جمعه, خرداد ۱۶, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آیا روغن آفتابگردان برای سلامتی مفید است؟

    روغن آفتابگردان یکی از روغن‌های گیاهی سرشار از ویتامین آ، ویتامین ای و اسید چرب امگا ۶ است، روغن آفتابگردان تصفیه شده معمولا برای سرخ کردنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    بهمن ۱۲, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    اعلام جرم سازمان ملی استاندارد علیه شرکت تبلیغ‌کننده روغن سه‌کاره

    روغن آفتابگردان (به انگلیسی : Sunflower Oil) طلایی رنگ و سبک است و بیشتر از دیگر روغن‌های گیاهی حاوی ویتامین ای است. روغن آفتابگردان را به طور طبیعی از دانه‌های آفتابگردان استخراج می‌کنند و طعمی ملایم دارد.  روغن آفتابگردان به عنوان روغن پخت پز مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل داشتن خواص نرم کنندگی در محصولات آرایشی هم کاربرد دارد.

    روغن آفتابگردان سرشار از چربی‌های اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۶، فاقد کلسترول و چربی اشباع کم است. روغن‌هایی که در دمای اتاق حالت مایع دارند بیشتر حاوی چربی‌های اشباع نشده هستند به همین دلیل است که روغن‌های گیاهی برای بدن سالم‌تر هستند.

    بالا بودن نقطه دود روغن آفتابگردان باعث شده است که بیشتر به عنون روغن سرخ کردنی مورد استفاده قرار بگیرد. روغن آفتابگردانی که با پرس سرد تهیه شده رنگی کهربایی و مزه‌ای ملایم دارد و روغن آفتابگردان تصفیه شده کم رنگ‌تر است. این روغن همچنین خاصیت خنک کنندگی و ضد التهاب دارد.

    نقطه دود روغن آفتابگردان تصفیه نشده ۱۰۷ درجه سانتیگراد است که بهتر است برای غذاهای سرد استفاده شود. بعد از تصفیه روغن افتابگردان، برخی از مواد مغذی خود را از دست می‌دهد ولی نقطه دود آن به ۲۳۲ درجه سانتیگراد می‌رسد که مناسب سرخ کردنی است.

     

    طرز تهیه روغن آفتابگردان

     

    روغن آفتابگردان به دو روش پرس سرد و پرس گرم تهیه می‌شود. در روش پرس سرد، پوست دانه‌ها گرفته شده و دانه‌ها را بین غلطک‌های فولادی فشرده می‌کنند تا روغنشان استخراج شود. محصول نهایی به نام روغن آفتابگردان فرابکر شناخته می‌شود مشکل این روش در این است که مقدار زیادی از دانه‌ها به صورت پسماند باقی می‌مانند.

    در روش پرس گرم، دانه‌ها قبل از مرحله استخراج کمی حرارت داده می‌شوند تا غلظت روغن پایین بیاید و موقع پرس کردن، راحت‌تر و بیشتر از دانه‌ها خارج شود و نتیجه آن هدر رفت کمتر است.

    در برخی موارد نوعی ماده شیمیایی به نام هگزان به دانه‌ها اضافه می‌شود تا درصد استخراج روغن افزایش پیدا کند. بعد از استخراج روغن را می‌جوشانند تا هگزان از آن خارج شود و روغن آفتابگردان بکر باقی بماند.

     

    ارزش غذایی روغن آفتابگردان

     

    مهمترین اسید چرب روغن آفتابگردان، اسید لینولئیک یا امگا ۶ است. علاوه براین روغن آفتابگردان دارای اسید پالمتیک، لیستین، کاروتنوئید، تکوفرولها، ویتامین ای، ویتامین آ و ویتامین دی است.

    این روغن سرشار از ویتامین ب ۱، ب ۵، ب ۶ و ویتامین ث و مواد معدنی از جمله مس، فسفر، روی، منیزیم، فولات، پتاسیم، کلسیم، ریبوفلاوین، آهن و نیاسین است.

    هر ۱۰۰ گرم روغن آفتابگردان حاوی مواد مغذی زیر است:

    انرژی                                           ۳.۶۹۹۹ کیلوژول ( ۸۸۴ کیلوکالری)

    چربی کل                                      ۱۰۰ گرم

    چربی اشباع                                 ۹.۷۴۸ گرم

    چربی تک غیراشباع                      ۸۳.۵۹۴ گرم

    چربی چند غیراشباع                     ۳.۷۹۸ گرم

    ویتامین ایی                                  ۴۱.۰۸ میلی‌گرم – ۲۷۴ درصد  مقدار مورد نیاز روزانه

    ویتامین کا                                    ۵.۴ میکروگرم  – ۵ درصد  مقدار مورد نیاز روزانه

    خواص روغن آفتابگردان

    پیشگیری از بیماری ها با روغن آفتابگردن

     

    روغن آفتابگردان حاوی مقادیر بالایی ویتامین ای و توکوفرول است که از آسیب رادیکال‌های آزاد به بدن که عامل ابتلا به سرطان هستند پیشگیری می‌کند.

    کاروتنوئیدهای موجود در روغن آفتابگردان هم خواص ضد سرطانی دارند. ساخر خواص روغن آفتابگردان عبارتند از :

    – پیشگیری از آرتریت روماتوئید

    – پیشگیری از آسم

    – پیشگیری از سرطان روده بزرگ

    – پیشگیری از سرطان رحم، ریه و پوست

    – پیشگیری از آب مروارید

    – کاهش گرگرفتگی در زنان یائسه

    از نظر طب سنتی استفاده از روغن آفتابگردان برای درمان عفونت انگشتان پا موثر است و خاصیت ترمیم و بازسازی سریعتر زخم های حاصل از عفونت را دارد.

     

    سلامت قلب با روغن آفتابگردان

     

    بیش از ۸۰ درصد چربی‌های روغن آفتابگردان، چربی تک غیراشباع است. مقدار قابل توجه اسید چرب موجود در روغن آفتابگردان به حفظ تعادل بدن کمک می‌کند. عدم وجود چربی‌های اشباع در این روغن به حفظ سطح کلسترول کمک می‌کند.

    این روغن سرشار از ویتامین ای، کولیک و اسید فنولیک است که برای قلب مفیدند و به کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و احتمال حمله قلبی کمک می‌کند.

     

    سلامت پوست با روغن آفتابگردان

     

    روغن آفتابگردان سرشار از ویتامین آ و ویتامین ای است که برای حفظ سلامت پوست مفیدند. این ویتامین‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و به بازسازی سلول‌های آسیب دیده پوستی و کاهش آکنه ناشی از تجمع باکتری کمک می‌کنند. سبک و غیرچرب بودن این روغن باعث می‌شود که بدون مسدود کردن منافذ پوستی، جذب پوست شود و مانند یک مرطوب کننده طبیعی عمل کند و باعث بهبود خشکی پوست شود.

    استفاده از روغن آفتابگردان به عنوان لوسیون روی پوست نوزادان نارس باعث کاهش احتمال عفونت پوستی در آن ها می‌شود.  محتوای بالای ویتامین ای روغن آفتابگردان به کاهش چین و چروک پوستی کمک می‌کند و مانع از آسیب رادیکال‌های آزاد به پوست می‌شود و از بروز علایم پیری زودرس پیشگیری می‌کند.

     

    تقویت انرژی با روغن آفتابگردان

     

    چربی‌های غیر اشباع بر خلاف چربی‌های اشباع به شما انرژی می‌دهند. روغن آفتابگردان باعث تخلیه گلیکوژن کبد به جربان خون می‌شود در نتیجه با افزایش سریع انرژی روبرو خواهید شد.

     

    سلامت موها با روغن آفتابگران

     

    روغن آفتابگردان می‌تواند به کاهش وز شدن موها و افزایش نرمی و درخشندگی موها کمک کند. این روغن بافت سبکی دارد و به عنوان نرم کننده عمل می‌کند. برای این که موهایی نرم و ابریشمی داشته باشید می‌توانید هفته‌ای یک بار این روغن را روی پوست سر خود ماساژ دهید. این روغن سرشار از اسید گاما آلفا لینولنیک است که از ریزش موها جلوگیری کرده و در داروهای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

     

    بهبود سیستم ایمنی با روغن آفتابگردان

     

    روغن آفتابگردان سرشار از آنتی اکسیدان است و با تقویت فضای سلولی مانع از ورود باکتری‌ها و ویروس‌ها به بدن می‌شود و در نتیجه بدن برای دفاع در بربر عفونت‌ها تقویت می‌شود. پروتئین موجود در این روغن حاوی پروتئینی است که به ساخت و ترمیم بافت‌ها و آنزیم‌های مختلف بدن برای حفظ عملکرد سالم کمک می‌کند.

     

    تقویت سیستم هاضمه با روغن آفتابگردان

     

    روغن‌هایی که برای سرخ کردنی استفاده می‌کنید میتواند باعث سنگین شدن غذا و مشکلات گوارشی شود. روغن سرخ کردنی سالم باید سرشار از چربی‌های تک اشباع باشد. از آنجا که روغن آفتابگردان بسیار سبک است، هضم آسانی داشته به راحتی در دستگاه گوارش تجزیه می‌شود. این روغن خاصیت ملین ملایمی دارد که به پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.

     

    سلامت سیستم عصبی با روغن آفتابگردان

     

    روغن آفتابگردان حاوی ویتامین‌های گروه ب است به سلامت سیستم عصبی کمک کرده و باعث تسکین و تقویت اعصاب در افراد مسن می‌شود.

    فولات یا اسید فولیک موجود در روغن آفتابگردان به ساخت سلول‌های عصبی جدید کمک کرده و تریپتوفان موجود در آن باعث بهبود تولید سروتونین یا هورمون شادی می‌شود و باعث بهبود آرامش و درمان بی‌خوابی می‌شود.

     

    تنظیم سطح خون دیابتی ها با روغن آفتابگردان

     

    مصرف متعادل روغن آفتابگردان می‌تواند به تنظیم سطح قند خون دیابتی‌ها کمک کند.

     

    عوارض روغن آفتابگردان

     

    با وجودی که روغن آفتابگردان مزایای سلامت زیادی دارد ولی زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند با عوارضی برای بدن همراه باشد. زیاده‌روی در مصرف روغن آفتابگردان باعث دریافت کالری اضافه در بدن و افزایش وزن می‌شود، مصرف بیش از حد آن باعث پیشرفت آترواسکلروز در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خواهد شد و خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را افزایش می‌دهد.

    مقدار بالای امگا ۶: روغن آفتابگردان حاوی اسید لینولئیک یا امگا ۶ بالایی است. با این که این اسید چرب برای بدن ضروری است و مقدار زیاد آن در مقابل امگا ۳ یا اسید اولئیک می‌تواند باعث بروز التهاب در بدن شود. اسید لینولئیک در بدن تبدیل به اسید آراشیدونیک می‌شد که میتواند ترکیبات التهابی ایجاد کند. مصرف بیش از حد امگا ۶ در نبود امگا۳ که خاصیت ضد التهابی دارد می‌تواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد.

    اکسیداسیون در دمای بالا : بالا رفتن دمای روغن آفتابگردان بیش از ۱۸۰ درجه فارنهایت یا ۸۲ درجه سانتیگراد می‌تواند باعث تولید آلدئید زیادی نسبت به دیگر روغن‌ها شود. آلدئیدها ترکیبات سمی هستند که به DNA سلول ها آسیب می‌رساند و منجر به بیماری‌های قلبی و آلزایمر می‌شود. روش پخت پز ملایم با حرارت کم می‌تواند روشی ایمن برای استفاده از روغن آفتابگردان باشد.

    سرویس خبری:تغذیه و سلامت

    • بیشتر بخوانید:
    • تاثیر کمبود روغن آفتابگردان در مزه غذاها؟
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: دیابتروغن آفتابگردانسلامتی
    پست قبلی

    دو اتفاق جدید در اجرای طرح یارانه آرد و نان

    پست بعدی

    اگر قند خونتان بالاست به این میوه لب نزنید

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    خرما، میوه‌ای گرمسیری و قدیمی در سفره‌های ایرانی، نه فقط به‌خاطر شیرینی طبیعی‌اش، بلکه به‌دلیل خواص متعدد تغذیه‌ای و درمانی‌اش،...

    بیشتر بخوانید
    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    اگر قند خونتان بالاست به این میوه لب نزنید

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    برنج قهوه‌ای؛ سالم‌تر یا پرخطرتر؟

    حذف واردات برنج‌های با کیفیت برای صرفه‌جویی ارزی

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    رشد بیش از ۷۰۰ درصدی آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس

    رشد بیش از ۷۰۰ درصدی آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    صادرات تخم مرغ به ۲۰ هزارتن رسید

    خرداد ۵, ۱۴۰۴
    تعیین نرخ خرید تضمینی قبل از تیرماه به کمک کشاورزان می‌آید

    تعیین نرخ خرید تضمینی قبل از تیرماه به کمک کشاورزان می‌آید

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    پیشنهاد نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی برای کاهش قیمت حبوبات

    اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.