روز دوم بهمن ماه سال جاری، همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان با حضور سید حسین حسینی معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، مسعود بختیاری رییس سندیکای کنسروسازی ایران، محمود بهمنی رئیس موسسه، سفیر ژاپن در ایران، رضا عباسپور نادری مدیر کل معاونت و صید ماهیگیری سازمان شیلات ایران، یعقوب دوجی مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی صیادی کشور و با مشارکت فعالان و ذینعفان این صنعت در هتل المپیک تهران برگزار شد.
سید حسین حسینی معاون وزیر کشاورزی در این همایش گفت: با اشاره به آمارهای تولیدی صنعت کنسروسازی اکنون ۶ هزار و ۵۰۰ تن کنسرو ماهی در ۱۳۰ واحد کنسروسازی کشور تولید میشود که ۳۶ میلیون دلار ارزش صادراتی برای کشور به همراه دارد.
حسینی افزود: این در حالی است که ارزش صادراتی محصولات شیلاتی کشور ۶۰۵ میلیون دلار است که نمیتوانیم در اینجا متوقف شویم اگر میخواهیم زنجیره ارزش کامل داشته باشیم باید آن را مرحله به مرحله از خدمات بندری تا فراوری و مصرف تکمیل کنیم.
در بخشی دیگر از این همایش، مسعود بختیاری رییس سندیکای صنایع کنسرو با اشاره به اینکه قیمت کنسرو ماهی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۷ تقریبا ثابت بوده است، یادآور شد: آمارها نشان میدهد که قیمت کنسرو از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ ثابت بوده که بیانگر مدیریت بازار توسط تولیدکنندگان این صنعت است تا تولید قابل رقابت باشد.
رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران بیان کرد: دستیابی به آمار دقیق صید داخلی، ردیابی کیفی ماهی تون صید شده، تسهیل واردات و افزایش صادرات از جمله راهکارها برای کاهش قیمت کنسرو ماهی در کشور است.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از مهمترین دغدغه کشورها است، افزود: امنیت غذایی چهار مولفه کیفیت، ایمنی، دسترسی، توان مالی و پایداری در تولید است.
این فعال صنعت غذا اظهار داشت: بر این اساس در صنعت کنسرو تون ماهیان در بخش پایداری تقویت زنجیره تامین، حفظ توان خرید کنسرو ماهی توسط اقشار مختلف جامعه، افزایش بهره وری تولید نسبت به سرمایه مد نظر است.
محمود بهمنی رئیس موسسه نیز با اشاره به بهره برداری از ۵ گونه اقتصادی و دو گونه شبه تون در ایران، گفت: بیشترین میزان صید در کشور ایران به ترتیب در آبهای استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر انجام میشود.
وی درباره صید تون ماهیان در جهان، افزود: در صنعت کنسرو، بیشترین درصد صید تون ماهیان در سال ۲۰۲۱ به میزان ۶۶ درصد از اقیانوس آرام، ۲۵ درصد از هند و ۹ درصد از اطلس بوده است.
به گفته بهمنی، بیشترین درصد صید تون ماهیان به روش پرساین بوده که میزان صید جهانی از ۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ به ۷٫۹ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است.
گفتنی است این دومین همایش سندیکای کنسرو ایران است که پس از ۱۰ سال وقفه برگزار شد و طبق گفته مسعود بختیاری، این همایش قرار است به صورت دوسالانه برگزار شود.
تجلیل از فعالان و منتخبان صنعت کنسرو ماهی تون ایران
دبیرخانه دومین همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تونماهیان از تلاشگران صنعت کنسرو تون ماهی ایران با اهدای لوح و تندیس، قدردانی کرد.
در متن لوح آمده است:
«برگزارى همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان فرصتى است تا از تلاشگران این عرصه تجلیل و قدردانى شود.
کوشش ارزنده و بى چشمداشت شما را در رشد و توسعه صنعت تون ماهیان، ارج نهاده و همت والایتان در کمک به تأمین امنیت غذایى کشور را پاس میداریم.
کامیابی و بهروزی هر چه بیشتر شما را در راه خدمت به کشور عزیزمان ایران، آرزومندیم.
مسعود بختیارى رییس سندیکاى صنایع کنسرو ایران»
اسامی تقدیرشوندگان:
- سید رضی منیری
- صالح ادیب زاده
- مرتضی دشتی نژاد پور
- سید جلال بنی هاشمی
- محمد اسکندر افشار
- غلامرضا شاکر
- رضا نادری
- مسعود بختیاری
- سعید احمدی میشی
- یعقوب دوجی
- خالد نیازی
- Paul de Bruyn
- Fabio Fiorellato
- Juhn Burton
- Koume Tomoyoshi
- فرهاد اسکندری مدیرعامل شرکت ویلورا
- مصطفی ظفرقندی رییس هیات مدیره شرکت محفل
- محمد مختاریانی رییس هیات مدیره شرکت طبیعت
- محمدحسین محمدزمان رییس هیات مدیره شرکت زرین صنعت سرو
- ساسان بنی هاشمی مدیرعامل شرکت پولک
- علی پرتو قائم مقام شرکت پولک
- حامد منیری مدیرعامل شرکت آسان بازشو آرمان
- سوسن نعمتی زاد مدیر تیم اجرایی برگزارکننده
- زهرا گیو مدیر تیم برگزار کننده
- محمودرضا اکبریان، مشاور علمی کمیته آبزیان سندیکا
- شهرام صفی یاری، سازمان شیلات ایران
- کریم الله جهاندیده سازمان شیلات ایران
- خسرو مومنی مدیرعامل شرکت مطاف
- فریبرز رجایی سازمان شیلات ایران
- حسن کریمی مدیرعامل شرکت محفل
- زارع مدیرعامل شرکت زرین صنعت سرو
شرکتهایی که مورد تقدیر قرار گرفته و تندیس دریافت کردند.
سرویس خبری: نمایشگاه ها و همایش ها