صالح محمدی در مانور سراسری «آفت قرنطینهای برگخوار پاییزه» در رشت گفت: امنیت غذایی در دنیا برای همه دولتها حائز اهمیت بوده و همه دولتها به اقتدار و امنیت غذایی حساسیت بالایی دارند.
وی افزود: با تغییرات اقلیمی در جوامع گیاهی شاهد تهدیدات زیستی و غیر زیستی هستیم و اگر با رویکرد علمی و دانشی در این بخش برخورد نکنیم، اقتصاد کشاورزی و تامین غذای مردم با مشکل جدی روبرو خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر بخش آموزش و ترویج کشاورزی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با فعالیتهای خوب این سازمان در بخش آموزش و ترویج کشاورزی، کشاورزان گیلانی انواع آفات بومی و غیربومی و روشهای مبارزه با آن را میشناسند، اما نیاز است در برخی از مواقع مانند آفت قرنظینهای برگخوار پاییزه که از خارج از زیست بوم ما وارد منطقه شده، به کشاورزان آموزش و پیش آگاهی بدهیم.
محمدی بر استفاده از ابزارهای مختلف برای آگاهی بخشی به کشاورزان تاکید و تصریح کرد: استفاده از امکانات فضای مجازی و بهرهگیری از ظرفیتهایی مانند روز مزرعه و جلب همکاری فروشندگان سموم کشاورزی میتواند در این بخش مثمرثمر باشد.
وی به کشت دوم در استان اشاره و اظهار کرد: با توجه به آسیبزایی این آفت در برهه کنونی مخصوصا به محصولات کشت دوم همچون سبزی و صیفی با توجه به ویژگی تازه خوری آن در سفره خانوار باید از تمام امکانات برای مبارزه احتمالی با این آفت استفاده کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان یادآور شد: استفاده از تکنیک ژن محدود کننده در جنس نر این آفت و انتقال به فرزندان ماده که قبل از بلوغ جنسی از بین می روند و منجر به کاهش جمعیت آفت میگردد از جمله راهکارهای علمی و دانشی و در راستای حفاظت از محیط زیست و عدم به کارگیری روش مبارزه شیمیایی است.
سرویس خبری: فناوری غذا و بخش صنعت