پیمان اسکندری شامگاه چهارشنبه در سومین جلسه طرح جهش تولید استان کردستان اظهار امیدواری کرد تا پایان فصل زراعی ۳۱۱ دستگاه ادوات تخصیص یافته به استان را جذب و در اختیار بهره برداران قرار دهیم.
با بیان اینکه در سال زراعی جاری سطح ابلاغی کشت محصولات زراعی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان کردستان ۵۹۱ هزار هکتار اعلام شده است، اظهار داشت: تاکنون ۲۲۱ هزار هکتار کشت زراعی انجام شده است و این روند به خوبی در استان ادامه دارد.
وی افزود: با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای پیش برد اهداف طرح جهش تولید ۱۶۰ کارشناس متخصص بخش خصوصی به کار گیری خواهند شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: بیش از ۱۱۱ هزار لیتر بذرمال توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) تامین و وارد استان شده که در بین کشاورزان استان توزیع خواهد شد.
اسکندری با تاکید بر اینکه لازمه افزایش تولید بهره گیری از بذور اصلاح شده است، افزود: در سال گذشته ۱۳۸ هزار تن گندم بذری در طبقات پرورشی۳، مادری و گواهی شده در استان تولید و در اختیار شرکت های فراوری بذر قرار گرفته که انتظار داریم کشاورزان از این بذرها در کشت های پائیزه خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: هیچ مشکلی در تامین و توزیع کودهای شیمیایی برای کشت های پائیزه نداریم و تاکنون بیش از ۵۰ درصد از سهمیه کودی استان را در بین زارعان توزیع کرده ایم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بر استفاده صحیح و مناسب از کودهای شیمیایی در زراعت های پائیزه تاکید و به کشاورزان استان توصیه کرد برای افزایش تولید بهتر است از سبدهای کودی (اوره، پتاسه و اذته) که توسط کارشناسان بخش تجویز می شود بهره بگیرند.
کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است که ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به زیر کشت گندم اختصاص دارد و از این میزان ۳۲ هزار هکتار آن گندم آبی و مابقی دیم است.