به نقل از اتحادیه دام و طیور، سید جلال طیبا طیبا در همایش راهکارهای عملی برای حمایت از کارخانجات پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، با اعلام این مطلب اظهار کرد: یکی از مسایلی که پیش از حذف ارز ترجیجی باید مشخض شود این است که باید برای واردکنندگان مشخص شود که در زمان تامین ارز نیمایی برای واردات کالای اساسی آیا واردکنندگان باید با صادرکنندگان در ارتباط قرار بگیرند یا اینکه بانک مرکزی رویه ای مجزا برای تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان در نظر خواهد گرفت.
وی افزود: انتظار ما این است که بانک مرکزی شیوه ای مجزا برای تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان کالاهای اساسی درنظر بگیرد زیرا اگر واردکنندگان پس از ثبت سفارش نتوانند ارز مورد نیاز را تامین کنند در رویه تامین نهاده های دامی مشکل و تعلل ایجاد می شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران ادامه داد: یکی دیگر از مباحثی که پیش از حذف ارز ترجیحی باید مشخص شود این است که آیا برای ارز نیمایی نرخی ثابت در نظر گرفته می شود و یا اینکه قرار است قیمت ارز نیمایی سینوسی و دارای نوسان باشد.
طیبا طیبا اظهار کرد: بدون تردید اگر نرخ ارز نیمایی سینوسی شود واردکنندگان قدرت برنامه ریزی خود را در راستای تامین بهنگام نهاده های دامی از دست می دهند.
این مسئول صنفی با تاکید بر ضروروت جلوگیری از تصویب و اجرای دستورالعمل های تبعیض آمیز و تعیین تکلیف سامانه بازارگاه خاطرنشان کرد: ایجاد سامانه بازارگاه موجب شد تا از واردکنندگان در مورد نحوه توزیع نهاده های دامی رفع اتهام شود زیرا توزیع نهاده های دامی توسط بخشی دولتی صورت می گیرد.
عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران تاکید کرد: برای تامین نقدینگی توزیع کنندگان و واحدهای دام وطیور باید چاره اندیشی شود.