صفدر نیازی شهرکی، معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره این پروژه گفت: در راستای سیاست توسعه همکاریهای تخصصی و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران با برنامه مشارکت جهانی خاک یا Global Soil Partnership سازمان فائو و همچنین با توجه به پیگیریها و هماهنگیهای به عمل آمده، دبیرخانه GSP در تاریخ ۱۲ تیر ۱۴۰۳ (۲ جولای ۲۰۲۴) رسماً عضویت و آغاز همکاری ایران در پروژه مشارکت خاک را اعلام کرد.
وی افزود: پروژه مشارکت جهانی سازمان فائو در حوزههای گوناگون و تخصصی خاک، برنامههای اجرایی متنوعی را در دست اجرا داشته و همکاریهای معاونت آب و خاک به عنوان نقطه تماس دولتی با این نهاد از سال ۱۳۹۶ آغاز شده است.
نیازی گفت: پروژه مشارکت خاک (Soil Doctors) از فعالیتهای زیر بخش ارتقای آگاهی (Awareness Raising) مشارکت جهانی خاک است که از سال ۲۰۲۰ میلادی شروع شد و در حال حاضر ۲۱ کشور جهان در این پروژه عضو هستند.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در تشریح این پروژه گفت: به طور کلی این پروژه سعی دارد دانش فنی و مهارتهای مورد نیاز کشاورزان را در قالب یک پلتفرم علمی و با استفاده از ابزارها و روشهای آموزشی استاندارد سازماندهی کرده و از طریق شبکهای شامل متخصصان خاکشناسی، تسهیلگران ملی و منطقهای و جامعه کشاورزان پیشرو و منتخب، نسبت به انتشار و انعکاس آموزههای مدیریت پایدار خاک به زبان ساده در بین تمام کشاورزان منطقه مورد نظر اقدام کند.
لازم به ذکر است؛ این پروژه در فاز نخست با همکاری معاونت آب و خاک، مؤسسه تحقیقات خاک و آب و GSP در تعدادی از استانهای منتخب اجرا خواهد شد.
همچنین جمهوری اسلامی ایران پیشتر نیز در برخی از زیربخشهای تخصصی GSP از جمله روز جهانی خاک (WSD)، شبکه بینالمللی آزمایشگاههای خاک (GLOSOLAN) و شبکه بینالمللی خاکهای مبتلا به شوری (INSAS) حضور فعال و مؤثری داشته و برنامهریزی برای عضویت در سایر زیربخشهای فنی مانند تنوعزیستی خاک، حاصلخیزی و آنالیز کودها، ماده آلی و آلودگی خاک و… را در دستور کار دارد