دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    واردات یک میلیون تن برنج سفید در سال گذشته

    دبیرانجمن واردکنندگان برنج گفت: سال ۱۴۰۳ حدود یک میلیون تن برنج سفید به ارزش ۱.۲ میلیارد یورو وارد کشور شده که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲، از نظر وزنی ۶ درصد کاهش داشته است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    فروردین ۷, ۱۴۰۴
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۹۰ درصد برنج کشور مکانیزه برداشت می‌شود

    طی ماه‌های اخیر بازار برنج با التهاباتی رو‌به‌رو شد که هریک از فعالان بازار دلایلی برای این گرانی‌ها مطرح کردند، اما آنچه حائز اهمیت است علت اصلی این نوسانات مربوط به کمبود عرضه است که موجب شد قیمت برنج ایرانی به مرز ۲۰۰ هزارتومان و حتی بالاتر برسد.

    بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت هرکیلو برنج ایرانی در مغازه‌ها از ۱۷۵ تا ۲۲۰ هزارتومان، لاشه ۱۰۰ تا ۱۶۰ هزارتومان، برنج هندی ۷۰ تا ۸۵ هزارتومان و پاکستانی ۹۰ تا ۱۲۰ هزارتومان عرضه می‌شود که بسیاری از فعالان و کارشناسان نبود آمار صحیح تولید و اعلام آمار غیر واقعی تولید و برنامه ریزی واردات برمبنای آن را عامل اصلی التهابات بازار اعلام کردند. این درحالی است که با احتساب سرانه مصرف برنج، ۳ میلیون و ۱۰۰ تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است که کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین می‌شود تا تعادل بازار برنج ایرانی و خارجی حفظ شود.

    در همین راستا مجیدرضا خاکی، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: بر اساس آمار، در سال ۱۴۰۳ حدود یک میلیون تن برنج سفید به ارزش ۱.۲ میلیارد یورو وارد کشور شده که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲، از نظر وزنی ۶ درصد کاهش داشته است.

    وی با اشاره به نیاز ماهانه کشور به ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن برنج خارجی افزود: در دوره‌های پرمصرف مانند نوروز، ماه رمضان و ایام محرم و صفر، این نیاز به اوج خود رسیده و گاهی از ۱۵۰ هزار تن در ماه نیز فراتر می‌رود. بنابراین، تأمین مستمر و کافی برنج از اهمیت بالایی برخوردار است.

    خاکی ادامه داد: با در نظر گرفتن سرانه مصرف ۳۶ کیلوگرمی برنج و جمعیت ۹۲ میلیونی مصرف‌کنندگان (شامل اتباع خارجی)، نیاز سالانه کشور حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برآورد می‌شود. از سوی دیگر، با توجه به شرایط اقلیمی و وضعیت بارش‌ها، میانگین تولید داخلی در بلندمدت حدود ۲ میلیون تن در سال تخمین زده می‌شود؛ بنابراین، بدون احتساب واردات دولتی که برای تکمیل ذخایر راهبردی انجام می‌شود، سالانه حداقل به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج وارداتی نیاز داریم.

    وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود، افزود: یکی از دلایل اصلی آشفتگی اخیر بازار برنج، برآورد نادرست میزان تولید داخلی بود. در ابتدای فصل، اعلام شد که با توجه به ۷۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت، تولید سال، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن خواهد بود. اما نتایج اولیه سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ که اواخر سال گذشته توسط مرکز آمار ایران منتشر شد، نشان داد که سطح زیر کشت تنها ۴۹۱ هزار هکتار بوده که اختلاف قابل‌توجهی با برآورد اولیه دارد؛ آشفتگی ایجاد شده در بازار نیز مؤید همین واقعیت است.

    خاکی تأکید کرد: براین اساس، حتی اگر بهره‌وری تولید را به‌طور بسیار خوش‌بینانه ۴ تن در هر هکتار در نظر بگیریم، میزان تولید داخلی به ۲ میلیون تن نیز نخواهد رسید. این در حالی است که بخش عمده تولید برنج کشور مربوط به ارقام کیفی با راندمان حدود ۲.۵ تن در هر هکتار است. بنابراین، برآورد نادرست تولید و تنظیم واردات بر همین اساس، موجب ناترازی در تأمین بازار و کمبود عرضه، منجر به افزایش قیمت‌ها شده است. در صورتی که اگر برنج خارجی به میزان کافی در بازار موجود باشد، نه‌تنها نیاز مصرف‌کنندگان آن را تأمین می‌کند، بلکه به متعادل‌سازی قیمت برنج ایرانی نیز کمک خواهد کرد.

    دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران راهکار اصلی ثبات بازار را برآورد دقیق و علمی از میزان تولید و مصرف و مدیریت اصولی واردات دانست و گفت: واردات نباید بیش‌ازحد و نه کمتر از نیاز انجام شود تا تعادل در بازار برنج ایرانی و خارجی حفظ شود.

    به گفته وی، در شرایط التهاب بازار، تنها دلالان و محتکران سود می‌برند، در حالیکه کشاورزان از این وضعیت بهره‌ای نخواهند برد.

    خاکی اعمال ممنوعیت چهارماهه واردات برنج از مردادماه سال گذشته، عدم قطعیت نرخ ارز واردات، فرآیند طولانی ۸ تا ۱۰ ماهه تخصیص و تأمین ارز، و عدم انتقال ذخایر برنج بخش خصوصی از سال ۱۴۰۲ را از دیگر دلایل نوسانات بازار برنج در سال گذشته برشمرد و اگفت: این مسائل از سوی سیاست‌گذاران مورد بررسی و تدبیر قرار گرفته تا در سال جدید، بازار برنج به تعادل و آرامش برسد.

    خاکی در ادامه به تصمیمات جلسه هجدهم کارگروه تنظیم بازار اشاره کرد و گفت: به دنبال اصلاح سقف قیمت مصرف‌کننده برنج خارجی و الزام توزیع آن در شبکه‌های تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی، اعضای انجمن واردکنندگان با هدف تنظیم و آرام‌سازی بازار در ایام پرتقاضای ماه رمضان و نوروز، حدود ۴۳ هزار تن برنج هندی و پاکستانی را در ۲۰ روز پایانی سال گذشته با قیمت مصوب در سراسر کشور توزیع کردند و جزئیات کامل فروش خود را نیز جهت شفافیت و رصدپذیری در سامانه‌های مرتبط ثبت کردند. این اقدام تأثیر مثبتی بر بازار، خصوصاً در بخش برنج خارجی داشت و انتظار می‌رود با ادامه این روند در فروردین‌ماه، کاهش قیمت‌ها تداوم یابد.

    وی به مشکلات جاری در تأمین برنج وارداتی اشاره کرد و گفت: تراکم محموله‌ها، محدودیت‌ها و افزایش چشمگیر هزینه حمل‌ونقل زمینی، اشباع ظرفیت مرزها و گمرکات، و طولانی بودن فرآیند نمونه‌برداری تا صدور مجوز ترخیص، از جمله عواملی هستند که روند تأمین را کند کرده‌اند.

    دبیر انجمن واردکنندگان برنج تأکید کرد علاوه بر تمدید مهلت اظهار کالا از زمان ثبت سفارش که ۴۵ روز تعیین شده بود، نیاز است تدابیر لازم برای رفع سایر مشکلات نیز از سوی متولیان تنظیم بازار اتخاذ شود.

    سرویس خبری:اقتصاد و بازار

    منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

    برچسب ها: انجمن واردکنندگان برنجبازارقیمت برنج
    پست قبلی

    صرفه جویی ۵۰ درصدی مصرف آب تولید علوفه با روش‌های نوین آبیاری

    پست بعدی

    مراتع ایران، زیستگاه ذخایر ژنتیکی در خطر؛ گیاهان دارویی راهی برای نجات

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج
    اخبار اقتصاد و بازار

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: افزایش قیمت برنج و روغن منجر به تشدید نظارت ها  در بنکداری...

    بیشتر بخوانید
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مراتع ایران، زیستگاه ذخایر ژنتیکی در خطر؛ گیاهان دارویی راهی برای نجات

    مراتع ایران، زیستگاه ذخایر ژنتیکی در خطر؛ گیاهان دارویی راهی برای نجات

    پر بازدیدها

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    بازار برنج به زودی متعادل می‌شود

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    اجرای ۳۱ طرح تحقیقاتی با هدف افزایش تولید «گل محمدی» در کشور

    ساخت دستگاه مکانیزه برداشت گل محمدی در کشور

    تیر ۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.