مطالعه جدید محققان دانشگاه تافتس ماساچوست نشان میدهد افراد سنین ۵۴ تا ۷۶ سال با میزان پایین ویتامین K در خون شأن ۱۳ سال زودتر با احتمال مرگ روبرو هستند که بیانگر فواید حفاظتی ویتامین K در روند افزایش سن است.
در این تحقیق، حدود ۴۰۰۰ آمریکایی در رده سنی ۵۴ تا ۷۶ سال تحت مطالعه قرار گرفتند.
تیم تحقیق، شرکت کنندگان را براساس میزان ویتامین K خون شأن دسته بندی کرد.
سپس شرکت کنندگان از لحاظ ریسک بیماری قلبی و ریسک مرگ در همه گروهها بالغ بر حدود ۱۳ سال تحت پیگیری بودند.
نتایج، ارتباط قابل توجهی بین میزان ویتامین K و بیماری قلبی نشان نداد. اما افراد دارای پایینترین میزان ویتامین K ، ۱۹ درصد بیشتر با ریسک مرگ مواجه بودند.
ویتامین K یک ماده مغذی است که برای حفظ سلامت عروق خونی مهم است. این ویتامین در سبزیجات پهن برگ نظیر کاهو، کلم و اسفناج یافت میشود.
همچنین در برخی روغنهای گیاهی نظیر روغن سویا و کانولا هم وجود دارد.
«کیلا شیء»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «این احتمال که ویتامین K با بیماری قلبی و مرگ و میر مرتبط است مبتنی بر دانش ما در مورد پروتئینهای موجود در بافت عروقی است که برای فعالیت نیاز به ویتامین K دارند. این پروتئینها به پیشگیری از تشکیل کلسیم در دیوارههای عروق خونی کمک میکند. و بدون میزان کافی ویتامین K، عملکردشان کمتر میشود.»
به گفته محققان، مطالعات بیشتری برای توضیح علت ارتباط میزان ویتامین K با ریسک مرگ نیاز است.
سرویس خبری:اخبار علمی – تغذیه و سلامت