علی تیموری رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با توجه به آنکه حدود ۶۵۰ شهرستان های کشور و ۸ هزار و ۵۰۰ روستا در معرض خطر سیل هستند، اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری یکی از موضوعات مهم که با مدیریت و مهار روان آب به نجات شهرها و روستاها از خطر سیل کمک می کند.
به گفته وی، براساس برنامه هفتم سازمان منابع طبیعی مکلف است که بیش از ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری را ظرف ۵ سال اجرا کند که تحقق اجرای عملیات آبخیزداری در برنامه هفتم نیازمند ۲۰۰ همت اعتبار است.
تیموری ادامه داد: آمارها حاکی از آن است که تاکنون از مجموع ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه های کشور، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح ۳۱ میلیون هکتار اجرا شده است.
معاون وزیر جهاد از افزایش اعتبارات اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری خبر داد و گفت: در برنامه هفتم اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح ۲۰ میلیون هکتار تکلیف شده که خوشبختانه مجلس اعتبارات خوبی در سال ۱۴۰۴ تصویب کرده که در صورت نهایی شدن اعتبارات بیش از ۱۵ برابر افزایش می یابد.
تیموری افزود: ۲۵ میلیون هکتار حوزه آبخیز مرزی داریم که بسیار اهمیت دارد، چنانچه مدیریت نکنیم با چالش هایی روبرو می شویم که توسعه اقتصادی نقاط مرزی را دچار بحران می کند.
رئیس سازمان جنگل ها با بیان اینکه در زمینه میزان فرسایش خاک شرایط مناسبی در کشورنداریم، افزود: گزارش پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری حاکی از سالانه بیش از ۲ میلیارد تن فرسایش خاک است که این امر بیانگر بیش از ۱۵ میلیون تن در هر هکتار است.
وی با تاکید بر مدیریت حوزه آبخیز و آبخیزداری گفت: نگاه برخی دستگاهها به میزان ذخیره آب است و به تبخیر آن توجه نمی شود. این درحالی است که سالانه ۴۰۰ میلیارد متر مکعب نزولات آسمانی است که ۲۸۰ میلیارد متر مکعب آن تبخیر می شود. از این رو مدیریت حوزه آب یکجانبه نگری است که مدیران منابع طبیعی در این بخش نگاه مدیریتی دارند.
سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان