چهارشنبه, تیر ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    گرمای هوا قیمت تخم مرغ را کاهش داد

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    صادرات ۶ هزار تن از محصولات باغی و گلخانه‌ای سیستان و بلوچستان

    رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آیا نوشیدن قهوه با معده خالی در صبح مضر است؟

    بسیاری از مردم، صبح ها به دنبال یک فنجان قهوه هستند و برای برخی افراد، این اولین کاری است که هر روز انجام می دهند. اگر از علاقمندان به سرو قهوه صبحگاهی هستید، احتمالا شنیده اید که آیا نوشیدن قهوه آن هم با معده خالی می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش یا موارد دیگر شود. در این مقاله به نوشیدن قهوه صبحگاهی با معده خالی خواهیم پرداخت. با کافه مال همراه باشید.

    توسط هانیه سیفی مجد
    اسفند ۱۰, ۱۴۰۲
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    بسیاری از مردم، صبح ها به دنبال یک فنجان قهوه هستند و برای برخی افراد، این اولین کاری است که هر روز انجام می دهند. اگر از علاقمندان به سرو قهوه صبحگاهی هستید، احتمالا شنیده اید که آیا نوشیدن قهوه آن هم با معده خالی می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش یا موارد دیگر شود. در این مقاله به نوشیدن قهوه صبحگاهی با معده خالی خواهیم پرداخت. با کافه مال همراه باشید.

    نوشیدن قهوه صبحگاهی با معده خالی

     

    با وجود اینکه، افراد با یکدیگر متفاوت هستند و تاثیرات مثبت و منفی می تواند متفاوت باشد بهتر است به آنچه بدنتان به شما می گوید گوش دهید. اگر بعد از میل قهوه صبحگاهی با معده خالی احساس ناراحتی کردید، حتما سرو آن را به بعد از صبحانه خود موکول کنید. این می تواند به عواملی همچون ارتباط قهوه با دستگاه گوارش باشد.

    ارتباط قهوه با دستگاه گوارش

    وقتی صبح از خواب بیدار می شود، ساعت بدن شما مجددا تنظیم می شود و خوردن صبحانه به سیستم گوارش اطلاع می دهد که وعده صبح و شروع روز است. افرادی که بعد از نوشیدن قهوه با معده خالی دچاره معده درد، نفخ، حالت تهوع، سوزش سر دل و .. می شوند به دلیل شوک در هضمی متفاوت بعد از چندساعت خواب است. همچنین ممکن است بدن شما فقط به کافئین واکنش نشان دهد.

    قهوه به گاسترین (هورمون پپتیدی که باعث تحریک ترشح اسید معده و تحریک رشد مخاط معده می شود) در بدن شروع به سینگال دهی می کند. گاسترین هورمونی است که مسئول ترشح اسید کلریدریک است. اسید کلریدریک ماده ای است که بدن شما برای تجزیه پروتئین و جذب مواد مغذی استفاده می کند و باکتری های مضر را فیلتر می کند، اما مقدار بیشتر از حد معمول اسید هیدروکلریک می تواند علائم معده درد، نفخ، حالت تهوع و سوزش سر دل را ایجاد کند.

    نکات مثبت نوشیدن قهوه در صبح

    images_1709193024_65e037403a3d2.jpg

    بله درست است! همه افراد با مصرف قهوه صبحگاهی این علائم را دریافت نمی کنند و این احتمالات برای آن ها بعید است. همه ما متفاوت از یکدیگر به دنیا آمده ایم و آن دسته افرادی که مشکلی با نوشیدن قهوه با معده خالی ندارند، از برخی مزایا نیز بهرمند می شوند.

    طبق تحقیقات، بسیاری از مردم براین باورند که با سرو قهوه صبحگاهی، احساس انرژی و هوشیاری بیشتری داشته و خلق و خوی آن ها بهبود می یابد. انجام مراحل تهیه قهوه از آسیاب کردن دانه های قهوه  تا روش های دم آوری خاص می تواند به بهبود خلق و خو و حس خوب نیز در افراد کمک کند. این تنها اثرات کوتاه مدت آن است. اثرات مثبت بلند مدت مصرف قهوه شامل کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقلی، سرطان کبد و بیماری پارکینسون است.

    همچنین مصرف قهوه می تواند باعث افزایش متابولیسم شود و در چربی سوزی به شما کمک کند. قهوه حاوی مواد مغذی ضروری است که به شما کمک می کند زندگی سالم تری داشته باشید. این تمام ماجرا نیست. در طرف مقابل مصرف قهوه می تواند اثرات منفی برای برخی افراد به همراه داشته باشد.

    نکات منفی نوشیدن قهوه در صبح

    برخی افراد ممکن است هنگام سرو قهوه دچار استرس یا بدخلقی شوند. این حساسیت به دوز کافئین می تواند باعث افزایش موقت هورمون استرس به نام کورتیزول شود که می تواند باعث بدخلقی، فشار خون بالا و قند خون بالاتر از حد معمول شود.

    مطالعات نشان می دهند اگر یک قهوه نوش معمولی هستید، احتمال تجربه این موارد نادر است اما اگر یک مصرف کننده معمولی قهوه نیستید، احتمالا افزایش سطح کورتیزول خود را تجربه خواهید کرد. لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه برای تمامی افراد می تواند خطرناک باشد.

    میزان مجاز مصرف قهوه در طول روز

    همانگونه که در مطلب فوق ذکر شد، میزان مجاز هر فرد با فرد دیگر متفاوت است اما به صورت کلی، سازمان غذا و داروی آمریکا، میزان 400 میلی گرم کافئین در روز را پیشنهاد می دهد. این میزان برابر با 4 فنجان قهوه تلخ معمولی است. در نظر داشته باشید این عدد برای کل کافئین روزانه بیان می شود. به جز قهوه، چای، برخی از نوشیدنی های انرژی زا، نوشابه و … نیز حاوی کافئین هستند.

    وقتی بیش از حد قهوه می نوشید چه اتفاقی می افتد؟

    بزرگ ترین عارضه جانبی سرو روزانه قهوه، کافئین آن است که می تواند بسیار اعتیادآور باشد. ماهیت اعتیادآور کافئین نیز می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اما کسانی به آن اعتیاد می آورند که تمایل دارند بیشتر از آن بنوشند که می تواند منجر به مصرف بیش از حد مجاز قهوه شود و با مشکلات خاص خود همراه شود. برخی از این مشکلات شامل :

    • اضطراب عمومی
    • بی قراری
    • تپش قلب
    • سردرد یا میگرن
    • معده درد
    • مشکلات عصبی و بی خوابی

    از آن جایی که قهوه می تواند در هربار استفاده تا 7 ساعت بر بدن شما تاثیرگذار باشد، توصیه می شود در اواخر روز چیزی که حاوی کافئین است ننوشید تا خواب شما مختل نشود.

    بهترین زمان مصرف قهوه

    images_1709193109_65e03795b81ad.jpg

    تحقیقات نشان  می دهد بهترین زمان سرو قهوه، اواسط تا اواخر صبح است که سطح کورتیزول کمی کاهش می یابد. به عنوان مثال، افرادی که حدود ساعت 6:30 صبح از خواب بیدار می شوند، بهتر است قهوه خود را مابین 9:30 الی 11:30 مصرف کنند. این توصیه به دلیل افزایش مجدد سطح کورتیزول توسط کافئین قهوه است. لازم به ذکر است مصرف قهوه درست کمی پس از بیداری می تواند سطح هورمون کورتیزول را مجددا افزایش دهد. سطوح بالای کورتیزول در دوره های طولانی مدت می تواند سیستم ایمنی بدن شما را مختل کرده و باعث مشکلات سلامتی شود. لازم به ذکر است، افزایش کورتیزول ناشی از کافئین در افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند، کاهش می یابد.

    جایگزین های قهوه

    میزان کافئین می تواند به عواملی همچون روش دم آوری و گونه قهوه متفاوت باشد. علاوه بر این، انتخاب دم‌افزار مناسب برای قهوه نیز اهمیت دارد. از جمله انواع دم‌افزارهایی که برای تهیه قهوه استفاده می‌شود می‌توان به دم‌افزارهای نسل سوم و اسپرسوساز ها اشاره کرد. هر کدام از این دم‌افزارها ویژگی‌ها و طعم خاص خود را به قهوه می‌بخشند که باعث می‌شود تجربه سرو قهوه برای هر فرد متفاوت باشد.

    اگرچه این بحث‌ها ممکن است در برخی افراد جذاب باشند، اما همیشه بهتر است در مصرف هر چیزی اعتدال داشته باشیم. اگر به دنبال راهی برای کم کردن قهوه هستید یا فقط می خواهید چیزی متفاوت را امتحان کنید، چند جایگزین دیگر به شما پیشنهاد می کنیم.

    • قهوه بدون کافئین

    در صورتی که دوز بالای کافئین باعث بروز مشکلاتی برای شما می شود، می تواند از قهوه هایی که کافئین کمتری دارند و به قهوه بدون کافئین (دی کف) شناخته می شوند رجوع کنید. در نظر داشته باشید این قهوه ها نیز حاوی کافئین هستند اما مقدار آن ها کمتر از قهوه های معمولی است.

    • چای

    چای سبز یا سیاه می تواند جایگزین مناسبی برای قهوه باشد. طعم متفاوت چای می تواند تغییری در روند شروع روزانه شما داشته باشد و کافئین آن در حد متعادل است.

    • هات چاکلت و کاپوچینو

    در صورتی که قهوه صبحگاهی می تواند باعث تاثیرات منفی برایتان شود می توانید نوشیدنی هایی مانند کاکائو داغ را امتحان کنید. در کنار مزه شیرین و دلچسب آن، میزان کالری و قند آن را نیز در نظر داشته باشید.

    • دمنوش های گیاهی

    دمنوش های گیاهی که از ترکیب برخی گیاهان دارویی و میوه ها بدست می آید عاری از کافئین است. طعم دلچسب و خواص آن می تواند شروع روز خوبی را برایتان رقم بزند. برخی از گیاهان مانند نعناع یا زنجبیل می تواند خواص آرامش بخشی به همراه داشته باشد.

    سخن پایانی

    مصرف قهوه با معده خالی می تواند اثرات متفاوتی بر افراد داشته باشد و از فرد به فرد دیگر متفاوت است. اما ایده بدی نیست که مصرف نوشیدنی های کافئین دار را به بعد از صبحانه منتقل کنید. متخصصین بر این باورند که بهترین زمان سرو قهوه، کمی بعد از صبحانه و در ساعت 9:30 الی 11:30 صبح است. به آنچه بدنتان به شما می گوید گوش دهید و اگر اثرات منفی آن را مشاهده کردید، با معده خالی قهوه مصرف نکرده و با پزشک خود مشورت کنید. اگر قهوه با سبک زندگی یا الزامات سلامتی شما مطابقت نداشته باشد، جایگزین های زیادی برای قهوه وجود دارد که همگی با طعم های جایگزین وجود دارد. با انجام آنچه درست است شاد و سالم بمانید.

    سرویس خبری:علمی-تغذیه و سلامت
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: صبحانهقهوهمعده
    پست قبلی

    کشاورزان و باغداران هشدار‌های سرمای هوا را جدی بگیرند

    پست بعدی

    آیا قیمت مصوب مرغ زنده تغییر کرده است؟

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    این بررسی علمی در مورد رژیم غذایی و بیماری کبد نشان می‌دهد که حبوباتی مانند عدس، نخود، سویا و نخود...

    بیشتر بخوانید
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۱۰۰ واحد مرغداری در سیستان و بلوچستان به بهره برداری رسید

    آیا قیمت مصوب مرغ زنده تغییر کرده است؟

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تجهیز بیش‌از ۷۶ هزار هکتار از اراضی استان مرکزی به آبیاری نوین/ادامه توسعه‌ استخرهای دو منظوره آبزی‌پروری

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    بازار شکر به آرامش رسید/قیمت هرکیلو شکر فله ۵۹ هزارتومان

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
    با اجرای فرصت مطالعاتی در پرو ارائه شد تولید ۴ محصول نانویی صنعت غذایی در مقیاس صنعتی

    فعالیت ۱۴۰ آزمایشگاه در حوزه سلامت مواد غذایی

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    کرونا و افزایش تقاضای کشت مکانیزه برنج در مازندران

    کشت برنج در بالادست کشکان، کشاورزان را با مشکل روبرو کرده است

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.