سه شنبه, تیر ۱۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مشکلی در بحث خرید و پرداخت مطالبات کلزا نداریم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آسیب های جدی حذف لبنیات از کالاهای اساسی خانوار

    حذف کامل لبنیات، اختلال در رشد کودکان و کوتاهی قد آنها را به دنبال دارد و در بزرگسالان هم منجر به بروز پوکی استخوان و دردهای استخوانی می‌شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۱۲, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    بعد از عمل جراحی پنیر نخورید

    قیمت کالاهای اساسی خانوار مثل لبنیات در سال‌های اخیر بارها افزایش پیدا کرده و خیلی از خانواده‌ها را که درآمد کمتر و توانایی مالی پایین‌تری دارند، مجبور کرده که هر بار دور یکی از آنها را خط بکشند. چون از عهده تهیه و مصرف روزانه یا هفتگی آنها برنمی‌آیند.

     

    اما پزشکان و کارشناسان تغذیه تاکید دارند که در شرایط ناگوار اقتصادی هم سعی کنید لبنیات را حذف نکنید یا لااقل همه آنها را یکباره از سر سفره خود خط نزنید. چون خواص و فواید لبنیات و نیز عوارض و آسیب‌های حذف و عدم مصرف آن را نمی‌توان و نباید نادیده گرفت. به گفته کارشناسان همین حالا مصرف لبنیات در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر ۳۰ درصد کمتر است و کاهش بیشتر آن می‌تواند به نظام سلامت جامعه آسیب برساند. طبق آمارهای رسمی، در حال حاضر سرانه مصرف لبنیات در ایران به ازای هر فرد حدود ۷۰ کیلوگرم است. در حالی که سرانه مصرف در جهان به ازای هر فرد حدود ۱۶۰ کیلوگرم است!

     

    اولویت‌بندی مصرف فرآورده‌های لبنی

     

    به گفته برخی کارشناسان تغذیه، برای دریافت کلسیم می‌توان سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، اسفناج و کلم‌پیچ را مصرف کرد. یا حبوبات (مثل نخود، عدس، لوبیا) و آجیل‌ها (مثل بادام) هم می‌توانند به عنوان منابع غنی از پروتئین و کلسیم به رژیم غذایی اضافه شوند. اما هیچ ماده غذایی نمی‌تواند جایگزین فرآورده‌های لبنی شوند. درضمن همه این جایگزین ها هم برای بسیاری از خانواده‌ها گران‌فیمت و کالای خوراکی لوکس و غیرضروری محسوب می‌شوند.

     

    زهرا اولادی، کارشناس تغذیه در این زمینه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: در شرایط اقتصادی کنونی که حتی جایگزین‌های لبنیات هم گران هستند، باید روی اولویت‌بندی مصرف لبنیات تمرکز کرد تا بتوان با هزینه کمتر، سلامت خانواده را حفظ کرد.

     

    این کارشناس تغذیه می‌گوید: اگر لبنیات کاملاً حذف شود، لازم است رژیم غذایی به شکلی تنظیم شود که منابع کلسیم، پروتئین و ویتامین D از سایر منابع تأمین شوند. خب خیلی از خانواده‌ها چنین امکانی ندارند. اما باید بدانیم که اگر لبنیات را کلا حذف کنیم، در آینده نه چندان دور باید هزینه چندبرابری برای درمان و کنترل بیماری‌هایی مثل پوکی استخوان بپردازیم.

     

    اولادی به جای حذف کل لبنیات از سفره، پیشنهاد می‌دهد که به ترتیب ماست، دوغ و بعد پنیر مصرف شوند. حتی اگر مجبور شویم روزانه مقدار کمتری مصرف کنیم. او می‌گوید: ماست نه تنها کلسیم دارد، بلکه به سلامت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌نند. پس تا حد امکان باید آن را در برنامه غذایی خود نگه داریم. حتی اگر روزانه مقدار کمی مصرف کنیم یا مجبور شویم فقط چند بار در هفته بخوریم.

     

    او تاکید می‌کند که اگر مجبورید انتخاب کنید، ماست و دوغ از مهم‌ترین فرآورده‌ها هستند که باید در رژیم غذایی باقی بمانند. همچنین پنیر در مقدار کم می‌تواند بخشی از نیازهای غذایی ما را تأمین کند. با مصرف مقدار کمی از هر یک از این محصولات می‌توانیم همچنان نیازهای اصلی بدن به کلسیم و پروتئین را تأمین کنیم.

     

     

    شیر را می‌توان حذف کرد؟

     

    این کارشناس تغذیه در ادامه درباره فواید هر یک از فرآورده‌های لبنیِ ضروری توضیحات کاربردی و مفیدی می‌دهد؛

     

    ماست: ماست، منبع عالی کلسیم و پروتئین است و همچنین حاوی پروبیوتیک‌هایی است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کنند. با توجه به خواص ماست در تقویت ایمنی بدن و بهبود هضم، مصرف حتی مقدار کمی از آن مفید است. نکته این است که ماست کم‌چرب ارزان‌تر است ولی می‌تواند به اندازه ماست‌های پرچرب مفید باشد.

     

    پنیر: پنیر هم منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است و می‌توان آن را در وعده‌های کوچک مصرف کرد. پنیر فله‌ای ممکن است گزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری برای خانواده‌ها باشد.

     

    دوغ: دوغ ارزان‌تر از سایر لبنیات است و می‌تواند جایگزین مناسبی لااقل برای شیر باشد. درضمن برخلاف تصور خیلی‌ها که گمان می‌کنند دوغ هیچ فایده‌ای ندارد، این محصول به جذب کلسیم و تقویت گوارش کمک می‌کند. موضوع این است که خیلی از خانواده‌ها که توانایی مالی بالایی هم ندارند، نوشابه را روزانه مصرف می‌کنند اما لبنیات را به بهانه این که قیمت بالایی دارد، به راحتی حذف می‌کنند. درحالی‌که این یک اشتباه محض است.

     

    شیر: شیر غنی از ویتامین D و کلسیم است و به رشد استخوان‌ها و حفظ سلامت بدن کمک می‌کند. اگر امکان مصرف روزانه شیر وجود ندارد، بهتر است به جای مصرف روزانه، چند بار در هفته مصرف شود. موضوع این است که مصرف شیر به خصوص برای کودکان توصیه می‌شود اما باید در نظر گرفت که خیلی‌ها هم نمی‌توانند شیر را هضم کنند.

     

    کوتاهی قد کودکان، پوکی استخوان در بزرگسالان

     

    ماست و دوغ از بهترین منابع کلسیم هستند که برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها حیاتی‌اند. مصرف منظم این محصولات به پیشگیری از پوکی استخوان و حفظ تراکم استخوانی کمک می‌کند. به‌ویژه در کودکان، زنان باردار و افراد مسن. این را اولادی، کارشناس تغذیه می‌گوید و ادامه می‌دهد: حذف کامل لبنیات، اختلال در رشد کودکان و کوتاهی قد آنها را به دنبال دارد و درمورد بزرگسالان هم منجر به بروز پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن و دردهای استخوانی می‌شود.

     

    او درباره فواید ماست و دوغ می‌گوید: ماست و دوغ حاوی پروبیوتیک‌ طبیعی هستند که سلامت روده را تقویت می‌کنند و به هضم بهتر غذاها کمک می‌کنند. پروبیوتیک‌ از مشکلات گوارشی مثل یبوست و اسهال هم پیشگیری می‌کند. پروبیوتیک‌ همچنین می‌تواند عملکرد ایمنی بدن را بهبود دهد.

     

    این کارشناس تغذیه به این موضوع مهم هم اشاره می‌کند که پروبیوتیک موجود در ماست و دوغ می‌تواند به کاهش التهاب‌های داخلی بدن کمک کنند. همچنین مصرف این محصولات می‌تواند در کنترل وزن مؤثر است. چون ماست و دوغ کم‌چرب کالری کمی دارند و در عین حال سیرکننده هستند. درضمن ارزش غذایی ماست به شیر نزدیک است و مشکلی پیش نمی‌آید اگر ماست جایگزین آن شود. چون گذشته از گرانی فرآورده‌ای مثل شیر، خیلی از افراد هستند که گوارش‌شان اصلا تحمل شیر را ندارد. این دسته از افراد الزامی به مصرف شیر ندارند. البته عده‌ای کلا به لبنیات حساسیت دارند و بدن‌شان نمی تواند هیچ نوع فرآورده لبنی را تحمل کند که معمولا به آنها توصیه می‌شود در این شرایط از سایر منابع کلسیم و ویتامین D استفاده کنند. موضوع بحث ما فعلا این افراد نیستند اما منظور این است که اگر هیچ چاره‌ای نباشد، می‌توان فرآورده‌های لبنی را از وعده‌های غذایی حذف کرد. به شرط آنکه جایگزین مناسبی برایشان در نظر گرفته شود. وگرنه آسیب‌های حذف مواد غذاییِ ضروری در آینده اجتناب‌ناپذیر است.

    سرویس خبری:علمی_تغذیه و سلامت

     

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: پوکی استخوانسلامتیلبنیات
    پست قبلی

    یک میلیون هکتار در خوزستان زیر کشت پاییزه می‌رود

    پست بعدی

    فواید بی نظیر آب پنیر برای سلامت بدن

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    این بررسی علمی در مورد رژیم غذایی و بیماری کبد نشان می‌دهد که حبوباتی مانند عدس، نخود، سویا و نخود...

    بیشتر بخوانید
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۲.۵ تن پنیر فاسد در سلسله کشف شد

    فواید بی نظیر آب پنیر برای سلامت بدن

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    خسارت بیش از ۱۰ هزار میلیاردی خشکسالی به محصولات لرستان

    خسارت بیش از ۱۰ هزار میلیاردی خشکسالی به محصولات لرستان

    خرداد ۲۰, ۱۴۰۴
    یک مقام مسئول خبر داد؛ خرید حمایتی سیب زمینی به ۵ هزار و ۶۰۰ تن رسید

    قیمت سیب‌زمینی نصف شد

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    چرا پس از ۳ دهه هنوز کشت قراردادی در کشور اجرایی نشده است؟

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    قیمت نان در تهران تغییر نداشته است

    خرداد ۱۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.