جواد اعتضادی اظهار کرد: از ۵۴۰۰ هکتار باغات پسته شهرستان ۳۳۰۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور است.
وی با اشاره به آغاز فصل برداشت پسته در تایباد افزود: پیشبینی میشود امسال حدود ۲۷۰۰ تن پسته خشک از باغات این شهرستان برداشت شود. همچنین میانگین عملکرد هر هکتار ۹۰۰ کیلو پسته خشک در نظر گرفته شده است.
اعتضادی سطح آبیاری در باغات پسته با استفاده از روشهای نوین را بیش از ۱۵۰۰ هکتار اعلام و بیان کرد: اکنون سه واحد ترمینال ضبط پسته در شهرستان فعالیت دارد که البته یک واحد آن در مرحله ساخت است؛ در حال حاضر عمده پسته شهرستان جهت فرآوری به سایر شهرهای استان ارسال میشود.
وی با اشاره به خسارتهای ناشی از عوامل طبیعی به محصولات باغات پسته گفت: در سال زراعی جاری خشکسالی، افزایش دمای هوا در زمان گردهافشانی، پرشدن مغز و قطع مکرر برق منابع آب باغها در زمان نیاز شدید درختان پسته به آب، علاوه بر ریزش جوانههای زایشی باعث بروز خسارت سوختگی مغز، ریزش زودهنگام برگها و افزایش پوکی دانه در بیش از ۲۰ درصد باغات این شهرستان شده است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد تصریح کرد: در حال حاضر آفت پسیل پسته مهمترین عامل خسارتزای باغات پسته است. خوشبختانه بیش از ۸۰ درصد روشهای مقابله با این آفت غیرشیمیایی شامل شخم زمستانه، استفاده از کارتهای رنگی چسبنده، ترکیبات شوینده گیاهی و… بوده است.
وی تاکید کرد: همچنین به کشاورزان توصیه میشود ضمن خودداری از کشت بیرویه با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و وضعیت آبی آینده، پیش از کشت بررسیهای لازم در خصوص انتخاب پایه و رقم سازگار پیوندی و همچنین سایر اصول باغبانی را جهت حصول عملکرد مطلوب مدنظر قرار دهند.
اعتضادی با بیان اینکه اکثر مناطق کشت پسته شهرستان تایباد در بخشهای کاریز و کرات قرار دارد، افزود: کشت این محصول زمینه اشتغال برای ۲۵ نفر در هر هکتار را فراهم کرده و در حال حاضر نیز این پیشه ۴۵۰ خانوار بهرهبردار دارد.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی