پنجشنبه, اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    رابطه بین مصرف روغن دانه‌ها و سلامتی

    روغن‌ دانه‌ها همان‌طور که از نامشان پیدا است، روغن‌هایی‌اند که از دانه‌های گیاهی مختلف مانند آفتابگردان، کانولا، سویا، کتان، سبوس برنج و کنجد استخراج می‌شوند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۱۳, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    این روغن به هیچ وجه مصرف کردنی نیست!

    این روغن‌ها منبع چربی‌های غیراشباع از جمله اسیدهای چرب امگا۶ هستند که در عملکرد مغز و رشد طبیعی نقش مهمی دارند. برخی تحقیقات هم نشان داده‌اند که اسیدهای چرب امگا۶ به تقویت سلامتی قلب و پوست کمک کنند. با این حال، امگا۶ها به‌ دلیل احتمال افزایش التهاب بدن هنگام مصرف بیش از حد، نیز در کانون توجه قرار گرفته‌اند.

    روغن‌ دانه‌ها به‌ لطف طعم ملایم و نقطه دود ( یا Smoke Point در روغن‌ها، همان دمایی است که باعث ایجاد تغییر در ترکیب روغن می‌شود، روغن دود می‌کند، می‌سوزد و باعث می‌شود تا غذا، طعم نامطبوعی بگیرد) بالایی که دارند، عموما در سس‌ها، خوراکی‌های آماده مزه‌دارشده و بسیاری از غذاهای فوق‌فراوری‌شده استفاده می‌شوند و در آشپزخانه‌های تجاری و خانگی محبوب‌اند.

    یاهولایف به نقل از انجمن قلب آمریکا می‌نویسد که روغن‌ انواع دانه‌ها به خودی‌خود مضر نیستند و بر اهمیت جایگزینی چربی‌های اشباع‌ــ که در محصولات گوشتی و لبنی یافت می‌شوندــ با چربی‌های غیراشباع که در روغن‌ دانه‌ها موجود است، تاکید می‌کند؛ زیرا می‌تواند به پایین آوردن کلسترول و کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. بنابراین در صورت مصرف متعادل می‌توانند مفید باشند.

     

     

    تاثیر روغن‌ دانه‌ها بر سلامتی

    رابطه بین روغن دانه‌ها و سلامتی، علی‌رغم تاکید برخی چهره‌های شناخته‌شده در حوزه سلامت، کمی پیچیده است. درست است که اسیدهای چرب امگا ۶ به طرق مختلف در سلامت کلی بدن موثرند، اما نکته مهم رعایت نسبت امگا۳ به امگا۶ در رژیم غذایی است که نقشی حیاتی دارد. رژیم غذایی که امگا۶ بیش از حد و امگا۳ ناکافی داشته باشد، ممکن است به فقدان تعادل منجر شود که می‌تواند باعث التهاب در بدن شود و مشکلات سلامتی به دنبال داشته باشد.

    تصویر منفی که از این روغن‌ها عرضه می‌شود، احتمالا بیشتر به دلیل غذاهای حاوی این روغن‌های گیاهی است نه خود آن‌ها. در بسیاری از غذاهای فوق‌فراوری‌شده و فست‌فودها (غذای فوری) از روغن دانه‌ها استفاده می‌شود. با این حال نکته این است که این غذاها چربی‌های ناسالم، شکر و سدیم بالایی هم دارند و معمولا این محصول نهایی است که ناسالم است، نه روغن دانه‌ها به‌طور خاص.یکی از مواردی که باید هنگام انتخاب روغن دانه‌ها در نظر بگیرید، چگونگی تولید آن است. برای تولید روغن‌ دانه‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد:

    پرس سرد: در این روش، دانه‌ها در دمای پایین به‌صورت مکانیکی فشرده می‌شوند تا روغن بدون هیچ گرمایی استخراج شودپرس خارج‌کننده: در این روش، دانه‌ها در دماهای بالاتر به‌صورت مکانیکی فشرده می‌شوند که روغن بیشتری تولید می‌کند اما ممکن است برخی از مواد مغذی به‌دلیل گرما کاهش یابند

    استخراج با حلال: در این روش، دانه‌ها با حلال‌هایی مانند هگزان ترکیب می‌شوند تا حداکثر مقدار روغن استخراج شود؛ این روش برای حذف باقی‌مانده حلال و تصفیه روغن معمولا به پردازش بیشتری نیاز دارد.در روغن‌های استخراج‌شده با حلال، موضوع باقی‌ ماندن حلال در محصول نهایی و آثار زیست‌محیطی آن نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند. البته شواهد نشان می‌دهد که مقدار کم هگزان موجود در این روغن‌ها تهدیدی برای سلامتی انسان‌ محسوب نمی‌شود. با این حال افرادی که ترجیح می‌دهند گزینه‌های طبیعی‌تر را مصرف کنند، می‌توانند به دنبال روغن‌هایی با برچسب expeller-pressed یا پرس سرد (cold-pressed) باشند.

    برای اکثر افراد، استفاده متعادل از روغن‌ دانه‌ها خطرات قابل‌توجهی برای سلامتی ایجاد نخواهد کرد. به‌ویژه زمانی که با رژیمی غنی از اسیدهای چرب امگا۳ از منابعی مانند ماهی، دانه‌های کتان و گردو همراه شود. پخت‌وپز با روغن‌ دانه‌ها هم می‌تواند کاملا ایمن باشد. با این حال، مهم است که از داغ کردن روغن‌ها فراتر از نقطه دود آن‌ها خودداری کنید تا مانع از تشکیل ترکیبات مضر شوید.

    هنگام انتخاب روغن، توجه به تنوع سالم‌ترین رویکرد است. از روغن زیتون، روغن آووکادو و سایر روغن‌های گیاهی به‌عنوان مکمل روغن‌ دانه‌ها استفاده کنید تا از مجموعه‌ای از مواد مغذی بهره‌مند شوید.کاهش مصرف غذاهای فراوری‌ و فوق‌فراوری‌شده هم که از این روغن‌ها تهیه می‌شوند، به جلوگیری از قرار گرفتن در معرض چربی‌های ناسالم، سدیم و شکر افزودنی کمک می‌کند.

    سرویس خبری:علمی-تغذیه و سلامت
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: تغذیهدانه روغنیروغن
    پست قبلی

    افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری

    پست بعدی

    تعرفه صادرات کره به منظور تنظیم بازار داخل افزایش یافت

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    نوشیدن آب کافی برای سلامتی بدن در هر فصلی ضروری است، اما بسیاری از افراد تمایلی به نوشیدن آب ساده...

    بیشتر بخوانید
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    نخستین آفت‌کش گیاهی بر پایه گیاهان بومی ایران و کنترل آفت پسته ثبت شد

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    علت افزایش قیمت کره‌ در بازار چیست؟

    تعرفه صادرات کره به منظور تنظیم بازار داخل افزایش یافت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    نگرانی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی گندم؛ قیمت‌ تعیین شده کافی نیست

    اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴
    چرا به آهن نیاز داریم؟!

    خطر خاموش در بدن؛ کمبود ریزمغذی‌ها را شوخی نگیرید

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴
    برداشت محصول کلزا از مزارع بهبهان آغاز شد

    پیش‌بینی تولید ۹۰ هزار تن دانه روغنی کلزا در جنوب کشور

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    چطور بفهمیم پروتئین کافی مصرف می‌کنیم؟

    پروتئین؛ نیاز واقعی بدن یا مد روز؟

    فروردین ۳۱, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    ۳.۵ برابر نیاز کشور کالا ذخیره‌ شده است

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.