نقل روابط عمومی این سازمان، علی باقری با تشریح مشکلات دامداران در تامین علوفه و نیز تحصن چند روز پیش گاوداران در مقابل استانداری کرمان ضمن اینکه خشکسالی را از دلایل مهم این مشکلات برشمرد با ذکر دیگر دلایل اظهارداشت: کرایه حمل نهاده ها از بنادر با افزایش چند برابری روبه رو بوده است و در حال حاضر کامیون هایی که از کرمان برای حمل می فرستیم، متاسفانه باید چندین روز در نوبت بمانند که این شرایط را سخت تر کرده است.
وی درباره دپو شدن نهاده ها در گمرک نیز گفت: بخشی از نهاده ها وارد شده که متاسفانه در حال حاضر کامیونی نداریم که آن را از بنادر حمل کند؛ حتی در این زمینه مکاتبه و از کامیون هایی که مواد معدنی را به بنادر حمل می کنند خواسته شده هنگام بازگشت نهاده را حمل کنند.
باقری با اشاره به تامین ذخیره استراتژیک راهبردی نهاده و علوفه تصریح کرد: بخشی از نهاده هایی همچون جو و ذرت قابل ذخیره سازی استراتژیک و تامین هستند اما بخشی نیز از جمله کاه، بیده و ذرت علوفه ای که در فصل تولید می شوند باید توسط دامدار خریداری و در طول سال استفاده شود.
خشکسالی بی سابقه در ۵۰ سال گذشته
به گفته وی خشکسالی سال جاری در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده که با افزایش ناگهانی قیمت نهاده های دامی بویژه علوفه های خشبی از جمله کاه، بیده و سیلو ذرت روبرو شده ایم.
معاون جهاد کشاورزی کرمان اظهارداشت: ۶۰ درصد علوفه دام را علوفه های خشبی از جمله کاه، بیده و ذرت علوفه ای تشکیل می دهد که در سال جاری به دلیل خشکسالی رویش آنها کم شده است.
به گفته وی با شرایط خشکسالی پیش آمده قیمت نهاده ها و علوفه های خشبی با افزایش چندین برابری روبه رو شده است و به هر روی فشار مضاعفی روی دامدار وجود دارد و دولت هم رضایت ندارد که دامدار در سختی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این اتفاق تنها مربوط به استان کرمان نیست بلکه کل کشور را درگیر کرده است اظهارداشت: در اینجا دامداران فشارهای زیادی متحمل می شوند و قیمت شیری که در مغازه به فروش می رسد نسبت به گاوداری زیاد است؛ درآمد و هزینه های آنها با هم همخوانی ندارد و گاوداران شرایط سخت اقتصادی را تحمل می کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمان تاکید کرد: اتفاقی که در حال رخ دادن است افزایش قیمت نهاده های دامی است که فشار بسیار زیادی روی گاوداران بویژه گاوهای شیرده داشته و شرایط طوری شده که آنها حتی انتظار سود در این شرایط سخت اقتصادی ندارند، زیرا وضعیت مردم را درک می کنند و می دانند معیشت مردم نیز سخت شده است.
وی ضمن اینکه از رسانه ها خواست که با مسئولان جهاد کشاورزی همراه شوند و ضمن بازدید از برخی گاوادری ها شرایط را از نزدیک ببیند گفت: ما می دانیم که اکثر دامداران علوفه و نقدینگی ندارند و از جمله استان هایی هستیم که از ابتدای سال این موارد را پیش بینی کردیم. حتی استاندار کرمان مکاتباتی با وزارت جهاد داشت که قرار شد یکسری بسته های حمایتی در خصوص کمک در اختیار گاوداران قرار گیرد.
عذرخواهی بابت افزایش نرخ شیر
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به تعیین قیمت شیر و مواد لبنی افزود: قیمت شیر به صورت کشوری و توسط ستاد تنظیم بازار کشور مشخص می شود و حتی استان تقاضا داد که ۱۰ درصد از آن در اختیار خود استان قرار گیرد.
دلالانی که همیشه همه جا هستند
وی همچنین با اشاره به فعالیت دلالان در بازار سیاه گفت: دلالان در همه اصناف فعال هستند و سعی داریم که تشکل های دامی را فعال کنیم که یکسری مغازه هایی در سطح شهر ایجاد که تولید کننده خود بدون واسطه شیر را در اختیار مصرف کننده قرار دهد و هم اکنون نیز اکثر مغازه های سطح شهر به طور مستقیم با خود گاوداری ها در تماس هستند.
باقری همچنین از مردم کرمان به علت افزایش قیمت شیر عذرخواهی کرد.
کمبود و افزایش قیمت نهاده های دامی طی روزهای گذشته سبب افزایش کشتار دام های مولد شده که زنگ خطر مهمی را در تامین مایحتاج ضروری مردم به صدادرآورده است.
از وضعیت برخی گاوداری ها، شرایط تامین نهاده ها و توضیحات سایر مدیران متولی که طی روزهای اخیر تهیه شده را می توانید اینجا مطالعه کنید.