دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    خودکفایی محصولات اساسی نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    بسیاری از کارشناسان بخش کشاورزی براین باورند که افزایش ضریب نفوذ و دانش، حمایت از کشاورزان و تخصیص اعتبار سالانه ۴۰ همت به محصولات اساسی راهکار دستیابی به خودکفایی در برنامه هفتم است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    فروردین ۲۷, ۱۴۰۴
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    فقط ۶ درصد شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی فعالند

    براساس اسناد بالادستی و سیاست های برنامه هفتم مقرر شد در محصولات اساسی به خودکفایی ۹۰ درصدی و در ۵ محصول استراتژیک و راهبردی از جمله گندم، برنج، جو، پنبه و شکر باید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی دست یابیم که بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری، دستگاه های دولتی از جمله مجلس شورای اسلامی، سایر قوا و دستگاه های داخل کشور باید در کنار وزارت جهاد کشاورزی بیایند تا وابستگی به آن سوی مرزها به حداقل برسد.

    بنابر آمار سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار ارز به واردات کالاهای اساسی اختصاص می یابد که با اجرای زیرساخت های لازم در برنامه هفتم و رسیدن به خوداتکایی حداکثری محصولات، علاوه بر ارتقای ضریب امنیت غذایی کشور، میزان خروج ارز از کشور به حداقل می رسد.

    چندی پیش غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی گفته بود که بخش کشاورزی و منابع طبیعی در ایران با چالش های متعددی نظیر خشکسالی، افت کمی و کیفی منابع آب، پیامدهای تغییر اقلیم، جابجایی های جمعیتی، فرسایش خاک، مشکلات اقتصادی و سرمایه گذاری ناکافی روبروست که حال و آینده امنیت غذایی را تهدید می کند.

    وزیر جهاد گفت: بخش کشاورزی و منابع طبیعی در برنامه هفتم مکلف شده که به طور متوسط سالیانه ۵.۵ درصد رشد و ارزش افزوده داشته باشد که ۳۵ درصد این رشد باید از طریق بهره وری انجام بگیرد؛ از این رو نیاز است که تلاش های جدید به منظور ارتقای بهره وری در دستور کار قرار بگیرد.

    شرایط جوی یکی از مولفه های دستیابی به خودکفایی محصولات اساسی

    عطااللّه هاشمی عضو شورای قیمت گذاری محصولات اساسی گفت: بارش باران یکی از مولفه های دستیابی به خودکفایی است، اما فاکتورهای دیگری نظیر افزایش راندمان، اصلاح الگوی کشت، قیمت مناسب و پرداخت در موعد مقرر از جمله عواملی هستند که می تواند به خودکفایی منجر شود.

    به گفته وی، الزامات و اعتبارات مورد نیاز به موقع باید فراهم شود تا به پایداری تولید و خودکفایی محصولات اساسی دست یابیم، در غیراین صورت اهداف برنامه هفتم عملیاتی نخواهد شد.

    هاشمی قیمت خرید تضمینی را یکی از سیاست های دستیابی به خودکفایی دانست و افزود: برای دستیابی به خودکفایی در برنامه هفتم سیاست های تشویقی باید بکار گرفته شود به طوریکه سالانه نزدیک ۴۰ همت برای خودکفایی محصولات اساسی اختصاص دهند.

    با توجه به اهمیت خودکفایی محصولات اساسی و راهبردی، اجرای مصوبه الگوی کشت در بخش کشاورزی راهکار مناسبی برای دستیابی به خودکفایی ۱۰۰ درصدی محصولات محسوب می‌شود که تحقق این امر نیازمند تخصیص اعتبارات و همکاری لازم است.

    حمایت و سرمایه گذاری در کشت آبی محصولات راه حلی برای افزایش بهره وری تولید

    بنابر آمارهای اعلامی سالانه ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که ۷۰درصد آن در بخش زراعت تولید می‌شود، از این رو خودکفایی و خودبسندگی در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.

    در ادامه علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار ۲ میلیون هکتار اراضی آبی داریم که با سرمایه گذاری برآن می توان میانگین تولید از ۲ تن به ۶ تن در هکتار رساند که براین اساس توان گندم کشور وجود دارد.

    وی بارش باران، بذر مناسب، ریزمغذی و سموم مورد نیاز را از عوامل تاثیرگذار برکشت اعلام کرد و افزود: اگر بذر مناسب در اختیار کشاورز قرار نگیرد، امکان سبزشدن آن وجود ندارد، درحالیکه با قرارگرفتن در بستر مناسب و رطوبت لازم امکان تولید وجود دارد.

    ایمانی ادامه داد: کشت آبی به سبب دسترسی به آب مطمئن می تواند زمین را از تنش خشکی نجات داد، از این رو در ستاد راهبردی دولت مطرح کردیم که تمرکز بر روی محصولات آبی به منظور افزایش راندمان در واحد سطح بهتر است تا سرمایه گذاری در دیمزارها صورت بگیرد.

    مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر حمایت از کشاورزان به منظور دستیابی به خودکفایی محصولات اساسی بیان کرد: در حال حاضر در تامین ۹۰ درصد روغن مورد نیاز واردکننده هستیم که با پرداخت مشوق های حمایتی و افزایش راندمان در واحد سطح، امکان دستیابی به خودکفایی وجود دارد،این درحالی است که بیش از ۳۵ درصد اراضی بدلیل گرانی سموم، علف کش ندارند که این امر به تولید ملی و خودکفایی آسیب می زند.

    وی گفت: در برنامه کلی دولت پایداری تولید و خودکفایی باید مدنظر قرار بگیرد که براین اساس بستر لازم برای افزایش تولید و راندمان باید فراهم شود تا یک سال خودکفا نباشیم و سال بعد واردکننده باشیم.

    قطع برق چاه های کشاورزی به خودکفایی محصولات اساسی آسیب می زند

    قاسم پیشه ور عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: برای محصولات مهم و استراتژیک باید حمایت های لازم از جمله کود یارانه ای تخصیص داده شود، در غیراین صورت امکان دستیابی به اهداف وجود ندارد.

    به گفته وی، براساس قانون بهبود محیط کسب و کار، برق چاه های کشاورزی در طول شبانه روز باید تامین شود و همواره اولویت آخر وزارت نیرو برای رفع ناترازی ها وزارت جهاد کشاورزی باشد چراکه قطع برق چاه های کشاورزی آسیب جدی به تولید وارد می کند.

    پیشه ور ادامه داد: با توجه به آنکه ۱۰۰ درصد کشاورزی کشور خصوصی است، از این رو حاکمیت باید زیرساخت لازم را فراهم کند تا تولید برای تولیدکننده صرفه اقتصادی داشته باشد که در این راستا واردات و ممنوعیت صادرات راهکار تنظیم بازار نیست چراکه به تولیدکننده آسیب می‌زند و کار را به جایی می رساند که کشاورز برای امرار معاش به سراغ دیگر مشاغل برود.

    عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: اگر دولت در خصوص محصولات اساسی بدنبال وابستگی به آن سوی مرزها نیست، حمایت های حداقلی در تامین کود و ریزمغذی ها انجام دهند تا تولید مقرون به صرفه باشد و از طرفی قیمت خرید تضمینی محصولات متناسب با هزینه های تولید باشد.

    افزایش ضریب خوداتکایی و کاهش وابستگی به واردات در تامین امنیت غذایی کشور تاثیر بسزایی دارد که براین اساس وزارت جهاد کشاورزی رشد تولید محصولات اساسی را در اولویت قرار داده و برای تحقق این منظور سیاست اجرای الگوی کشت، توسعه کشاورزی قراردادی و کشت فراسرزمینی را در دستور کار خود گذاشته است.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

     

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    برچسب ها: بازاربخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزیکشاورزی و باغبانیمحصولات اساسیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    هدف‌گذاری اجرای ۷۰ هزار هکتار سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی

    پست بعدی

    علت بحران سیب‌زمینی مشخص شد

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج
    اخبار اقتصاد و بازار

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: افزایش قیمت برنج و روغن منجر به تشدید نظارت ها  در بنکداری...

    بیشتر بخوانید
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    یک مقام مسئول خبر داد؛ خرید حمایتی سیب زمینی به ۵ هزار و ۶۰۰ تن رسید

    علت بحران سیب‌زمینی مشخص شد

    پر بازدیدها

    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    آیا «پروتئین قهوه» یک بمب انرژی است؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت هرشانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۷۰ هزارتومان

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.