دوشنبه, تیر ۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پیش بینی خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم‌مرغ بدون وقفه ادامه دارد / در صورت بروز شرایط خاص در کشور تمهیدات لازم را اندیشیده ایم

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم مرغ تیرماه به ۱۱۵ هزارتن می رسد/ تخم مرغ ارزان شد

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    رویای خودکفایی گوشت قرمز تا ۳ سال آینده محقق می‌شود

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    رفع ممنوعیت واردات به تنظیم بازار برنج کمک می‌کند؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    توزیع ماهانه روغن به ۲۰۰ هزارتن رسید

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه ۸ هزارتن مرغ در سطح کشور

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    ثبت‌سفارش حبوبات با تاخیر انجام می‌شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    ترفندی ساده برای کاهش کالری برنج

    برنج سفید بخشی از رژیم غذایی سالم است اما جزو مغذی‌ترین غلات نیست و به همین دلیل است که در شبکه‌های اجتماعی از این ترفند برای کاهش کربوهیدرات و کالری موجود در آن بسیار صحبت می‌شود. آنچه کارشناسان هم از نظر علمی‌ آن را تایید کرده‌اند و یواس‌ای تودی هم به آن پرداخته است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آذر ۳, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۹۰ درصد برنج کشور مکانیزه برداشت می‌شود

    آیا می‌خواهید هم از برنج لذت ببرید و هم مزیت‌های بیشتری از آن به‌دست آورید؟ راه حل در بالا بردن نشاسته مقاوم برنج است. «نشاسته مقاوم» زمانی ایجاد می‌شود که برنج پخته‌شده را خنک و سپس دوباره گرم کنید. این کار به کند شدن روند هضم و نیز تقویت سلامت روده کمک می‌کند و روند افزایش قند خون را کاهش می‌دهد. برای این کار هم کافی است برنجی را که پخته‌اید در یخچال بگذارید و قبل از خوردن آن را گرم کنید.

    البته نکته مهم این است که گرم‌ کردن مجدد برنج در صورتی که درست نگهداری نشود، ممکن است خطرناک باشد، زیرا باکتری‌های خطرناک می‌توانند در غذاهای نشاسته‌ای پخته‌شده که در دماهای ناامن (۴.۴ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند، رشد کنند.

    برنج سفید بخشی از رژیم غذایی سالم است اما جزو مغذی‌ترین غلات نیست و به همین دلیل است که در شبکه‌های اجتماعی از این ترفند برای کاهش کربوهیدرات و کالری موجود در آن بسیار صحبت می‌شود. آنچه کارشناسان هم از نظر علمی‌ آن را تایید کرده‌اند و یواس‌ای تودی هم به آن پرداخته است.

    این ترفند بر پایه چند اصل علمی استوار است. اول اینکه پختن برنج باعث می‌شود که نشاسته، بیشترین ماده غذایی موجود در برنج، از نظر مولکولی تغییر کند. به همین ترتیب خنک کردن برنج پس از پخته‌ شدن هم سطح مولکولی آن را تغییر می‌دهد. فرایند خنک شدن باعث می‌شود نشاسته در برنج هضم‌شدنی‌تر شود، بنابراین زمانی که برنج پخته و سپس خنک‌شده مصرف می‌کنید، بدن کالری و کربوهیدرات کمتری جذب می‌کند.

    در واقع در فرایند خنک شدن، مقدار کربوهیدراتی به نام نشاسته مقاوم که بدن قادر به هضم آن نیست، افزایش می‌یابد. خوردن این برنج با نشاسته مقاوم بیشتر به معنای مصرف کالری و کربوهیدرات کمتر و کاهش نوسان‌های قند خون است.

    برخی چهره‌های شناخته‌شده در فضای مجازی حتی ادعا می‌کنند که این ترفند می‌تواند جذب کالری از برنج سفید را به نصف کاهش دهد، اما کارشناسان می‌گویند که تحقیقات این مقدار را تایید نمی‌کنند.

    برنج سفید عمدتا از نشاسته‌ها تشکیل شده است؛ کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای که از مولکول‌های گلوکز به هم پیوسته به وسیله پیوندها ساخته می‌شوند. به گفته دارل کاکبرن، دانشیار علوم غذایی در دانشگاه ایالتی پن، وقتی نشاسته می‌خوریم، آنزیم‌های گوارشی ما آن را به قندهای ساده تجزیه می‌کنند تا جذب بدن شوند و همین قند خون را افزایش می‌دهد.

    کاکبرن اشاره می‌کند که چند نوع نشاسته وجود دارد که به شکل‌های مختلف هضم می‌شوند: نشاسته‌هایی که سریع هضم می‌شوند، نشاسته‌هایی که کند هضم می‌شوند و نشاسته مقاوم.

    نشاسته مقاوم نوعی کربوهیدرات است که بدن نمی‌تواند آن را هضم کند. آن‌ را به این دلیل «مقاوم» می‌نامند چون در روده در برابر هضم مقاومت می‌کند. در عوض، در روده بزرگ تخمیر می‌شود و اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیره‌ای تولید می‌کند که باکتری‌های سالم روده از آن تغذیه می‌کنند. در واقع نشاسته مقاوم مانند فیبر عمل می‌کند.

    نشاسته‌های مقاوم علاوه بر تغذیه میکروب‌های روده، تولید و جذب قند را هم کند می‌کنند، یعنی به اندازه سایر نشاسته‌ها باعث افزایش قند خون نمی‌شوند. انواع مواد غذایی مانند سبزیجات و حبوبات، غلات کامل، سیب‌زمینی خام و موز نارس هم نشاسته مقاوم فراوانی دارند.

    در مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۲ که در مجله «تغذیه و دیابت» (Nutrition & Diabetes) منتشر شد، محققان دریافتند که هر ۱۰۰ گرم برنج خنک‌شده در مقایسه با همان مقدار برنج تازه پخته‌شده، حدود پنج گرم کربوهیدرات قابل‌هضم کمتری دارد و تخمین‌ها نشان می‌دهد کالری برنج پخته و خنک‌شده حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از برنج پخته‌شده تازه است.

    آیا این ترفند به کاهش وزن کمک می‌کند؟

    اتالی ریزو، متخصص تغذیه می‌گوید: بنا بر نتایج مطالعات خوردن غذاهای حاوی نشاسته مقاوم بر کاهش وزن تاثیر می‌گذارد. برای مثال کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده روی ۳۷ شرکت‌کننده نشان داد که نشاسته مقاوم می‌تواند میکروبیوم روده را تغییر دهد تا جذب چربی را مهار کند که این به کاهش وزن کمک می‌کند.

    البته برخی پژوهش‌ها هم نتیجه مشخصی را نشان ندادند، بنابراین در مورد تاثیر نشاسته مقاوم بر کاهش وزن به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

    برخی تحقیقات هم نشان می‌دهد که نشاسته‌های مقاوم ممکن است به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک کنند. مطالعه‌ای در اندونزی سال ۲۰۱۵ هم نشان داد که برنج سفید که به مدت ۲۴ ساعت خنک‌ و دوباره گرم شده است، می‌تواند در رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت گنجانده شود. البته متخصصان می‌گویند که این افراد باید با پزشک مشورت کنند تا میزان کربوهیدرات و سطح قند خونشان به‌دقت کنترل شود.

    سرویس خبری : علمی – تغذیه و سلامت

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: سلامتصنایع تبدیلی و تکمیلیعلمی - تغذیه و سلامتکالریکالری برنجکاهش کالریکاهش وزن
    پست قبلی

    افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید

    پست بعدی

    5 مدل اسموتی توت فرنگی جذاب و خوشمزه

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳, ۱۴۰۴
    0

    متخصصان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گفتند سلول‌های مغزی که آنها شناسایی کرده‌اند و خاطرات وعده‌های غذایی را ایجاد می‌کنند، می‌توانند توضیح...

    بیشتر بخوانید
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    آیا «پروتئین قهوه» یک بمب انرژی است؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    5 مدل اسموتی توت فرنگی جذاب و خوشمزه

    5 مدل اسموتی توت فرنگی جذاب و خوشمزه

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    سوال نماینده کبودرآهنگ از وزیر جهاد کشاورزی اعلام وصول شد

    هزینه در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری برای امنیت ملی است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    وزیر جهاد کشاورزی: عدم معافیت کالاهای اساسی از مالیات ۱۰ درصدی، موجب افزایش قیمت کالاهای خوراکی‌ می‌شود

    وزیر جهاد کشاورزی: عدم معافیت کالاهای اساسی از مالیات ۱۰ درصدی، موجب افزایش قیمت کالاهای خوراکی‌ می‌شود

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    ۶۲ درصد برنامه تهیه بذر جو محقق شد

    فعالیت ۲۰ شرکت تولید بذر اصلاح‌شده در استان مرکزی

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ خرید تضمینی چای در دولت تدبیر و امید

    واردات چای سیاه با شماره تعرفه جدید آغاز شد

    تیر ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.