منصوری افزود: در ابتدای سال زراعی گذشته، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا، ۲۲ هزار تومان تعین شده بود که با اصلاح قیمت گندم در اردیبهشت ماه، قیمت کلزا هم به ۳۰ هزار تومان افزایش یافت.
منصوری افزود: تمامی مطالبات کلزاکاران بیش از سه هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان بود که از این میزان، بیش از ۷۳ درصد تا انتهای شهریور پرداخت شده بود و امروز تمام مطالبات شان تسویه شد.
مجری طرح خودکفایی دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی همچنین تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی کلزا، براساس روال سالهای گذشته، دو برابر قیمت گندم تعیین خواهد شد. کشت کلزا هم در افزایش تولید روغن داخلی و کاهش واردات مؤثر است و هم در تناوب با گندم، باعث افزایش تولید گندم در سال آینده میشود.
گفتنی است، بیستم خرداد سال زراعی گذشته در پی برخی گلایههای کشاورزان نسبت به قیمت تضمینی خرید کلزا، معاون برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی از اعلام افزایش قیمت خرید کلزا و نیز پرداخت مابه التفاوت به کلزاکاران خبرداده بود.
بدنبال آن ساداتی نژاد وزیر وقت جهاد کشاورزی نیز در نامهای پرداخت مابه التفاوت قیمت خرید تضمینی کلزاکاران را ابلاغ کرد، اما با گذشت یکماه از ابلاغ رسمی، اما هنوز پرداختی به کلزاکاران انجام نشده بود.
سعادتی کیا مدیرکل هماهنگی خرید داخلی شرکت بازرگانی دولتی نیز در همان ایام و در پاسخ به پیگیریهای مکرر خبرنگاران در این باره اعلام کرده بود که به محض تامین اعتبار مالی این موضوع که حدود ۸۵ میلیارد تومان براورد شده، به کشاورزان عزیز پرداخت خواهیم کرد.
کارشناسان پیش بینی میکنند عمل نکردن دولت به وعدههای اعلامی و تاخیر در اعطای مشوقها، میزان سطح زیر کشت و تولید این محصول راهبردی را تحت تاثیر قرار میدهد؛ امری که وابستگی به واردات را تشدید میکند.