سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلام آغاز اجرای طرح پایداری خودکفایی تولید گندم در قالب الگوی کشت گفت: با اجرای این طرح در چارچوب الگوی کشت، گندم مورد نیاز کشور برای نان، صنف و صنعت بالغ بر ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تن تامین میشود.
این مقام مسئول افزود: بر اساس برنامه طراحی شده پیش بینی میکنیم سطح اراضی گندم آبی به حدود 2 میلیون هکتار و اراضی دیم به بیش از ۴ میلیون هکتار برسد.
آقای سهرابی، کشت گندم در تناوب با برخی محصولات را از ویژگیها الگوی کشت بیان و تصریح کرد: کشت گندم در تناوب با محصولاتی همچون دانههای روغنی، حبوبات، و نباتات علوفهای به کاهش آفات، بیماریها و علف های هرز در مزارع کمک میکند و در نهایت منجر به پایداری تولید میشود.
وی ادامه داد: در راستای اجرای تناوب کشت، ماشین آلات و ادوات مورد نیاز پیش بینی شده، و کسری آن از طریق خطوط اعتباری مکانیزاسیون و یا تسهیلات مرتبط با آن تامین خواهد شد.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در همین حال گفت: امسال برای اجرای الگوی کشت در حوزه گندم، نهادههای کود و بذر مورد نیاز نیز تهیه و تدارک دیده شده، و در شهریور ماه برنامه کشت گندم را به استانها ابلاغ کردهایم.
وی اذعان کرد: عملیات کشت این محصول در استانهای سرد مانند کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قزوین، زنجان و اردبیل آغاز شده است و کشت در استانهای گرم همچون خوزستان، ایلام و هرمزگان تا اواخر آذر ماه ادامه خواهد داشت.
سهرابی با بیان این که همزمان با اجرای الگوی کشت در حوزه گندم، کشت قراردادی در اراضی آبی و طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور نیز اجرا میشود، تاکید کرد: برای امسال کشت قراردادی گندم در سطح 2 میلیون هکتار پیش بینی شده، ضمن آن که دستورالعمل های فنی آن آماده، و به زودی توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ میشود.
وی در عین حال بر حمایت از کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت میکنند، تاکید ورزید و گفت: ما از کشاورزانی حمایت میکنیم که الگوی کشت را رعایت میکنند و در قالب کشت قراردادی، نهادههای بذر، کود و سموم در اختیارشان قرار میدهیم و در انتهای تولید وجه آن را از کشاورزان دریافت میکنیم.
سهرابی ارایه یارانه کشت، تسهیلات سرمایه در گردش، آموزش، کارهای ترویجی و بخشودگی ۵۰ درصد آب بها را از دیگر حمایتها برای اجرای الگوی کشت برشمرد.
وی اضافه کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها نیز امسال در سطح ۴.۲ میلیون هکتار پیش بینی شده که از این سطح ۲.۲ میلیون هکتار مربوط به گندم است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی درباره پرداخت یارانه کشت اظهار کرد: در چارچوب اجرای الگوی کشت برای هر کیلوگرم گندم تولیدی ۱۵۰۰ تومان یارانه کشت به کشاورزان پرداخت میشود.
وی افزود: علاوه بر یارانه کشت به زارعانی که الگوی کشت را رعایت کنند، یارانه یا پاداش بهره وری هم پرداخت میشود.
سهرابی افزایش عملکرد کمی و کیفی تولید، افزایش درآمد گندمکاران، جلوگیری از شدت نوسانات بازار را از مزیتهای اجرای الگوی کشت نام برد و گفت: با اجرای این طرح بیش بود و یا کمبود محصول را کمتر خواهیم داشت.
- بیشتر بخوانید:
- اجرای طرح ۵ ساله پایداری گندم از سال زراعی آینده