سه‌شنبه 9 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    صادرات ۲۸ میلیون یورویی پسته ایران به اروپا در ۳ ماه

    تاکنون بیش از سه میلیون تن گندم تحویل سیلوها شده است

    تاکنون بیش از سه میلیون تن گندم تحویل سیلوها شده است

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ۱۳۰۰ طرح بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان

    سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ۱۳۰۰ طرح بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان

    ابهام در ماجرای گندم‌های آلوده و سکوت استاندارد

    مشاور وزیر جهاد کشاورزی: رتبه ایران در شاخص امنیت غذایی جهان ۷۶ است

    فعالیت بزرگترین سایت پرورشی کشور در گناوه با ذخیره سازی بچه میگو آغاز شد

    خروج لارو میگو بدون انجام بیمه پایه اجباری از مراکز تکثیر ممنوع است

    مبارزه شیمیایی در 720 هکتار مزارع گندم و جو مازندران

    افزایش ۷۷ درصدی خرید محصول گندم در رامهرمز

    تولید بیش از ۳۳ هزار تن انواع گیاهان دارویی در خوزستان

    تولید بیش از ۳۳ هزار تن انواع گیاهان دارویی در خوزستان

    کشت و صنعت یکانات مرند راه اندازی می‌شود

    در استان البرز کاهوی غرقابی کشت می‌شود اما به گلخانه آب نمی‌دهند!

    نقش مردم در برنامه استراتژیک منابع طبیعی باید مشخص شود

    نقش مردم در برنامه استراتژیک منابع طبیعی باید مشخص شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    خواص و مضرات آناناس برای دیابتی‌ها

    آناناس با تاج سبزی بر سر و طلایی که در دلش دارد به عنوان یکی از خوشمزه ترین میوه های گرمسیری شناخته شده و طعم شیرین و مطبوع آن مورد علاقه بسیاری از افراد می باشد اما همین شیرینی باعث شده برخی بیماران مبتلا به دیابت از آن دوری کنند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    2 مهر 1399
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    گرانی چشمگیر قیمت آناناس در بازار؛ کمبودی در عرضه میوه های نوبرانه پاییز نداریم
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    اگرچه کنترل بیماری دیابت تا حد زیادی به تغذیه و سبک زندگی افراد بستگی دارد و میوه های شیرین و سرشار از کربوهیدرات همچون آناناس می توانند روی سطح قند خون تاثیر منفی بگذارند اما آیا دیابتی ها باید برای کل زندگی خود از خوردن چنین میوه خوشمزه ای محروم باشند؟

     

    فواید آناناس برای دیابت

    آناناس از میوه های پر خاصیت و سرشار از فیبر و ویتامین و فاقد چربی می باشد که مصرف مقادیر متوسط آن برای سلامتی همه افراد از جمله بیماران مبتلا به دیابت مفید است.

    همان طور که می دانید مصرف فیبر برای افراد دیابتی بسیار مهم است و به کاهش قند خون، کاهش کلسترول و تنظیم حرکات روده کمک می کند.

    یک برش نازک آناناس حاوی 26.8 میلی گرم ویتامین C می باشد، گفته شده زنان بزرگسال به 75 میلی گرم و مردان بزرگسال به 90 میلی گرم ویتامین C در روز نیاز دارند. این ویتامین از آنتی اکسیدان های قوی است و در کنار مزایای فراوانش به تقویت سیستم ایمنی بدن افراد دیابتی نیز کمک می کند.

    آناناس همچنین حاوی کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین A، فولات و آنتی اکسیدان های مختلف است که خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش داده و به تقویت سلامت عمومی بدن کمک می کنند.

    با این حال این میوه مقادیر زیادی کربوهیدرات و قند طبیعی نیز دارد که به خصوص افراد دیابتی باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

    به طور کلی آناناس بیشتر از آن که به عنوان میوه ای مفید برای افراد دیابتی شناخته شده باشد در لیست میوه هایی دسته بندی شده که کمی زیاده روی در مصرف آن می تواند برای سلامت افراد مبتلا به دیابت مضر باشد. به همین دلیل بیشتر از آن که بخواهیم درباره فواید آن صحبت کنیم قصد داریم به سوال زیر پاسخ دهیم:

    آیا افراد دیابتی می توانند آناناس مصرف کنند؟

    اگر دیابت دارید می توانید از هر نوع ماده غذای سالم و مغذی از جمله آناناس و سایر میوه ها مصرف کنید اما نوع این مواد غذایی به سایر غذاهایی که می خورید، سبک زندگی و نوع دیابت نیز بستگی دارد.

    به طور کلی پزشکان به افراد دیابتی توصیه می کنند:

    • برنامه غذایی سالم و متعادل داشته باشند
    • به آن چه می خورند به خصوص کربوهیدرات توجه داشته باشند
    • یک برنامه ورزشی متناسب با مصرف کربوهیدرات و داروهای مصرفی خود در پیش بگیرند

    انجمن دیابت آمریکا نیز توصیه کرده افراد دیابتی نباید از مصرف انواع مواد غذایی تازه از جمله میوه ها غافل شوند. با این وجود از آن جا که میوه هایی همچون آناناس حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات و قندهای طبیعی هستند باید به این مورد توجه کافی شود، اما چگونه؟

    سه روش برای متعادل کردن رژیم غذایی دیابت نوع 2 وجود دارد که عبارتند از:

    • شمارش کربوهیدرات ها
    • الگوی بشقاب
    • شاخص گلیسمی

    آناناس و کربوهیدرات

    کربوهیدرات ها از مواد مسئول در افزایش سطح قند خون هستند و در رژیم های غذایی مخصوص دیابت به کنترل و شمارش آن ها توجه زیادی می شود.

    گفته شده مصرف 45 تا 60 گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی و 15 تا 20 گرم در هر میان وعده برای اکثر افراد مناسب است اگرچه این مقدار به مواردی همچون داروهای مصرفی و میزان فعالیت های ورزشی روزانه نیز بستگی دارد.

    برای متعادل سازی کربوهیدرات مصرفی، می توانید مواد غذایی دلخواه خود را میل کنید با این شرط که تعداد کل کربوهیدرات های هر وعده از خط قرمز عبور نکند.

    اگر بخواهید میوه پر کربوهیدراتی همچون آناناس را به وعده غذایی خود اضافه کنید ممکن است لازم باشد موادی همچون سیب زمینی یا نان را حذف کنید تا تعداد کربوهیدرات دریافتی بدن در سطح سالم بماند.

    مقدار کربوهیدرات موجود در مقادیر مختلف آناناس به صورت زیر است:

    • یک تکه نازک 56.5 گرمی: 7.4 گرم کربوهیدرات (5.5 گرم قند طبیعی)
    • یک تکه ضخیم 85 گرمی: 11 گرم کربوهیدرات (8.3 گرم قند طبیعی)
    • نصف فنجان (113.5 گرم): 15 گرم کربوهیدرات
    • یک فنجان کنسرو تکه های آناناس بدون آب (170 گرم): 28 گرم کربوهیدرات

    لازم به ذکر است یک فنجان تکه های آناناس تازه حاوی حدود 16.4 گرم قند طبیعی می باشد، این مسئله بسیار مهم است زیرا بدن قند را نسبت به کربوهیدرات های نشاسته ای زودتر هضم کرده و باعث نوسانات بیشتر قند خون می شود.

    فراموش نکنید تکه های آناناس در شربت غلیظ حاوی کربوهیدات بسیاری بیشتری می باشد.

    برای اطلاع از مقدار کربوهیدرات موجود در یک محصول خاص توصیه می شود همیشه قبل از خرید به برچسب آن دقت کنید.

    در مورد آب آناناس نیز باید توجه داشته باشید از آن جا که آب میوه گیری باعث از بین رفتن فیبر موجود در میوه می شود قند آب میوه نسبت به قند موجود در میوه کامل با سرعت بیشتری وارد جریان خون خواهد شد.

    گفته شده 28 میلی لیتر آب آناناس طبیعی حدود 13 گرم کربوهیدرات دارد، بنابراین نوشیدن یک لیوان بزرگ آب آناناس طبیعی نیز می تواند سطح قند خون را به شدت بالا ببرد.

    آناناس و الگوی بشقاب

    برخی افراد برای متعادل ساختن رژیم غذایی خود سعی می کنند از ایجاد تعادل بین انواع مواد غذایی موجود در بشقاب استفاده کنند.

    فرض کنید یک بشقاب 23 سانتی متری دارید، در این صورت بهتر است نیمی از آن را با سبزیجات بدون نشاسته مانند کلم بروکلی، سالاد یا هویج، یک چهارم آن را با پروتئین بدون چربی مانند مرغ، توفو یا تخم مرغ و یک چهارم دیگر آن را با غلات یا غذاهای نشاسته ای مانند غلات کامل، ماکارونی یا سیب زمینی پر کنید.

    همچنین توصیه می شود به همراه این بشقاب مواد غذایی، یک قطعه میوه متوسط یا یک فنجان میوه و لبنیات کم چرب میل کنید.

    شاخص گلیسمی آناناس

    شاخص گلیسمی به شما کمک می کند تا بفهمید مصرف آناناس برای شما مناسب است یا خیر، فارغ از این که از کدام روش بالا استفاده کنید.

    شاخص گلیسمی معیاری است که سرعت افزایش قند خون هنگام مصرف کربوهیدرات ها را نشان می دهد و عواملی مانند محتوای شکر، نشاسته، فیبر، مقدار و نوع پردازش، رسیده بودن میوه، روش پختن و غیره در مقدار آن موثر است.

    هر چه شاخص گلیسمی یک ماده غذایی بالاتر باشد خوردن آن با سرعت بیشتری قند خون را افزایش می دهد.

    در صورتی که بخواهید از مواد غذایی سالم با شاخص گلیسمی بالا استفاده کنید لازم است شاخص گلیسمی کل را با خوراکی های کم گلیسمی متعادل سازید.

    شاخص گلیسمی آناناس بسته به محل رشد آن معمولا بین 51 تا 73 است که متوسط رو به بالا می باشد. با این حال این مقدار ممکن است تغییر کند، مثلا مشخص شده شاخص گلیسمی آناناس مالزی حدود 82 است.

    ناگفته نماند میوه آناناس شاخص گلیسمی کمتر از آب میوه و میوه رسیده آن شاخص گلیسمی بیشتر از میوه نارس دارد.

    عوارض جانبی آناناس برای دیابت

    همان طور که قبلا گفتیم آناناس سرشار از کربوهیدرات و قندهای طبیعی است و از شاخص گلیسمی نسبتا بالایی برخوردار است، به همین دلیل مصرف آن بدون توجه به کربوهیدرات دریافتی روزانه، می تواند باعث افزایش شدید قند خون شود.

    افرادی که از داروهایی همچون آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنند بهتر است از مصرف این میوه اجتناب کنند.

    نحوه مصرف آناناس برای دیابتی ها

    اگر به دیابت مبتلا هستید می توانید از آناناس در مقادیر متوسط و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل بهره ببرید، اگرچه شاخص گلیسمی این میوه بالا است اما هنوز هم روش های زیادی برای لذت بردن از طعم بی نظیر آن وجود دارد.

    • آناناس حتی اگر به مقدار بسیار کم مصرف شود شیرینی بیشتری نسبت به میوه هایی همچون سیب یا گریپ فروت دارد و اشتیاق خوردن مواد غذایی شیرین در افراد مبتلا به دیابت را ارضا می کند.
    • اگر عاشق آناناس هستید می توانید یک تکه از این میوه را به همراه مواد غذایی پروتئینی مانند پنیر کاتیج کم چرب یا ماست یونانی میل کنید.
    • اگر از آناناس به عنوان بخشی از وعده غذایی خود استفاده می کنید قبل از خوردن این میوه ابتدا مقداری مواد پروتئینی میل کنید، به نظر می رسد این کار به کاهش سرعت افزایش قند خون کمک می کند.
    • تا حد امکان سراغ آناناس تازه یا کنسروهای بدون قند و سایر افزودنی ها بروید و از کمپوت یا آناناس شیرین شده اجتناب کنید.
    • فراموش نکنید حتی اندکی آناناس خشک یا آب آناناس دارای مقدار زیادی قند است.
    • پس از افزودن این میوه به رژیم غذایی خود حتما تا مدتی به تغییرات قند خون خود توجه داشته باشید.

     

    سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: خبر گزاری کار ایران
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    ریحانه آزادفلاح

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    شایع‌ترین علائم گرفتگی رگ قلب را بشناسید
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    شایع‌ترین علائم گرفتگی رگ قلب را بشناسید

    توسط زهرا اکبری
    8 خرداد 1402
    0

    عروق حالت صاف و کشسانی دارد و زمانی که پلاک بر روی دیواره‌های داخلی جمع می‌شود، آن‌ها را سفت و...

    بیشتر بخوانید
    این افراد بااحتیاط گوجه سبز بخورند | خواص گوجه سبز ؛ خاصیت های درمانی گوجه سبز برای بدن

    این افراد بااحتیاط گوجه سبز بخورند | خواص گوجه سبز ؛ خاصیت های درمانی گوجه سبز برای بدن

    8 خرداد 1402
    این مواد غذایی آلرژی زا هستند | اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید | تاثیر صد در درصدی ژنتیک بر آلرژی غذایی

    این مواد غذایی آلرژی زا هستند | اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید این مکمل را مصرف کنید | تاثیر صد در درصدی ژنتیک بر آلرژی غذایی

    8 خرداد 1402
    با خوردن این آجیل قند خون خود را تنظیم کنید

    با خوردن این آجیل قند خون خود را تنظیم کنید

    8 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    پرورش گل محمدی در سبزوار، شمیم عطر در مشام اقتصاد کویر

    تبسم گل محمدی بر کشاورزی خسته خمین

    2 خرداد 1402
    یک ضد سرطان واقعی را بشناسیم

    صادرات پیاز آزاد شد

    7 خرداد 1402
    گنج پنهان و آینده روشن سیستان و بلوچستان

    پیش‌بینی برداشت ۲۹ هزار تُن انبه کال از باغ‌های هرمزگان

    24 اردیبهشت 1402
    هندوانه محصولی آب بر اما ارزان/هر کیلو ۳ تا ۸ هزار تومان+جدول

    هندوانه محصولی آب بر اما ارزان/هر کیلو ۳ تا ۸ هزار تومان+جدول

    25 اردیبهشت 1402
    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    سالانه ۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر می‌شود

    21 اردیبهشت 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود