جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    اجرای طرح جامع آب راهی برای خودکفایی برنج و ارتقای ضریب امنیت غذایی

    با توجه به سیاست وزارت جهاد بر خودکفایی ۱۰۰ درصدی برنج، اجرای طرح جامع آب در استان های شمالی بر افزایش تولید و رسیدن به خودکفایی این محصول تاثیر بسزایی دارد.

    توسط فاطمه خداویردی
    آذر ۱۲, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    «معجزه آبخیزداری»|اشتغال ۸۰۰ میلیون نفری کشاورزی شهری در دنیا

    با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر امنیت غذایی و تامین غذای سالم ، خودکفایی ۱۰۰ درصدی در پنج محصول راهبردی  توسط وزارت جهاد دنبال می شود که برنج پس از گندم دومین محصول استراتژیک در کشور محسوب می شود که با استفاده از ظرفیت های موجود می توان ضریب خودکفایی را افزایش داد. بنابر آمار سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۱۰۰ هزارتن برنج در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن از این میزان در داخل تولید و مابقی از طریق واردات تامین می شود.

    در همین رابطه محمدعلی نیکبخت می گوید: خودکفایی ۱۰۰ درصدی پنج محصول اساسی شامل گندم، برنج، جو، پنبه و شکر در بحث تامین امنیت غذایی کشور، در اولویت برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی جدید ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ قرار گرفت.

    نیکبخت با بیان اینکه اهمیت امنیت غذایی کمتر از امنیت نظامی کشور نیست، گفت: با توجه به محدودیت منابع پایه کشاورزی دانش بنیان و افزایش بهره وری در اولویت برنامه ها قرار دارد.

    با وجود آنکه ایران به سبب اقلیم خشک و نیمه خشک به طور متوسط یک سوم بارش های دنیا را داراست، اما شرایط سه استان شمالی با دیگر استان ها متفاوت است، از این رو اجرای طرح جامع آب به عنوان یکی از طرح های بزرگ آب و خاک کتاثیر بسزایی شور در ارتقای امنیت غذایی و افزایش تولید تاثیر بسزایی دارد.

    صفدری معاونت امور آب و خاک وزارت جهاد گفت: اجرای طرح جامع آب شامل احداث زیر ساخت‌های آب و خاک شمال کشور در سه استان شمالی است که مجموعه‌ای از عملیات آب و خاک شامل مرمت آب‌بندان‌ها و کانال‌ها، آب چرخانی، تسطیح، تجهیز و یکپارچگی اراضی در این سه استان تعریف شده است.

    در ادامه قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: بنابر آمار سالانه ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن برنج تولید و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارتن کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود.  با اجرای طرح جامع آب و سایر سیاست های حمایتی مبنی بر توسعه مکانیزاسیون و پرداخت تسهیلات کم بهره به کشاورزان این ظرفیت در استان های شمالی وجود دارد که به خودکفایی برسیم.  طی سال های اخیر، دلالان بخش کشاورزی به بهانه ذخایر استراتژیک اقدام به واردات بی رویه برنج کردند که این موضوع آسیب جدی به بخش تولید وارد کرد.کما اینکه واردات بی رویه در سال گذشته انگیزه تولید از کشاورزان را گرفت.

    رئیس اتاق اصناف کشاورزی در ادامه افزود: با توجه به هزینه تمام شده تولید در سطح مزرعه، امکان تولید در بخش کشاورزی با یارانه پرداختی وجود ندارد. از طرف دیگر کشاورزان در عرصه با دلار ۵۰ هزارتومان تولید می کنند که براین اساس امکان رقابت با واردکنندگان که با ارز نیما اقدام به واردات می کنند، ندارند.

    او زهکشی شالیزارهای شمال را یکی از راهکارهای خودکفایی برنج اعلام کرد و گفت: برنج دومین‌محصول استراتژیک پس از گندم محسوب می شود که در صورت حمایت های جامع از بخش تولید، قیمت خرید محصول از کشاورزان و اجرای زهکشی اراضی و شالیزارهای شمال، پتانسیل خودکفایی در سه استان شمالی وجود دارد. با اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار که ۸۵ درصد آن توسط دولت و ۱۵ درصد کشاورزان پرداخت می شود، می توان ضمن جلوگیری از هدررفت آب، عملکرد در واحد سطح را افزایش داد. اگر یارانه به جای واردات به کشاورز تخصیص داده شود و حمایت ها به شکل تکلیفی از کشاورزان صورت گیرد، قابلیت خودکفایی خودبه خود بوجود می آید.

    خودکفایی برنج با استفاده از تکنولوژی نوین کشت شدنی است

    مسعود اسدی  مدیرعامل مجمع ملی هماهنگی های  بخش کشاورزی گفت: در بحث خودکفایی برنج استفاده از تکنولوژی های نوین در کشت و نگهداری برنج و روش های استفاده از تکنولوژی و عمل آوری امری ضروری و مهم محسوب می شود.  برخی کارشناسان با بیان اظهاراتی همچون کمبود آب عنوان می کنند که کشت برنج ممنوع است، درحالیکه دقت نمی کنند سالانه میلیاردها متر مکعب آب برای تولید برق از سدها خارج می شود که اگر با روش های خشکه کاری این میزانی که برای تامین برق رها می شود، زیرکشت ببریم به خودکفایی یا خوداتکایی مطلوب دست می یابیم.  بسیاری از کشاورزان تولید برنج را به عنوان کشت متداول و تخصصی انجام می دهند که با ممنوعیت و تعطیلی کشت، تعداد زیادی از کشاورزان از گردونه تولید خارج می شوند، درحالیکه با روش های نوین آبیاری و آبیاری مدرن می توانیم تولید خوبی داشته باشیم.

    این مقام مسئول با انتقاد از سیاست واردات برنج در فصل برداشت محصول داخل افزود: در شرایط کنونی که فصل برداشت برنج در جنوب کشور است، قیمت شالی در برخی استان ها به ۱۵ هزارتومان رسیده است، براین اساس حداکثر هرکیلو برنج مرغوب با نرخ ۳۰ هزارتومان باید بدست مردم برسد. درحالیکه افراد کمتر از ۷۰ تا ۸۰ هزارتومان برنج خریداری نمی کنند که این امر بیانگر عملکرد ضعیف سازمان تعاون روستایی و سیاست واردات در فصل برداشت است. شرایط کنونی دلالان و واسطه ها از قیمت پایین محصول کشاورز سودهای کلان می برند و تنها کشاورزان و مصرف کنندگان متحمل زیان هستند، درحالیکه انتظار می رفت اگر کشاورزان محصولش را ارزان عرضه می کند، مردم هم برنج ارزان خریداری کنند. نیاز به حضور و فعالیت های قوی در استفاده از تکنولوژی های نوین کار چندوجهی است، از این رو نمی توات به زودی گفت که به خودکفایی می رسیم.

    با توجه به اهمیت خودکفایی برنج به عنوان دومین محصول استراتژیک و سیاست وزارت جهاد در تحقق این موضوع انتظار می رود که طرح جامع آب هر چه سریع تر در استان های شمالی تحقق یابد چراکه امکان خودکفایی برنج با دوبار کشت در ۳ استان شمالی به سهولت وجود دارد.

     

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: آبخیزداریامنیت غذاییبرنجصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنهعت غذاکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    متخصص علوم تغذیه تاکید کرد؛ برنامه غذایی روزهای آلودگی هوا/ از میوه تازه تا روغن‌ گیاهی

    پست بعدی

    صادرات فلفل گلخانه‌ای به آسیا و اروپا آغاز شد

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه که شب گذشته در راس هیاتی وارد استان اردبیل شده است، از واحدهای مختلف مجتمع ملی کشت...

    بیشتر بخوانید
    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ترکیه رقیب جدید فلفل دلمه‌ای ایران!

    صادرات فلفل گلخانه‌ای به آسیا و اروپا آغاز شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    جایگزینی نهاده‌های دامی با هدف دستیابی به خوداتکایی

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    نرخ پیشنهادی خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۲۴ هزار تومان اعلام شد

    اردیبهشت ۱, ۱۴۰۴
    بعد از عمل جراحی پنیر نخورید

    اعلام نرخ جدید شیرخام، مرغ و تخم‌مرغ به‌زودی

    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    دانشمندان به ساخت واکسن‌های گیاهی روی آوردند

    حفظ نباتات رکن اصلی تحقق امنیت غذایی است

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    چرا به آهن نیاز داریم؟!

    خطر خاموش در بدن؛ کمبود ریزمغذی‌ها را شوخی نگیرید

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.