در زیر هفت نکته مهم در مورد CIP خطوط تولید غذایی توضیح داده شده:
1-تهیه مواد شیمیایی مناسب
در هنگام خرید مواد شیمیایی CIP به ترکیبات آنها توجه کنید ، استفاده از ترکیبات شیمیایی مناسب می تواند در زمان و دمای CIP صرفه جویی ایجاد کند و هزینه های جانبی انجام یک CIP درست در خطوط تولید غذایی را که همیشه به عنوان یکی از فعالیتهای پرترافیک کارخانجات است کاهش دهد.
2-استفاده از استانداردهای کنترل کیفی و تضمین کیفیت برای انجام یک CIP درست
برای انجام یک CIP درست صنایع غذایی . فاکتورها و شاخصهای مختلفی در سیستمهای QA وجود دارد که نشان می دهد آیا CIPشما درست و کامل انجام شده است یا نه. ابزار مختلفی نیز برای اندازه گیری این شاخصها وجود دارد ، استفاده از ابزار مناسب و اطمینان از اینکه طبق استانداردهای مذکور رعایت شده است ، یکی از مهترین فعالیتهای CIP است .
3-تجهیزات قدیمی تر به سیستم CIP مناسب مجهز شده اند؟
در ماشین آلات و دستگاههای قدیمی صنایع غذایی ، تجهیزات مناسبی برای CIP وجود نداشته است، بخصوص در تانکها و ادوات ذخیره و نگهداری از اسپری و پاشنده های مناسب برای CIP استفاده نشده است. حتما بازدیدی از اسپری ها و سیستمهای CIP تانکها و مخازن نگهدارنده داشته باشید تا هنگام CIP کل سطح داخلی تانک به درستی و فشار مناسب شسته شود.
4- آیا پمپهای فشار مثبت PD Pumps قابلیت CIP درست را دارند؟
اگر پمپهای شما قابلیت CIP را در خود ندارند ، بعد از CIP مقداری آب یا مواد شستشو در آنها باقی خواهد ماند که باعث خواهد شد CIP شما به درستی آنجام نشود. برای جلوگیری از این مشکل می توانید مسیر ورود و خروج پمپ را به شکل عمودی ببندید تا هیچ مایعی بعد از CIP درپمپ نماند. در بعضی از پمپهای PD معمولا یک دریچه کوچک برای تخیله مایعات داخل محفظه پروانه پمپ وجود دارد ، که می توان به راحتی محتویات داخل محفظه پمپ را خالی کرد.
5- آیا جریان (سرعت)مایع شستشو CIP مناسب است ؟
برای داشتن یک CIP درست می بایست سرعت مایع CIP درون لوله های خطوط تولید مواد غذایی حداقل 1.5 متر در ثانیه باشد . برای رسیدن به این سرعت می بایست از پمپهای تقویت فشار در محلهایی که فشار خط افت می کند استفاده شود.
6- مراقب نقاط کور برای شستشو باشید
در بخشهایی از خطوط تولید به ویژه مکانهایی که سنسور ها و ادوات اندازه گیری نصب شده است ممکن است فضایی ایجاد شود که به درستی شسته نشود و باعث آلودگی مواد غذایی شود.
7-شیب لوله هایی که محصول از آنها میگذرد مناسب باشد .
چنانچه شیب لوله های خطوط تولید مناسب نباشد مقداری مایع همیشه در خطوط و لوله ها باقی خواهد ماند بعد از گذشت زمان احتمال رشد باکتری و میکروب در آن نقاط زیاد خواهد بود. شیب خطوط باید به صورتی یکنواخت در تمام قسمتها رعایت شود تا تمام مایعات موجود در لوله های خط تولید از آنها خارج شود .