با توسعه علم و فناوری روش های نوین کشاورزی نیز وارد عرصه شده و بسیاری از کشاورزی های معیشتی را به یک حرکت اقتصادی و درآمدزا تبدیل کرده که توسعه باغات در اراضی شیبدار به دلیل مزیت های فراوانی که دارد در زمره این اقدامات قرار گرفته است.
یکـی از روش های افزایش محصولات کشـاورزی، کشـت اراضـی شـیب دار اسـت چرا که این زمین ها در عرصـه های طبیعـی، دیمـزارها و مراتـع فقیـر واقع شده و بازدهی زراعـی و علوفه ای ندارند بنابراین برای احداث باغ دیم مناسب هستند.
به گفته کارشناسان در مناطقی کـه بـارش بیـش از ۳۰۰ میلیمتـر دارنـد و دارای عمـق خـاک مناســب هســتند، مــی تــوان بــاغ دیــم احداث و علاوه بر تولید محصولات باغی، ضمن کنترل فرسایش خاک ازایجاد رواناب و بروز سیل نیز جلوگیری کرد.
درآمد باغ های اراضی شیبدار بسیار مطلوب و اقتصادی است به همین دلیل کشاورزی با توسعه این فعالیت، از یک منبع درآمد گذران و موقت تبدیل به اقدامی پولساز و سرمایه ای می شود که در عین حال کمک شایانی به حفظ سالم محیط زیست می نماید.
لرستان ۷۰ درصد جغرافیای کوهستانی دارد که یک بستر مناسب خدادای برای توسعه باغ ها در اراضی شیبدار به شمار می رود و بارندگی مناسب، خاک غنی و آب و هوای غنی مطلوب نیز بسته کاملی از شرایط لازم برای این فعالیت را فراهم کرده اند.
لرستان بین ۲.۹ تا سه میلیون تن تولید کشاورزی و باغی دارد، ۸۰۰ هزار هکتار زمین زراعی و ۴۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ مثمر با تولید ۲۸۰ هزار تن ظرفیت بزرگی برای این استان محسوب می شود و پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ارزش تولیدات کشاورزی لرستان در زیر بخشهای زراعی، دامی و باغی است.
بدون شک ایجاد باغ در اراضی شیبدار گام مهمی در راستای تحقق جهش تولید و افزیش درآمدهای پایدار است که طی سال های اخیر به خوبی در لرستان مورد توجه بوده و از ظرفیت آن استفاده شده است.