دوشنبه, اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    قدیریان دبیر جدیدسندیکای صنایع کنسرو ایران شد

    قدیریان دبیر جدیدسندیکای صنایع کنسرو ایران شد

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    معاون ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اعلام کرد: افزایش اراضی تحت کشت دیم

    توسعه کشت دیم کلید خودکفایی محصولات اساسی

    چای شکر پهلو!

    قیمت شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان/ نظارتی بر بازار شکر از مبدا نیست

    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    ۸۰ درصد زعفران تولیدی به بازار‌های هدف صادر می‌شود

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ضرب‌الاجل ۴۸ ساعته مجلس برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    قیمت ۴ قلم کالای اساسی تعیین شد

    توزیع ماکارونی به روال گذشته بازگشت/ تکذیب افزایش نرخ روغن آفتابگردان

    مصوبه کارگروه ارزی درباره رسیدگی به ارزش کالاهای اساسی ابلاغ شد

    واکنش صنایع لبنی به اظهارات معاون وزیر قیمت /محصولات لبنی قبل از تعیین نرخ شیرخام محاسبه نمی شود

    لزوم تسریع در اعلام نرخ شیر خام/ قطعی برق، دام‌های شیری را از تولید خارج می‌کند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    کشت کلزا در خوزستان فرصت عالی برای سرمایه‌گذاران و کشاورزان منطقه است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    بازار غذا چگونه تنظیم می‌شود؟

    شهلا روشنی‌ : درست یا غلط، «بازار» اولین و اصلی‌‌‌ترین معیار مردم برای سنجش مدیریت و حکمرانی است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۱۶, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    توان تولید محصولات کشاورزی برای ۲۰۰ میلیون نفر را داریم/ تحریم‌ها هزینه‌های جانبی صادرات را ۳ برابر کرد/ تبدیل ۳۵ تا ۴۰ درصد تولیدات کشاورزی به ضایعات

    نه فقط در کشور ما، بلکه در اغلب جوامع قضاوت شهروندان درباره عملکرد مسوولان تابعی از میزان رفاه زندگی‌‌‌شان در حوزه‌‌‌های مختلف است که البته معیشت در صدر آن قرار دارد. این رویکرد در کشور ما به‌‌‌ویژه در یکی، دو دهه اخیر پررنگ‌‌‌تر هم شده و امروز «سفره مردم» مهم‌ترین معیاری است که عیار کارآمدی، تخصص و توان مدیریت اجرایی در سطوح مختلف با آن ‌سنجیده می‌شود. اگرچه زنجیره تامین مایحتاج مردم، شبکه‌‌‌ای پیچیده و چندلایه از تولید تا توزیع است که فقط هم در مرزهای داخلی کشور محدود نیست، اما نوک قله‌‌‌ای که از آب بیرون زده، نهادهای خاصی است که ماموریت‌‌‌شان فقط و فقط تعادل‌‌‌بخشی به بازار است. به عبارت واضح‌‌‌تر، فارغ از تمامی مقررات، آیین‌‌‌نامه‌‌‌ها، صعوبت تولید، مشکلات صادرات، سختی واردات، مسائل بیمه و بازرگانی، راه پرپیچ‌‌‌وخم حمل‌‌‌ونقل، مشکلات ارزی، امور گمرکی و… که به تامین یک کالا به میزان ضروری منجر می‌شود و حکم بدنه تنومند کوه یخ است، آنچه پیش چشم مردم قرار دارد، تعادل بازار است و بس! تعادلی که در دو عبارت ساده خلاصه می‌شود؛ وفور کالا و قیمت مناسب.

    در کشور ما، وظیفه بالانس بازار به‌‌‌گونه‌‌‌ای که کالاهای موردنیاز مردم به حد کفایت در دسترس مردم باشد و بهای آن نیز با قدرت خرید و به عبارت عامیانه‌‌‌اش «جیب مردم» همخوانی و تناسب داشته باشد، به عهده «ستاد تنظیم بازار» است؛ ارگانی متشکل از مسوولان اجرایی که به فراخور زمان با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و… با هدف تامین و نظارت بر توزیع و قیمت کالا و خدمات تشکیل جلسه داده، سیاستگذاری و نظارت می‌کند. عالی‌‌‌ترین رده ستاد در سطح «ملی» است که مسوولانی چون وزرای صمت، جهاد کشاورزی و اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و… در آن حضور دارند و ریاستش نیز بر عهده معاون اول رئیس‌‌‌جمهور است. در عالم مثال، عملکرد این ستاد شبیه کارکرد «شاهین» در ترازوهای قدیمی و دوکفه‌‌‌ای است که با رعایت اصل هم‌‌‌سطحی، وزن و قیمت یک کالا را تعیین می‌‌‌کرد. بر این اساس انتظار طبیعی و ابتدایی از نهادی که اعضایش در بالاترین رده اجرایی کشور قرار دارند و فلسفه وجودی‌‌‌‌‌‌اش هم حفظ تعادل بازار تعریف شده، این است که به همان یک وظیفه‌‌‌ای که بر عهده‌‌‌شان گذاشته شده، به‌‌‌درستی عمل کنند. مروری بر رویکرد و عملکرد «ستاد تنظیم بازار» با تمام عِده و عُده‌‌‌اش در ماه‌‌‌های اخیر اما حاکی از این است که این نهاد به‌جای اینکه ترازویی متعادل باشد، به الاکلنگی تبدیل شده که نه‌تنها تصمیم‌گیری‌‌‌هایش بازار را از تعادل طبیعی‌‌‌اش هم خارج می‌کند، بلکه به نظر می‌رسد مصوباتش به نتیجه کاملا معکوس بدل می‌شود. حال سوال اینجاست چنین روندی، ماحصل اطلاعات نادرست از دوسوی بازار یعنی تولید و توزیع است یا تصمیماتی که بر پایه اطلاعات درست اتخاذ می‌شود، کارشناسی نیست؟ یا هر دو؟!‌

    برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها به بازار چند کالای اساسی و نام‌‌‌آشنا که در چند ماه اخیر حسابی مردم را کلافه کرده است، سر می‌‌‌زنیم؛ اولین بازار، بازار تلخ شکر است.

    واردات بی‌‌‌رویه؛ بلای جان شکر

    هنوز یک فصل از سال ۱۴۰۲ نگذشته بود که یک تخفیف مالیاتی بازار را غافلگیر کرد. در شرایطی که مالیات ارزش افزوده کالاهای وارداتی دست‌‌‌کم ۹‌درصد است، اما ناگهان این تعرفه با تخفیفی چشمگیر به یک‌درصد رسید. این در حالی است که کالاها یا معاف از مالیات هستند یا همان‌طور که گفته شد تعرفه‌‌‌شان حداقل ۹‌درصد است، اما نام شکر به عنوان تنها کالا با مالیات یک‌‌‌درصدی ثبت شد و نتیجه هم این شد که یک میلیون تن واردات، بازار شکر را به هم ریخت. چراکه شکر، یکی از کالاهایی است که با ارز ترجیحی وارد کشور می‌شود تا قیمت آن محصولات وابسته‌‌‌اش گران نشده و سفره مردم را تهدید نکند. بر اساس آمار، مجموع خانوارهای کشور ما به‌‌‌طور متوسط کمتر از ۵۰۰هزار تن شکر به صورت بسته‌‌‌بندی یا فله خریداری می‌کنند، اما نیازی که از سوی صنف و صنعت برای شیرین‌‌‌کننده‌‌‌ها ازجمله شکر اعلام شده، یک میلیون و ۷۰۰‌هزار تن است؛ به عبارتی ۲۰ تا ۲۵‌درصد شکر مصرفی در کشور ما موردنیاز خانوار و ۷۰ تا ۷۵‌درصد نیز سهم صنف و صنعت است. از این میزان تولیدکنندگان داخلی با محصولاتی چون نیشکر و چغندرقند یک میلیون و ۶۰۰‌هزار تن شکر تولید کردند. با توجه به ظرفیت تولید شیرین‌‌‌کننده‌‌‌های استاندارد بر پایه ذرت و گندم از سوی پالایشگاه‌‌‌های غلات کشور به میزان ۸۰۰‌هزار تن، به نظر می‌‌‌رسید تولیدات، تکافوی نیاز کشور را بدهد اما واردات یک میلیون تن شکر با ارز ترجیحی و تخفیف مالیاتی چشمگیر نه فقط تیر خلاصی به کشاورزان و تولیدکنندگانی بود که به خاطر تفاوت قیمت شکر تولیدی و شکر یارانه‌‌‌ای توان رقابت با مشابه سوبسیدی را نداشتند، بلکه باعث شد شکر وارداتی از در نیامده به صورت فله قاچاق شود. زیرا قیمت شکر در کشور ما به خاطر برخورداری از یارانه، نصف میانگین قیمت جهانی شد و همین تفاوت قیمت شیرین برای سوداگران و قاچاقچیان کافی بود تا شکر را نیامده، ببلعند. درنتیجه شکری که قیمتش ۲۸هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرف‌کننده اعلام شده بود، تا قیمت ۶۴‌هزار تومان رفت؛ یعنی دولت علاوه بر تخفیف مالیاتی ۳۲‌هزار میلیارد تومان به شکر یارانه داد و شکر هم گران شد و هم قاچاق!

    منع واردات؛ بلای جان روغن خام

    برای درک وضعیت بازار روغن خام نیازی به عدد و رقم نیست؛ فقط کافی است روندی که در بازار شکر بود را برعکس کنید! مهرماه امسال بود که به یکباره اعلام شد از ابتدای آبان‌‌‌ماه تا اطلاع ثانوی روغن خام وارد کشور نمی‌شود. مسوولانی که شکر و سایر شیرین‌‌‌کننده‌‌‌های داخلی کشور را برای تامین نیاز بازار کافی نمی‌‌‌دانستند و با این استدلال یک میلیون تن شکر وارد کردند تا این کالا گران نشود، یک‌مرتبه افزایش ۶۰درصدی واردات روغن خام به نسبت سال گذشته را برای بازار کافی دانستند و واردات روغن خام را تا اطلاع ثانوی ممنوع کردند. این در حالی است که روغن به نسبت شکر کالای پرمصرف‌‌‌تری است؛ همچنین قیمت کالاهای وابسته به آن بعد از واردات و به زحمت روند کاهشی یافته بود، اما تنظیم‌‌‌کنندگان بازار تصمیم گرفتند که در راستای آنچه «مدیریت منابع ارزی» عنوان شده بود حتی به کالاهایی که قبلا ثبت‌سفارش شده و در مبادی گمرکی بود، اجازه توزیع در بازار ندهند و همین شد که قیمت روغن کم‌‌‌کم باز هم روند صعودی گرفت.

    اول مرغ گران شود یا تخم‌‌‌مرغ؟

    «چه خبره؟!»؛ این سوال کوتاه دو کلمه‌‌‌ای واکنش مردم به بهای تخم‌‌‌مرغ، مرغ و گوشت قرمز است که هر روز یک قیمت است و البته به ندرت می‌شود که ارزان‌‌‌تر از دیروزش باشد. کالایی که قیمت آن تابعی از خوراک دام و طیور یعنی نهاده‌‌‌های دامی است. برای مثال، سویا و کنجاله سویا که خوراک اصلی مرغ‌‌‌ است و بعد از افزایش ۲۷۰۰ تومانی قرار بود با نرخ ۱۹هزارتومانی به دست مرغداران برسد، قطره‌‌‌چکانی توزیع شده و مرغداران ناچار شده‌‌‌اند خوراک طیور را با قیمت ۳۵ تا ۳۷هزار تومان از بازار آزاد تهیه کنند. وضعیتی که باعث شده آنها تمایلی به جوجه‌‌‌ریزی نداشته باشند و حال با توجه به قیمت خوراک طیور و عدم‌رغبت به جوجه‌‌‌ریزی می‌توان وضعیت بازار مرغ و تخم‌‌‌مرغ را در ماه‌‌‌های پیش‌‌‌رو حدس زد! گوشت قرمز هم وضعیت بهتری ندارد و اگر با همین دست‌‌‌فرمان پیش برود، بعید نیست قیمت‌ها از شرایط فعلی هم بالاتر برود.

    از شیرخشک تا جان آدمیزاد!

    بسیاری معتقدند رفع مشکلات در حوزه لاستیک سبک و سنگین که این روزها مردم را درگیر کرده است را می‌توان چند هفته‌‌‌ای به تعویق انداخت، اما کمبود شیرخشک که غذای اصلی بسیاری از نوزادان و شیرخوارگان است، قابل اغماض نیست. سال گذشته بیش از یک میلیون و ۷۵‌هزار نوزاد و در چهار ماه امسال نیز ۳۳۸‌هزار نوزاد در کشور به دنیا آمدند. به گفته متخصصان ‌درصد بسیاری از نوزادان علاوه بر شیر مادر نیاز به تغذیه با شیر خشک پیدا می‌کنند. اما کمبود شیر خشک بسیاری از خانواده‌‌‌های صاحب نوزاد را به دردسر انداخته است. این در حالی است که پنج کارخانه تولید‌کننده شیر خشک در ایران سالانه ظرفیت تولید بیش از ۱۲۰ میلیون قوطی شیر خشک دارند و مصرف داخلی شیر خشک در سال گذشته تقریبا ۶۰ میلیون قوطی بود. به همین دلیل سال‌هاست ایران یکی از قطب‌‌‌های صادرکننده شیر خشک به کشورهای همسایه است، اما امسال شرایط به گونه‌‌‌ای رقم خورد که سازمان غذا و دارو برای تامین کمبود بازار وارد کردن ۳۰ میلیون قوطی شیر خشک از ترکیه را در دستور کار قرار داد که تا اینجای کار نتوانسته از نگرانی خانوارها در این زمینه کم کند. به فهرست کالاهایی که در ماه‌‌‌های گذشته افزایش قیمت و دسترسی به آنها، بازار را از حالت عادی خارج کرده می‌توان موارد دیگری افزود یا برای هر کدام از عناوین یادشده، توضیحات بیشتری اضافه کرد. وضعیتی که قبل از هرچیز نشان می‌دهد آب، از سرچشمه گل‌آلود است. تلاطم بازار، نوسان قیمت‌ها و تشویش خاطر مردم برای تامین ابتدایی‌‌‌ترین نیازهای‌‌‌شان این پرسش‌ها را طرح کرد که چنین روندی، ماحصل اطلاعات نادرست از دوسوی بازار یعنی تولید و توزیع است یا تصمیماتی که بر پایه اطلاعات درست اتخاذ می‌شود، کارشناسی نیست؟

    سرویس خبری:اقتصاد و بازار

    منبع: دنیای اقتصاد
    برچسب ها: تنظیم بازارغذاواردات
    پست قبلی

    نخستین نمایشگاه «نان» در خوزستان برگزار می‌شود

    پست بعدی

    پتانسیل خودکفایی برنج ظرف ۳ سال شدنی است

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید
    اخبار اقتصاد و بازار

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از ثبات بازار حبوبات خبر داد و گفت: گرچه تا حدودی مشکلات بازار...

    بیشتر بخوانید
    چای شکر پهلو!

    قیمت شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان/ نظارتی بر بازار شکر از مبدا نیست

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    ۸۰ درصد زعفران تولیدی به بازار‌های هدف صادر می‌شود

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    قیمت ۴ قلم کالای اساسی تعیین شد

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    پتانسیل خودکفایی برنج ظرف ۳ سال شدنی است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    قیمت میوه و صیفی‌ چند؟/ کاهش قیمت نوبرانه‌ها تا روزهای آینده

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    قیمت شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان/ نظارتی بر بازار شکر از مبدا نیست

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده میوه و صیفی‌جات+ جدول

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت کالاهای اساسی کشاورزی به‌زودی اعلام می‌شود

    اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ/ قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.