محمدمهدی نهاوندی امروز در نشست خبری با تاکید بر اینکه هیچ واردکنندهای اجازه خروج کالا از گمرک بدون دستور جهاد کشاورزی را ندارد اظهار کرد: سامانه بازارگاه به شکلی طراحی شده است که تا زمانی که تولیدکننده با تایید وزارت جهاد درخواست خود را وارد نکند و تحویل نهاده را تایید نکند نمیتواند رفع تعهد ارزی را انجام دهد.
وی ادامه داد: روند کار به این شکل است که واردکننده ابتدا ورود کالا را به گمرک اظهار میکند و بعد بلافاصله خروج کالا با جزئیات آن از جمله نوع کالا، میزان آن و بارنامه و … به جهاد کشاورزی اعلام میکند. پس از ا نکه جهاد این اطلاعات را دریافت کرد اجازه خروج کالا را از گمرک میدهد.
نهاوندی افزود: جهاد کشاورزی در سامانه بازارگاه این امکان را فراهم کرده است که تولیدکنندگان بتوانند درخواست خود را برای دریافت نهاده به صورت مستقیم ثبت کنند اما صحت اطلاعات و راستیآزمایی تولیدکننده با جهاد کشاورزی است.
وی تاکید کرد: بدون تایید وزارت جهاد کشاورزی و تولیدکننده مبنی بر دریافت نهاده واردکننده نمیتواند ارز خود را دریافت کند.
وی بر این باور است که نشتی نهادههای دامی و تشکیل بازار سیاه از سیستم توزیع صورت میگیرد و دلیل آن مربوط به ضعفهای سامانه بازارگاه است که اکنون وزارت جهاد کشاورزی در حال رفع آن میباشد.
نهاوندی تصریح کرد: هوشمند سازی سامانه بازارگاه تقریبا در سه ماهه اخیر انجام شده و قبل از آن مشکلات مهمی از جمله تاخیر در تحویل نهادهها وجود داشت.
وی با اشاره به افزایش ناگهانی قیمت نهادههایی مانند کنجاله سویا در ابتدای سال جاری اظهار کرد: در ابتدای سال جای شاهد آن بودیم که قیمت کنجاله سویا در بازار تقریبا به پنج برابر نرخ مصوب رسید که دلیل آن مربوط به همین اختلاف زمانی بود چرا که دامداران و مرغداران که اقدام به ثبت درخواست میکردند پس از پایان دوره نهاده به دست آنها میرسید که گزینهای به جز انتقال آن به تولیدکننده دیگر نداشتند.
۱۴۶ میلیون قطعه جوجه ریزی در مهرماه/ کمبودی در تولید مرغ زنده وجود ندارد
«علی ابراهیمی» امروز (سهشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی درباره وضعیت تولید مرغ زنده و عرضه گوشت مرغ در بازار افزود:...
بیشتر بخوانید