جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    آیا امکان توزیع گوشت دام مشکوک به بیماری سل در بازار وجود دارد؟

    پیگیری درباره سلامت و بهداشت محصولات پروتئینی از جمله گوشت قرمز، مورد مشکوکی را در یکی از واحدهای کشت و صنعت نشان داد. موضوع از طریق مسئولان محلی و ملی دنبال شد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۸, ۱۴۰۳
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    موضوع بیماری های مشترک بین دام و انسان همواره یکی از مسائلی است که با واکسیناسیون دوره ای از سوی نهادهای بهداشتی پیگیری می شود.

    پیگیری خبرنگار درباره سلامت و بهداشت محصولات پروتئینی از جمله گوشت قرمز، مورد مشکوکی را در یکی از واحدهای کشت و صنعت نشان داد. موضوع از طریق مسئولان محلی و ملی دنبال شد و مقامات محلی اعلام کردند مورد مشکوکی در این مجموعه وجود ندارد.

    ادامه پیگیری های مهر مشخص کرد که بیش از ۱۰ دام آلوده به بیماری سل در بین دام ها وجود داشته که صاحب دامداری آنها را از سایر دام ها جدا و در محلی نگهداری کرده است.

    مهدی سلوکانه، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد: برنامه پایش و مراقبت در واحدهای دامداری در هر بازه زمانی مشخص در خصوص دو بیماری خاص بروسلز یا تب مالت و سل که مشترک انسان و دام است، انجام می شود.

    وی در ادامه با اشاره به موضوع دام های بیماری این واحد کشت و صنعت، افزود: طبق دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور، تست مذکور از دام های این واحد صنعتی انجام شد و جواب آزمایش بروسلز یا تب مالت منفی بود؛ ولی دام آلوده به بیماری سل در دو واحد این مجموعه، در یک سال اخیر کم و بیش مشاهده گردید.

    وی تصریح کرد: در یکی از شعب این دامداری، بالای ۲ هزار راس دام وجود دارد که آزمایش سل ۱۳ دی ۱۴۰۲، تعداد دام بیمار را صفر راس نشان می دهد؛ اما تست ۳۰ تیر امسال، جواب ۵ راس دام را مثبت اعلام کرد.

    به گفته معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران، طبق دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور با مشاهده بیماری، دام ها قرنطینه و حداکثر در مدت ۲ هفته با عنوان دام راکتور کشتار می شوند که این موضوع درباره دام های آلوده این مجموعه دامپروری انجام شد.

    گفتنی است؛ دام راکتور دامی است که تست سل آن مثبت باشد. این دام ها با نام راکتور شمارش می شوند زیرا با انجام آزمایش ها دیگر حتی اگر امکان یک درصد آلودگی وجود داشته باشد قابل شناسایی بوده و کشتار می شوند.

    انجام تست دوره ای سل

    سلوکانه در ادامه سخنان خود به انجام تست های دوره ای سل اشاره کرد و گفت: آزمایش سل در خصوص واحدهای آلوده، هر ۴۵ تا ۶۰ روز تکرار می شود. اگر جواب منفی بود طبق روال معمول بین ۴۵ تا ۶۰ روز تست تکرار می شود. اگر مثبت شود انجام تست ها ادامه خواهد داشت.

    وی اظهار کرد: تست در بازه زمانی ۴۵ روز آنقدر ادامه می باید تا تست منفی شود. ترتیب انجام آزمایش ها این گونه است که ابتدا هر ۲ ماه در ۲ نوبت تست سل دام ها انجام می شود. اگر جواب آزمایش منفی باشد این بازه زمانی هر ۴ ماه در دو نوبت تکرار می شود و باز هم در صورت منفی بودن، به هر ۶ ماه در دو نوبت می رسد.

    وی اضافه کرد: منفی شدن جواب آزمایش ها، آن دامداری را در گروه دامداری پاک قرار می دهد.

    این مسئول دولتی درباره تعداد دام های آلوده شعبه دوم این مجموعه کشت و صنعت یادآور شد: در واحد دوم، تست دام دوم اسفند سال گذشته انجام شد و ۸ راس دام مبتلا به سل شناسایی شد. ۴ اردیبهشت این تعداد به ۶ عدد رسید و ۲۹ خرداد که آخرین تست انجام شده بود، فقط یک مورد مثبت، شناسایی و کشتار شد.

    دام های بیمار شناسایی و کشتار شدند

    معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران درباره محدودیت استفاده از فرآورده های این دام های آلوده به باکتری سل، عنوان کرد: در خصوص بیماری سل محدودیتی برای مصرف شیر دام های آلوده وجود ندارد. اما در صورت مثبت شدن تست تب مالت دامی، بر اساس دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور، شیر باید معدوم شود.

    لازم به یادآوری است، این دام ها پس کشتار برای مصارف صنعتی از جمله کارخانجات سوییس و کالباس مورد بهره برداری قرار می گیرند.

    این مسئول دولتی درباره پنهان کردن بیماری از سوی دامداران هم گفت: امکان پنهان کاری وجود ندارد زیرا شماره پلاک دام ها مشخص است و ناظر بر اساس تست قبلی آزمایش ها را انجام می دهد.

    سلوکانه در پاسخ به این پرسش که آیا تمام دام ها در یک واحد صنعتی با ۲ هزار راس، در هر دوره به طور کامل انجام می شود، گفت: بله. با توجه به امکانات دامداری ها روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ راس تست می شوند. البته ممکن است از این دوره تا دوره بعد، بیماری باعث شود تعدادی از دام ها کم شده باشد که قابل رصد است.

    وی افزود: علاوه بر نظارت ناظران دولتی، هر دامداری یک دامپزشک هم به عنوان مسئول فنی و بهداشتی در استخدام خود دارد که مسائل بهداشتی را پیگیری می کند.

    وی با بیان اینکه اگر تعداد دام بیمار زیاد باشد یک هشدار بوده و باید علت یابی شود، اظهار کرد: در این خصوص ممکن است دام، بدون ضابطه وارد شده یا علوفه بدون ضوابط امنیت زیستی مصرف شده باشد. همچنین ممکن است موش عامل بیماری شود. پس از محرز شدن بیماری، دامدار باید محل نگهداری دام ها را ضدعفونی، شعله پاشی و آهک پاشی کند.

    توصیه به خرید از مراکز دارای مجوز

    سلوکانه در ادامه سخنان خود به تب برفکی پرداخت و گفت: مهم تر از سل، تب برفکی است. شاید برای انسان مخاطره آمیز نباشد اما بروز آن زیان اقتصادی زیادی از جمله افت شیردهی، مرگ و میر دام ها و… را به همراه دارد.

    وی یادآور شد: بیماری سل، باکتریایی و با بقا بالا اما تب برفکی و تب کنگو ویروسی با سرعت انتشار بالا است که هر یک دستورالعمل های کنترلی خود را می طلبد.

    معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران در پایان به مصرف کنندگان توصیه کرد که از مراکز قابل اطمینان محصولاتی همچون گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و… را خریداری کنند.

     سل بیماری مشترک بین دام و انسان بوده که عامل آن باکتری است. این باکتری در ریه انسان می نشیند و با افزایش سن و خوردن فرآورده لبنی مانند دوغ، ماست و… خود را نشان می دهد.

    بیماری با درد بسیار همراه بوده و روند درمان آن هزینه بر است. ضرورت تامین سلامت جامعه به ویژه کودکان، ضروری می سازد تا موضوع با حساسیت بیشتری دنبال شود.

    سرویس خبری:دام طیور و آبزیان

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: تب برفکیدامدامپزشکیسلگوشت
    پست قبلی

    آغاز طرح پایش و شناسایی بز سرخ جبال بارز برای نخستین بار در ایران

    پست بعدی

    پروتئین‌های ارزان قیمت برای عضله‌سازی: قهرمانان کم‌هزینه در سفر به سوی توده‌های عضلانی

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان
    اخبار دام طیور و آبزیان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    توسط امیرحسین فتحی
    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    0

    آیین رهاسازی بچه‌ماهی‌های بومی و خاویاری دریای خزر با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، جمعی از مسئولین استانی و کارشناسان...

    بیشتر بخوانید
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    پروتئین‌های ارزان قیمت برای عضله‌سازی: قهرمانان کم‌هزینه در سفر به سوی توده‌های عضلانی

    پروتئین‌های ارزان قیمت برای عضله‌سازی: قهرمانان کم‌هزینه در سفر به سوی توده‌های عضلانی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    ثبت‌سفارش حبوبات با تاخیر انجام می‌شود

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تنظیم تعرفه ها راهکار مناسب برای کنترل بازار غذایی کشور

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.