دوشنبه, تیر ۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    فرصت یک‌ماهه واردات نهاده‌های دامی آغاز شد

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ثبت سفارش روغن خام فردا آغاز می‌شود

    برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی از امروز ۱۸ اسفندماه

    عرضه کالاهای اساسی در شرایط عادی است

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    موجودی گندم در خوزستان مطلوب است/ فعالیت نانوایی‌های کشیک در اهواز

    طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

    سرمایه گذاری در حوزه آبزیان تضمین کننده توسعه دریایی

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید ماهانه تخم مرغ ۲۰ هزارتن مازاد بر نیاز کشور است

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تمهیدات ویژه برای تامین پایدار کالاهای اساسی در استان های مسافرپذیر

    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    نانوایی‌های سنتی و صنعتی در حال تامین نان مردم؛ کمبود نان نداریم

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تمامی کالاهای مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    خودکفایی برنج در برنامه هفتم دست یافتنی است؟

    بسیاری از کارشناسان براین باورند که با توجه به پتانسیل اراضی شمال، امکان رسیدن به خودکفایی با اجرای سیاست زهکشی شالیزارها، استفاده از ارقام پربازده و بذور هیبرید شدنی است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۹۰ درصد برنج کشور مکانیزه برداشت می‌شود

    براساس اسناد بالادستی و سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب مقرر شد در محصولات اساسی به خودکفایی ۹۰ درصدی و در ۵ محصول استراتژیک و راهبردی از جمله گندم، برنج، جو، پنبه و شکر باید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی دست یابیم که بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری سایر دستگاه های دولتی باید در کنار وزارت جهاد کشاورزی بیایند تا این سیاست مهم محقق شود.

    بنابر آمار سالانه ۳ تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است که با احتساب ۲ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن برنج در داخل، کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود تا مشکلی در تنظیم بازار داخل رخ ندهد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که با توجه به پتانسیل اراضی شمال، امکان رسیدن به خودکفایی با اجرای سیاست زهکشی شالیزارها، استفاده از ارقام پربازده و بذور هیبرید شدنی است که امید می رود مسئولان با حمایت از تولید داخل، کشاورزان را بیش از پیش به امر تولید ترغیب کنند.

    بررسی‌ها از بازار نشان می‌دهد که قیمت هرکیلو برنج ایرانی از ۱۵۰ تا ۲۳۰ هزارتومان، برنج هندی ۵۰ تا ۵۵ هزارتومان و برنچ پاکستانی ۷۰ تا ۱۰۰ هزارتومان عرضه می‌شود که هریک از فعالان پیش بینی نسبت به آینده قیمت‌ها دارند. اما انچه مسلم است در زمان برداشت با اتخاذ سیاست حمایتی مناسب باید از ورود دلالان به امر خرید جلوگیری کرد تا آنها همانند سنوات قبل با خرید برنج و نگه داری در انبار‌ها نتوانند برنج را چندبرابر قیمت عرضه کنند.

    برنج پاکستانی در کیسه های برنج ایرانی عرضه می شود

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه تعادل عرضه و تقاضا بازار را به ثبات می رساند، گفت: اکنون برنج هندی کاملا ثبات پیدا کرده است به طوریکه در بنکداری ها ۵۰ تا ۵۵ هزارتومان عرضه می شود. اما برنج پاکستانی بدلیل شباهت با برنج ایرانی، دلالان آن را در داخل کیسه های برنج ایرانی عرضه می کنند.

    وی محدودیت و انحصار واردات و کمبود کالا را عامل اصلی افزایش قیمت اعلام کرد و افزود: رفع محدودیت واردات و انحصار موجب شده تا ثبات و رقابت در بازار ایجاد شود، اما با استمرار محدودیت ها چالش در بازار و واردات خواهیم داشت که این امر منجر به افزایش قیمت می شود.

    کنگری با بیان اینکه مشکلی در عرضه برنج وجود ندارد، گفت: قیمت در زمینه برنج ایرانی و پاکستانی بالاست به طوریکه هرکیلو برنج ایرانی ۲۱۰ هزارتومان، برنج هندی ۵۰ تا ۵۵ هزارتومان و برنج پاکستانی ۹۰ هزارتومان عرضه می‌شود.

    ممنوعیت واردات برنج در شرایط فعلی، تصمیمی پرهزینه است

    مجیدرضا خاکی دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه آخرین ثبت سفارش واردات برنج به ۲۷ اسفندماه سال گذشته بازمی‌گردد، گفت: بر اساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، ثبت سفارش‌های جدید از دهم خردادماه آغاز خواهد شد. با این حال، نگرانیم همانند تجربه ناموفق بهمن‌ماه که ثبت سفارش برای ماه رمضان و نوروز با تاخیر و الزام مهلت ۴۵ روزه برای اظهار انجام شد، این‌بار نیز تامین برنج ایام محرم و با چالش همراه شود.

    به گفته وی، ماه محرم از هفته اول تیرماه آغاز می‌شود و از زمان ثبت سفارش تا ورود محموله‌ها به کشور نیز حداقل دو ماه زمان لازم است؛ بنابراین، در بهترین حالت، ورود کالا به بازار زودتر از دهه اول مرداد امکان‌پذیر نخواهد بود. این در حالی است که احتمال اجرای ممنوعیت فصلی واردات از ابتدای مردادماه نیز وجود دارد. این وضعیت مبهم می‌تواند هم واردکنندگان را با چالش جدی مواجه و هم روند تأمین بازار را مختل کند.

    خاکی با اشاره به مشکلات ارزی گفت: از مهرماه سال گذشته تاکنون هیچ‌گونه تخصیص ارزی برای محموله‌های اظهار شده صورت نگرفته که این مسئله، به بروز مشکلات جدی مالی و اعتباری برای فعالان این حوزه منجر شده و استمرار جریان تأمین را با تهدید روبه‌رو کرده است. نیازی به ممنوعیت واردات نیست.

    دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به در پیش بودن فصل برداشت برنج داخلی بیان کرد: با توجه به کاهش شدید بارش‌ها و وضعیت نگران‌کننده منابع آبی و همچنین با وجود قیمت‌های افسار گسیخته فعلی در بازار، اعمال ممنوعیت واردات در زمان برداشت نه‌تنها ضرورتی ندارد، بلکه به تشدید التهاب در بازار منجر خواهد شد و هزینه بسیاری در بردارد؛ کما اینکه در پی ممنوعیت واردات در سال گذشته نیز، نتایج نامطلوب آن را شاهد بودیم و هستیم.

    وی افزود: با سیستمی شدن فرآیند ثبت سفارش و نظارت بر حجم واردات، اساسا نیازی به ممنوعیت وجود ندارد و این سیاست در سال‌های اخیر نیز در برخی مقاطع کنار گذاشته شده بود.

    خاکی ارائه آمارهای نادرست تولید داخلی را یکی از دیگر عوامل اصلی بی‌ثباتی بازار برنج دانست و گفت: طبق اعلام مرکز آمار، سطح زیر کشت برنج در سال گذشته ۴۹۱ هزار هکتار بوده که منجر به تولید کمتر از ۲ میلیون تن برنج می‌شود. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی، برنامه‌ریزی واردات را بر مبنای تولید ۲.۷ میلیون تن انجام داده است.

    وی هشدار داد که در سال زراعی پیش‌رو، با توجه به شرایط جوی و کاهش سطح زیر کشت، میزان تولید داخلی حتی از سال گذشته نیز کمتر خواهد بود.

    این مقام مسئول با اشاره به راهکارهای خروج از وضعیت نابسامان فعلی بازار، تأکید کرد: رفع فوری مشکلات و معوقات در تخصیص و تامین ارز، تسریع در ترخیص حدود ۲۰۰ هزار تن برنج دپو شده در گمرکات، اجتناب از اعمال ممنوعیت فصلی واردات، حذف ارز ترجیحی مشروط به تسویه مطالبات گذشته، مدیریت حجم واردات متناسب با نیاز واقعی کشور و همچنین زمان‌بندی دقیق ثبت سفارش‌ها در مقاطع اوج مصرف، مجموعه راهکارهایی است که در صورت اجرا می‌تواند به بازگشت ثبات به بازار و تعدیل منطقی قیمت‌ها منجر شود.

    خودکفایی برنج در برنامه هفتم مستلزم ورود حاکمیت است

    پیمان عالمی رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: برنامه الگوی کشت و مباحث مربوط به خودکفایی تازمانیکه بخواهیم درون وزارت جهاد کشاورزی ببنیم، راه به جایی نخواهیم برد چراکه کل حاکمیت باید ورود کنند.

    به گفته وی، اعتلای برنامه الگوی کشت و ۵ ساله هفتم برای خودکفایی برنج بدون هماهنگی وزارت نیرو و برنامه‌های مشخص برای آب و برق امکان پذیر نیست و فعالیت در این حوزه شعاری بیش نیست که تنها هزینه بر دولت تحمیل می‌کند و خروجی در بر ندارد.

    عالمی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و کارشناسان مختلف در مرکز تحقیقات، جلسات متعدد گذاشته می‌شود و وزارت نیرو سیاست‌های خود را اعمال می‌کند و در الگوی کشت زراعت ما مقطعی که آب نیاز دارند، آب در اختیارش نمی‌گذارند که موجب شده کشاورز متحمل خسارت‌هایی شود که جبران ناپذیر است.

    رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: در کشور مافیای واردات برنج سیاست‌های ما را دچار سردرگمی می‌کنند به طوریکه در زمان برداشت محصول را با نازلترین قیمت از کشاورزان خریداری می‌کنند و با نگهداری در انبار‌ها به ۲ تا ۳ برابر قیمت عرضه می‌کنند و با واردات برنج بازار را اشباع می‌کنند که تولیدکننده و مصرف کننده دچار چالش‌هایی می‌کنند.

    برنج دومین کالای کشاورزی پرمصرف و استراتژیک کشور محسوب می شود که خودکفایی در تولید آن، پس از گندم از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو برای تحقق اهداف برنامه هفتم باید سیاست های دستیابی به خودکفایی برنج در دستور کار قرار بگیرد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

    برچسب ها: برنامه هفتم توسعهبرنجوزارت جهاد کشاورزى
    پست قبلی

    صادرات شیرخشک صنعتی ۷۰ درصد افزایش یافت

    پست بعدی

    مشکلات زنبورداران کشور به بهانه روز جهانی زنبور/ ظرفیت تولید بهترین عسل‌ها را داریم

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    تکمیل ۳ هزار سامانه نوین آبیاری در چهار سال گذشته

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲, ۱۴۰۴
    0

    فریبرز عباسی با بیان اینکه تعداد پروژه‌های نیمه‌تمام سامانه‌های نوین آبیاری از حدود سه هزار و ۲۵۰ مورد طی چهار سال...

    بیشتر بخوانید
    ۶۲ درصد برنامه تهیه بذر جو محقق شد

    فعالیت ۲۰ شرکت تولید بذر اصلاح‌شده در استان مرکزی

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    سپری نادیدنی برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری‌ها

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پرداخت ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران/ ۷۷ درصد باقی مانده است

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به زنبورداران شهرستان نیر پرداخت شد

    مشکلات زنبورداران کشور به بهانه روز جهانی زنبور/ ظرفیت تولید بهترین عسل‌ها را داریم

    پر بازدیدها

    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۴
    صید ماهیان استخوانی در آب های شمال ۶۶ درصد افزایش یافت

    پایان صید ماهیان استخوانی دریای خزر/ ۱۶ هزار و ۲۶۸ تن ماهی استخوانی صید شد

    خرداد ۷, ۱۴۰۴
    مقداری پیاز در انبارها دپو شده/ سرما و بارندگی علت افزایش قیمت

    قیمت پیاز در میدان مرکزی به ۱۲ هزارتومان رسید

    خرداد ۵, ۱۴۰۴
    اهمیت ترویج علم روز دنیا برای کشاورزان توسط دانشگاه‌ها

    کشاورزی هوشمند، راه‌حل بحران آب و بهره‌وری پایین

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    مقداری پیاز در انبارها دپو شده/ سرما و بارندگی علت افزایش قیمت

    قیمت پیاز اشک کشاورزان را درآورد

    خرداد ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.