، قابلیت کشت بهاره و تابستانه را به خوبی دارد و در هر ۲ زمان کشت، عملکرد خوبی نشان می‌دهد، در مقایسه با توده محلی نیز دارای ۳۸ درصد محصول بیشتر است.

    رقم “ساحل” دارای میانگین ارتفاع بوته ۴۴ سانتی‌متر، میانگین مدت زمان تا برداشت در کشت بهاره و تابستانه ۷۵ روز و متوسط عملکرد غلاف تر چهار هزار و ۶۵ کیلوگرم در هکتار است، در این لاین رسیدگی غلاف‌ها همزمان‌است، قابلیت کشت بهاره و تابستانه را به‌ خوبی دارد و در هر ۲ زمان کشت، عملکرد خوبی نشان می‌دهد و در مقایسه با توده محلی، دارای ۴۳ درصد محصول بیشتر است.

    همچنین، به دلیل بازارپسندی بالاتر غلاف تر (رنگ، اندازه) و دانه (رنگ، شکل، اندازه، طعم) این ارقام، پیش بینی می‌ شود که قیمت فروش آنها در بازار بیشتر بوده و درآمد اقتصادی بیشتری برای کشاورزان در پی خواهد داشت.

     

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: صنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری غذافناوری های نوینکشاورزی و باغبانیلوبیا
    پست قبلی

    معاون وزیر جهادکشاورزی: ۲۰۰ هزار میلیارد ریال برای تامین نقدینگی صنایع غذایی کشور تخصیص یافت

    پست بعدی

    چند قلم میوه، ۱۰۰ هزار تومان! پاسخ رئیس اتحادیه در مورد علت گرانی میوه

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    رییس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز عنوان کرد: افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت موز/کاهش شدید قدرت خرید میوه

    چند قلم میوه، ۱۰۰ هزار تومان! پاسخ رئیس اتحادیه در مورد علت گرانی میوه

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج ایرانی و وارداتی در میادین میوه و تره بار اعلام شد

    ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.