جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آیا شیر برنج به اندازه شیرهای دیگر مغذی است؟

    شیر برنج و شیر گاو با وجود این که هر دو شیر نامیده می شوند، اما تفاوت های مهمی دارند. شیر برنج که به نام نوشیدنی برنج نیز شناخته می شود، دارای طعم متمایزی است که آن را از همتای لبنی خود جدا می کند. افزون بر این، نوشیدنی برنج دارای آرایش تغذیه ای منحصر به فردی است و فواید بالقوه برای سلامتی دارد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    شهریور ۱۸, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    گفت‌وگو| قیمت شیر خام هنوز تغییر نکرده است
    شیر برنج و شیر گاو با وجود این که هر دو شیر نامیده می شوند، اما تفاوت های مهمی دارند. شیر برنج که به نام نوشیدنی برنج نیز شناخته می شود، دارای طعم متمایزی است که آن را از همتای لبنی خود جدا می کند. افزون بر این، نوشیدنی برنج دارای آرایش تغذیه ای منحصر به فردی است و فواید بالقوه برای سلامتی دارد.

     

    نوشیدنی برنج چه طعمی دارد؟

    تنها بر اساس نام، ممکن است فکر کنید که شیر برنج طعمی شبیه به برنج خیس شده در شیر دارد. با این وجود، مشخصات طعم این نوشیدنی کمی پیچیده تر است.

    نوشیدنی برنج به طور معمول کمی شیرین تر از شیر لبنی است. ماده اصلی نوشیدنی، یعنی برنج، کربوهیدراتی است که هنگام فرآوری به قند تجزیه می شود. شیر برنج رنگی سفید یا بژ و بافتی خامه ای دارد که بی شباهت به شیر گاو نیست.

    نوشیدنی برنج می تواند حاوی طعم دهنده های طبیعی و مصنوعی باشد. این اجازه می دهد تا نوشیدنی در طعم های مختلف ارائه شود. همچنین، امکان غنی کردن شیر برنج با مواد معدنی مانند کلسیم و ویتامین ها از جمله د، آ و ب12 وجود دارد که از این طریق برخی فواید سلامت شیر لبنی نیز ارائه می شود.

     

     

    حقایق تغذیه ای شیر برنج: یک وعده

    یک فنجان (237 میلی لیتر) شیر برنج حاوی حدود 120 کالری است. در نتیجه، این نوشیدنی کالری کمتری نسبت به شیر لبنی کامل (حدود 150 کالری) دارد، اما نسبت به یک فنجان شیر کم چرب یا بدون چربی، کالری بیشتری دارد.

    در شرایطی که نوشیدنی برنج و شیر لبنی کم چرب دارای مقادیر مشابه چربی هستند – معادل حدود 8 گرم در هر وعده – نسخه برنجی فاقد چربی های اشباع است.

    چندین عامل تغذیه ای دیگر نوشیدنی برنج را نسبت به شیر لبنی منحصر به فرد می کند. بیشتر انواع شیر برنج تقریبا فاقد پروتئین (1 گرم در هر وعده) یا فیبر (0 گرم در هر وعده) هستند.

    افزون بر این، محتوای کربوهیدرات نوشیدنی برنج نسبت به شیر لبنی کمی بیشتر است. یک فنجان نوشیدنی برنج حاوی 23 گرم کربوهیدرات است که 13 گرم آن نشاسته و 10 گرم آن از قندهای افزوده هستند.

     

     

    تولید شیر برنج: فرایند تجاری

    چندین مرحله برای تولید شیر برنج تجاری انجام می شود. ابتدا دانه برنج آسیاب می شود به این معنی که چند جزء حذف می شوند. آسیاب کامل به حذف پوسته، جوانه و سبوس برای تولید برنج سفید اشاره دارد.

    در شرایطی که این فرآیند بافت بهینه نوشیدنی برنج را ایجاد می کند، اما بسیاری از ویتامین ها و مواد مغذی را نیز از بین می برد. در نتیجه، برخی برندها تا حدی آسیاب انجام می دهند که تنها به حذف پوسته و شکل گیری برنج قهوه ای منتج می شود.

    پس از آسیاب، برنج با آب ترکیب می شود، به صورت دوغاب در می آید و برای ایجاد مایع صاف پالایش می شود. سپس، از آنزیم ها برای تجزیه نشاسته در مخلوط استفاده می شود. روغن ها، نمک، تثبیت کننده ها و طعم دهنده ها نیز به طور معمول در این مرحله اضافه می شوند.

    در نهایت شیر برنج برای ایجاد حالت خامه ای و پایداری همگن می شود.

     

     

    دستور خانگی تهیه نوشیدنی برنج

    اگرچه ممکن است جایگزین دقیقی برای شیر برنج تجاری نباشد، اما امکان تهیه نسخه های خانگی این نوشیدنی نیز وجود دارد.

    برای تهیه شیر برنج در خانه مراحل زیر را دنبال کنید:

    • یک فنجان برنج پخته و خنک شده و 4 فنجان آب را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و تا یکدست شدن آن به مخلوط کردن ادامه دهید.
    • این ترکیب را از دو لایه پارچه پنیرسازی یا صافی ریز عبور دهید تا اطمینان حاصل شود مواد جامد وارد نوشیدنی نمی شوند و مایع را در یک ظرف بریزید.
    • نوشیدنی برنج خود را می توانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

     

     

    مزایا در برابر معایب

    چندین مزیت بالقوه برای سلامتی موجب می شود تا شیر برنج به عنوان جایگزینی برای شیر لبنی مورد توجه قرار بگیرد. شیر برنج فاقد لاکتوز است. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ممکن است شرایط راحت تری برای گوارش آن داشته باشند. همچنین، این نوشیدنی فاقد پروتئین های کازئین و وی است که موجب بروز علائم در افرادی می شود که به شیر آلرژی دارند.

    نوشیدنی برنج محتوای فسفر و پتاسیم کمی دارد که آن را به انتخاب بهتری برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی تبدیل می کند.

    شیر برنج غنی شده با مواد مغذی می تواند مقادیر قابل مقایسه ای از کلسیم و ویتامین های آ، د و ب12 با شیر لبنی فراهم کند.

    از جمله معایب شیر برنج می توان به محتوای بالای کربوهیدارت آن اشاره کرد که ممکن است به افزایش سطوح قند خون و التهاب در افراد مبتلا به دیابت منجر شود.

    در شرایطی که شیر برنج یک نوشیدنی سالم برای مصرف روزانه است، افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت باید به دلیل محتوای کربوهیدارت بالا در مصرف آن احتیاط کنند.

    همچنین، نوشیدنی برنج ممکن است حاوی سطوح بالاتر آرسنیک باشد. این یک فلز طبیعی اما سمی است که در خاک یافت می شود و به راحتی توسط برنج جذب می شود. از این رو، رعایت حد اعتدال در مصرف شیر برنج همچنان عاقلانه است.

     

     

    آیا شیر برنج به اندازه شیرهای دیگر مغذی است؟

    شیر برنج می تواند یک انتخاب سالم و مغذی برای افراد خاص باشد. این نوشیدنی کالری کمتری نسبت به شیر لبنی کامل دارد و فاقد لاکتوز و چربی اشباع است.

    نوشیدنی برنج می تواند جایگزینی مغذی برای افرادی باشد که به مغزدانه ها و سویا آلرژی دارند و باید از این نوع شیرهای گیاهی پرهیز کنند.

    شیر برنج مانند شیر لبنی فاقد گلوتن است که آن را به گزینه ای ایمن برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک تبدیل می کند.

    از جمله معایب بالقوه نوشیدنی برنج، شاخص گلیسمی بالای است که معیاری برای بررسی سرعت افزایش قند خون توسط غذا است. به این ترتیب، ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت که باید سطوح قند خون خود را مدیریت کنند، مطلوب نباشد. و از آنجایی که کربوهیدارت بالایی دارد، می تواند دیگر شرایط سلامتی که فرد در آن ها به شمارش کربوهیدارت نیاز دارد را تحت تاثیر قرار دهد.

    نسخه های غنی نشده شیر برنج نیز فاقد کلسیم، ویتامین ها و پروتئین موجود در شیر گاو هستند.

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: تغذیهشیرشیربرنجکلسیملبنیات
    پست قبلی

    فواید مصرف غذاهای تند و فلفلی

    پست بعدی

    بزرگترین پالایشگاه غلات منطقه هر روز در مسیر توسعه

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    عبدالعظیم بهفر مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌هایی که تحت عنوان نمک دریاچه یا نمک...

    بیشتر بخوانید
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    این میوه تابستانی، «خون» را اصلاح می‌کند!

    میوه‌ای تابستانه که به سلامت قلب کمک می‌کند

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی

    بزرگترین پالایشگاه غلات منطقه هر روز در مسیر توسعه

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    خرید حدود ۷۷ هزار تن برگ سبز از چایکاران کشور

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    سراوان قطب نوظهور خرمای ایران

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت هرشانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۷۰ هزارتومان

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.